Kemik erimesi yaşlılarda kırıkların en önemli sebebi!
Kemik erimesi yaşlılarda kırıkların en önemli sebebi! Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Özkaya, ileri yaşlı kişilerde kemik kırılması sebeplerini ve tedavisini sizler için anlattı.
21.03.2022 Sağlık
Kemik erimesine karşı özel egzersiz önemli!
Kemik erimesine karşı özel egzersiz önemli! Genellikle kadınlarda daha sık görülen osteoporoz yani halk arasında bilinen adıyla kemik erimesi son dönemde erkeklerde de sıkça görülmeye başladı. Kemiklerin zaman içinde daha zayıf ve kırılabilir hale gelmeleriyle ortaya çıkan kemik erimesine karşı hareketli olmanın faydalı olduğunu belirten Kayropraktist Prof. Dr. Semih Akı, “Egzersizler özellikle sırtı germek, omurganın duruşunu geliştirmek ve kasları güçlendirmek için faydalı. Ancak değişen osteoporoz derecelerine ve kırık riskine bağlı olarak her egzersiz, her hasta için uygun olmayabilir. En doğru ve en güvenli egzersiz programı için bir uzmana danışılması önemli” açıklamasında bulundu.
1.03.2022 Sağlık
Dr. Tutal: Kemik erimesi sakatlanma ve ölüme yol açabilir
Dr. Tutal: Kemik erimesi sakatlanma ve ölüme yol açabilir Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, kemik erimesi hastalığının el bileğinde ve kalça kemiğinde kırılmalara neden olarak sakatlanmalara ve ölümlere yol açabileceğini söyledi.
19.02.2020 Sağlık