Ocak Ayı

Ocak Ayı

Son dakika ocak ayı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ocak ayı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ocak ayı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ocak Ayı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ocak ayı gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.125 ocak ayı haberi bulunmuştur. Tüm ocak ayı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bayramdan önce evde bakım maaşları yatacak mı, engelli maaşları ne zaman verilecek 2024? Nisan ayı engelli maaşı ve evde bakım aylığı ödeme takvimi
Bayramdan önce evde bakım maaşları yatacak mı, engelli maaşları ne zaman verilecek 2024? Nisan ayı engelli maaşı ve evde bakım aylığı ödeme takvimi Ramazan Bayramı heyecanı ülkeyi sardı. 11 ayın sultanı Ramazan ayını uğurlarken, bayram için alışveriş yapacaklar, 9 gün tatili değerlendirecek olan vatandaşlar maaşlarının bayram öncesi yatırılıp yatırılmayacağı sorgulanmaya başlandı. Peki, evde bakım maaşı ile engelli maaşları bayramdan önce yatacak mı, engelli maaşları ne zaman verilecek?
3.04.2024 Ekonomi
Hatay Havalimanı'nda uçak seferleri yeniden başlıyor! ilk sefer cuma günü
Hatay Havalimanı'nda uçak seferleri yeniden başlıyor! ilk sefer cuma günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay Havalimanı’nın depremlere dayanıklı hale getirilmesi amacıyla başlatılan çalışmaların 2026 yılı başında tamamlanacağını belirterek, “Benzer depremler yaşanması halinde dahi altyapı hasar görmeyecek şekilde yapılıyor” dedi.
27.03.2024 Adana
Konut fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Yüzde 68 arttı
Konut fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Yüzde 68 arttı Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2024 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 68, reel olarak ise yüzde 1,4 oranında arttı.
18.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı şekilde aşağı çekmek istiyoruz
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı şekilde aşağı çekmek istiyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Enflasyonla mücadele mesajı veren Bakan Şimşek, 'Enflasyonu kalıcı şekilde aşağı çekmek istiyoruz. Enflasyondan en çok etkilenenler sabit gelirlilerdir. Maliye politikası enflasyonun düşüşü için ne gerekiyorsa yapacak.' dedi.
17.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstihdam oranı en yüksek seviyede
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstihdam oranı en yüksek seviyede Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜİK'in açıkladığı işsizlik verileri sonrası istihdam oranının yüzde 49 ile en yüksek seviyeye çıktığını belirtti.
11.03.2024 Ekonomi
En çok izlenen haber kanalı CNN TÜRK
En çok izlenen haber kanalı CNN TÜRK Türkiye şubat ayında yine CNN TÜRK’ü izledi.
9.03.2024 Gündem
İklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek: Kararsız kış koşulları yaşayacağız
İklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek: Kararsız kış koşulları yaşayacağız Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, "Tüm Türkiye'de 2,5 derece civarında ortalamaların üzerinde bir kış mevsimi yaşadık. 2000'li yıllardan sonra dünyada belirgin bir ısınma eğilimi var ve her sene neredeyse sıcaklık rekorları tekrarlıyor. Ama bu 'artık hiç soğuk bir kış görmeyeceğiz, kar yağmayan kış görmeyeceğiz' demek değil. Kararsız kış koşulları yaşayacağız" dedi.
6.03.2024 Gündem
İklim bilimci uyardı: Kış görmeyeceğiz!
İklim bilimci uyardı: Kış görmeyeceğiz! Ankara Üniversitesi iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, Ocak ayının da 1972'den bu yana yaşanmış en sıcak ocak ayı olarak kayıtlara geçtiğini söyledi. Çiçek, "Artık hiç soğuk bir kış görmeyeceğiz, kar yağmayan kış görmeyeceğiz' demek değil. Kararsız kış koşulları yaşayacağız" dedi.
6.03.2024 Yaşam
Adana'da ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 68 oldu
Adana'da ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 68 oldu Adana Ticaret Odası, (ATO) Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) ait Adana verilerini paylaştı. Aktarılan verilere göre Ocak 2023’te Adana ihracatının, ithalatı karşılama oranı %68,8 oldu.
4.03.2024 Adana
Mart ayı TEFE TÜFE 2024! Tefe Tüfe oranı ne zaman açıklanacak, mart ayı kira artış oranı belli oldu mu?
Mart ayı TEFE TÜFE 2024! Tefe Tüfe oranı ne zaman açıklanacak, mart ayı kira artış oranı belli oldu mu? Mart ayı kira zammı merakla bekleniyor. Mart ayına girilmesiyle ev sahipleri ve kiracılar Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun paylaştığı enflasyon verilesiyle TEFE TÜFE oranını araştırıyor. Kira artış sınırlaması Temmuz 2024’e kadar uzatıl. Dükkan sahipleri kira artış oranını sorguluyor. Peki, Mart ayı kira zammı ne zaman açıklanacak?
2.03.2024 Ekonomi
Kruvaziyer turizminde yıllar sonra ilk! Yolcu sayısı 20 bini geçti!
Kruvaziyer turizminde yıllar sonra ilk! Yolcu sayısı 20 bini geçti! Kruvaziyer turizminde 'cazibe merkezi' olarak gösterilen ve bu yıl 2 milyon turist hedefinin aşılması beklenen Türkiye'ye, ocak ayında 18 gemiyle 19 bin 986 yolcu geldi. 2011 Ocak ayında 20 bin 712 turistin geldiği Türkiye'de, 13 yıl aradan sonra ilk defa ocak ayı yolcu sayısı 20 bin civarına ulaştı.
1.03.2024 Ekonomi
Araç sahipleri dikkat! Fiyatlar arttı, tamamen geçersiz sayılıyor
Araç sahipleri dikkat! Fiyatlar arttı, tamamen geçersiz sayılıyor Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren trafik sigortalarında fiyat artışları ocak ayı itibarıyla başladı. Fiyat belirlemede mayıs ayından itibaren ise yeni bir düzenlemeye gidildi. Peki şu anda en düşük ve en yüksek tutarlar ne kadar oldu? Konuyla ilgili uzman isim dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...
23.02.2024 Ekonomi
Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında!
Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında! Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararında. Bugün saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak.
22.02.2024 Ekonomi
Adana'da trafikteki araç sayısı belli oldu
Adana'da trafikteki araç sayısı belli oldu Adana’da Ocak ayı sonu itibariyle 824 bin 618 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.
20.02.2024 Adana
Yalancı bahar çiftçileri endişelendirdi! Erken çiçek açtı
Yalancı bahar çiftçileri endişelendirdi! Erken çiçek açtı Adana'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları sonucunda ağaçlar yalancı bahara inanıp çiçek açtı. Çiftçi Mahmut Karakılıç, "Çiçek açtılar biz de endişeliyiz" dedi.
20.02.2024 Adana
7.608 TL yükselmişti! Ödemeler banka hesaplarına yatmaya başladı
7.608 TL yükselmişti! Ödemeler banka hesaplarına yatmaya başladı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 4,2 milyar TL tutarındaki Evde Bakım Yardımı ödemelerinin, hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını açıkladı.
17.02.2024 Ekonomi
Emekliye son dakika bayram ikramiyesi müjdesi! Sürpriz rakam ve ödeme tarih belli oldu
Emekliye son dakika bayram ikramiyesi müjdesi! Sürpriz rakam ve ödeme tarih belli oldu Emekli maaşı ve ek zam düzenlemeleri sonrası sıra bayram ikramiyesi zammına geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli ikramiyesi için müjdeyi verdi. Emekli ikramiyeleri bu yıl yüzde 50 zamlı ödenecek. Düzenlemeden dul ve yetimler de faydalanacak. Kim ne kadar alacak? 2024 bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? soruları cevabını buldu. Öte yandan SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ocak ayında açıklanan 6 aylık enflasyon sonrasında yüzde 37,57 olan artış oranı 11,68 puan refah payı ile birlikte yüzde 49,25'e çıkartıldı. Böylece hem memur emeklileri hem de SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışları eşitlenmiş oldu. Emeklilerin hesaplarına Ocak ayı maaş günlerinde yüzde 37,57'lik artış yansıtıldı. 11,68 puanlık fark ve 10 bin lira taban maaşa tamamlayan destekler ise yasal düzenleme sonrasında Şubat ayı başında yatırıldı. Böylece toplamda ödenen miktar yüzde 49,25 zam üzerinden oldu. Şimdi Şubat maaşlarını almaya hazırlanan emekliler için Sosyal Güvenlik Kurumu e-Devlet sisteminde yeni maaşları güncelleyerek yayımladı. Böylece emekliler bu yıl 6 ay boyunca alacakları yüzde 49,25 artırılmış maaşlarını ve yeni ek ödemelerini görebiliyorlar.
16.02.2024 Çalışma Hayatı
Emekliye şubat sonrası ek ödeme müjdesi! Sürpriz rakam ortaya çıktı! Hesaba yatacak
Emekliye şubat sonrası ek ödeme müjdesi! Sürpriz rakam ortaya çıktı! Hesaba yatacak Emekli milyonlarca vatandaşa ek ödeme müjdesi geldi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ocak ayında açıklanan 6 aylık enflasyon sonrasında yüzde 37,57 olan artış oranı 11,68 puan refah payı ile birlikte yüzde 49,25'e çıkartıldı. Böylece hem memur emeklileri hem de SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışları eşitlenmiş oldu. Emeklilerin hesaplarına Ocak ayı maaş günlerinde yüzde 37,57'lik artış yansıtıldı. 11,68 puanlık fark ve 10 bin lira taban maaşa tamamlayan destekler ise yasal düzenleme sonrasında Şubat ayı başında yatırıldı. Böylece toplamda ödenen miktar yüzde 49,25 zam üzerinden oldu. Şimdi Şubat maaşlarını almaya hazırlanan emekliler için Sosyal Güvenlik Kurumu e-Devlet sisteminde yeni maaşları güncelleyerek yayımladı. Böylece emekliler bu yıl 6 ay boyunca alacakları yüzde 49,25 artırılmış maaşlarını ve yeni ek ödemelerini görebiliyorlar. Öte yandan emekli ikramiyeleriyle ilgili detaylar ortaya çıktı. İşte şubat ayı sonrası emeklinin hesabına yatacak olan bayram ikramiyeleriyle ilgili tüm detaylar...
16.02.2024 Çalışma Hayatı
Bankada parası olanlara kritik uyarı! Mevduat faizlerinde yön değişti
Bankada parası olanlara kritik uyarı! Mevduat faizlerinde yön değişti Bankada parası olanlara son dakika uyarısı geldi. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru yüzde 50’nin üzerine çıkan mevduat faizleri ocak ayı itibarıyla gerilemişti. Hatta bazı bankalar yüzde 40’ın altında mevduat faizi vermeye başlamıştı. An itibarıyla bankalarda mevduat faizlerinde yön değişti. Peki şu anda 1 milyon TL parası olan ne kazanıyor? İşte detaylar...
16.02.2024 Ekonomi
Emekli maaşlarına zam üstüne zam geldi! Yeni maaşlar tek tek hesaplandı
Emekli maaşlarına zam üstüne zam geldi! Yeni maaşlar tek tek hesaplandı SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ocak ayında açıklanan 6 aylık enflasyon sonrasında yüzde 37,57 olan artış oranı 11,68 puan refah payı ile birlikte yüzde 49,25'e çıkartıldı. Böylece hem memur emeklileri hem de SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışları eşitlenmiş oldu. Emeklilerin hesaplarına Ocak ayı maaş günlerinde yüzde 37,57'lik artış yansıtıldı. 11,68 puanlık fark ve 10 bin lira taban maaşa tamamlayan destekler ise yasal düzenleme sonrasında Şubat ayı başında yatırıldı. Böylece toplamda ödenen miktar yüzde 49,25 zam üzerinden oldu. Şimdi Şubat maaşlarını almaya hazırlanan emekliler için Sosyal Güvenlik Kurumu e-Devlet sisteminde yeni maaşları güncelleyerek yayımladı. Böylece emekliler bu yıl 6 ay boyunca alacakları yüzde 49,25 artırılmış maaşlarını ve yeni ek ödemelerini görebiliyorlar. İşte kuruşu kuruşuna yeni maaşlar...
15.02.2024 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Toplantının ardından Erdoğan açıklamalarda bulundu.
12.02.2024 Gündem
Bakan Göktaş müjdeyi duyurdu: Yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık
Bakan Göktaş müjdeyi duyurdu: Yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Şubat ayına ilişkin toplam 6,3 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdıklarını açıkladı.
12.02.2024 Gündem
Fiyatlar uçtu! 100 TL'den satılıyor
Fiyatlar uçtu! 100 TL'den satılıyor İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde salatalık 80-100 liradan satılıyor. Kış aylarında üretimin az olduğu belirtilirken, birkaç hafta içinde fiyatların düşmesi bekleniyor.
11.02.2024 Ekonomi
Emekli kök maaş tablosu belli oldu! İşte 4A-4B yatacak tutarlar
Emekli kök maaş tablosu belli oldu! İşte 4A-4B yatacak tutarlar Emekliye son dakika açıklaması geldi. SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde 49,25'e yükselirken, Haziran-Temmuz dönemi için en düşük emekli maaşı da 10 bin TL olarak uygulanacak. Ocak ayı emekliye ek zam farkı hesaplara yattı. Şubat ayında emekli maaşları zamlı olarak doğrudan ödenecek. Kim ne kadar alacak? İşte yeni kök maaş tablosu dahil hesaba yatacak tutarlar...
8.02.2024 Çalışma Hayatı
Emekliye bayram ikramiyesi müjdesi! Sürpriz rakam ortaya çıktı
Emekliye bayram ikramiyesi müjdesi! Sürpriz rakam ortaya çıktı Emekli milyonlarca vatandaş için bayram ikramiyesi müjdesi Bakan Işıkhan tarafından verildi. Emeklilere 2024 yılı Ocak ayı için verilen yüzde 49.25’lik zammın ardından gözler bayram ikramiyelerine çevrildi. Pek çok emekli bayram ikramiyelerine yapılacak olan artışı merakla bekliyor. Konuyla ilgili geçtiğimiz gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan 2024 bayram ikramiyesi için rakamlar ortaya çıktı. İşte Ramazan ve Kurban bayramı öncesi ödenecek olan ikramiyeler için merak edilen tüm detaylar...
8.02.2024 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Ocak Ayı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ocak ayı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.