Pfizer ve BioNTech’ten Omicron'a özel aşı geliyor! Çalışmalar başladı!
Pfizer ve BioNTech’ten Omicron'a özel aşı geliyor! Çalışmalar başladı! Pfizer ve BioNTech, Omicron’a özgü geliştirdikleri yeni aşı için klinik çalışmaların 18-55 yaş grubundaki gönüllü kişilerle birlikte başladığını duyurdu.
25.01.2022 Sağlık
Omicron varyantını tespit eden doktor virüste görülen 'olağan dışı' semptomu açıkladı
Omicron varyantını tespit eden doktor virüste görülen 'olağan dışı' semptomu açıkladı Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürmeye devam ediyor. Ortaya çıkan yeni varyantla dünya bir kez daha alarma geçmiş durumda. Bilim dünyası Omicron'u deşifre etmek için zamana karşı yarış verirken varyantı tespit eden doktor virüste görülen yeni 'olağan dışı' semptomu açıkladı.
6.12.2021 Sağlık
Moderna Omicron aşısı ne zaman çıkacak? Mevcut aşılar Omicron varyantında etkili mi?
Moderna Omicron aşısı ne zaman çıkacak? Mevcut aşılar Omicron varyantında etkili mi? Moderna’dan Omicron aşısı ile ilgili önemli açıklama! Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Güney Afrika'da tespit edilen yeni koronavirüs varyantına "Omicron" adını vermesinin ardından, ABD’li ilaç şirketi Moderna, Omciron aşısı için tarih verdi. Moderna, corona virüsün endişe veren Omicron varyantıyla mücadele etmek için güncellenmiş bir aşıyı piyasaya sürebileceğini duyurdu. Peki, Omicron aşısı ne zaman çıkacak? Aşılar Omicron varyantında etkili mi? Moderna yeni aşıyı ne zaman çıkaracak? İşte detaylar…
29.11.2021 Sağlık