Novartis

Novartis

Son dakika novartis haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan novartis ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını novartis haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Novartis

haberleri sayfasında son dakika yaşanan novartis gelişmeleri de dahil olmak üzere 109 novartis haberi bulunmuştur. Tüm novartis haberleri aşağıda listelenmiştir.
Belçika, SMA tedavisinde kullanılan ilacı karşılayacak
Belçika, SMA tedavisinde kullanılan ilacı karşılayacak Belçika, SMA tedavisinde kullanılan ve dünyanın en pahalı ilaçları arasında yer alan Zolgensma'nın ücretini karşılama kararı aldı.
8.10.2021 Sağlık
İK yöneticileri CHRO Summit’te buluştu
İK yöneticileri CHRO Summit’te buluştu İş dünyasının önde gelen yöneticileri, Fortune Türkiye & DataExpert iş birliği ve BMI organizasyonuyla düzenlenen CHRO Summit 2021’de bir araya geldi. RESHAPE temasıyla düzenlenen zirvede pandeminin etkisiyle ortaya çıkan yeni düzende çalışma hayatının geçireceği dönüşüm ve şirketlerin bu dönüşüme nasıl ayak uyduracağı gibi konular ele alındı.
3.06.2021 Ekonomi
Altan Elmas kimdir? Taksim Cami mihrap, mimber ve kürsü tasarımını yapan Altan Elmas kimdir?
Altan Elmas kimdir? Taksim Cami mihrap, mimber ve kürsü tasarımını yapan Altan Elmas kimdir? Taksim'e yapılan cami gündemde... Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Taksim Cami cuma namazının ardından açılışı gerçekleştirildi. Taksim'de bir cami yapılması süreci tarih boyuncu büyük bir mücadele halini aldı. Büyük mücadelelerin ardından Taksim Cami Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimleri ile yapımı tamamlandı. Özellikle Taksim Cami inşaatı hayali ailesinden miras kalan ve maliyetleri kaşılama sözü veren Altan Elmas, mihrap, mimber ve kürsü tasarımını gerçekleştirdi. Peki, Altan Elmas kimdir? İşte Altan Elmas hakkında merak edilenler...
28.05.2021 Gündem
Türkiye’nin ‘En Etkin 50 CHRO’su belli oldu
Türkiye’nin ‘En Etkin 50 CHRO’su belli oldu İK fonksiyonunun fark yaratan rolüne ve önemine dikkat çekmek amacıyla hazırlanan Fortune Türkiye “En Etkin 50 CHRO” araştırması sonucunda belirlenen liste, DataExpert iş birliğiyle yürütüldü. Listeye göre Türkiye’nin en büyük şirketlerinin İK koltuğunda oturan yöneticilerinin yüzde 68’i kadınlardan oluşuyor. Listeye Demirören Medya İnsan Kaynakları Grup Başkanı Elif Karacaoğlu da girdi.
4.05.2021 Gündem
Rekabet Kurulu'ndan iki ilaç şirketine çok büyük ceza!
Rekabet Kurulu'ndan iki ilaç şirketine çok büyük ceza! Rekabet Kurulu, Novartis Sağlık'a 165,5 milyon TL, Roche Müstahzarları'na 113,0 milyon TL idari para cezası verdi.
22.01.2021 Ekonomi
5 bin kişi için iş fırsatı! Tarih belli oldu
5 bin kişi için iş fırsatı! Tarih belli oldu Güzel haber geldi. Tarih netleşti. Binlerce kişi için iş fırsatı ortaya çıktı. Ocak ayında başlamasına karar verildi. Türkiye’nin otomobili TOGG’un fabrikasının inşaatını yapacak olan Yapı Merkezi’nin patronu Başar Arıoğlu, “Ocakta inşaatı başlatıyoruz. Toplam 5 bin kişiye istihdam sağlayacağız” dedi.
29.12.2020 Gündem
BioNTech, Novartis'in üretim tesisini satın alıyor
BioNTech, Novartis'in üretim tesisini satın alıyor Almanya'da faaliyet gösteren, Türk bilim insanı Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu ilaç geliştirme firması BioNTech, merkezi İsviçre'de bulunan ilaç şirketi Novartis'in Almanya'nın Marburg kentindeki üretim tesislerini satın almak için anlaşma imzaladığını duyurdu.
17.09.2020 Bilim ve Teknoloji
İlk corona virüs aşısı dünyayı ikna etmedi! Rusya'nın sırları...
İlk corona virüs aşısı dünyayı ikna etmedi! Rusya'nın sırları... İlk corona virüs aşısını tescil ettiğini duyuran Rusya'ya bir anda gözler çevrildi, Putin güven vermek için kızının da denekler arasında olduğunu söyledi. Moskova, aşının ilk fotoğraflarını da dünya ile paylaştı. Ancak henüz klinik denemelerin birinci aşamasında onay verilen aşı tam bir kapalı kutu. CNN International'a konuşan ünlü doktor, elbette aşıyı kullanmayacağını söyledi.
11.08.2020 Dünya
Astrazeneca kimin? Astrazeneca sahibi kim? AstraZeneca Kovid -19 aşısının üretimine başlayacak!
Astrazeneca kimin? Astrazeneca sahibi kim? AstraZeneca Kovid -19 aşısının üretimine başlayacak! Merkezi İngiltere’nin Cambridge kentinde olan ilaç firması AstraZeneca, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen potansiyel aşının üretimine başlayacaklarını bildirdi. İngiliz yayın kurumu BBC’ye değerlendirmede bulunan AstraZeneca Üst Yöneticisi Pascal Soriot, potansiyel aşının denemelerinin devam etmesine rağmen üretime başlanacağını belirtti. Peki, Astrazeneca kimin? Astrazeneca sahibi kim?
5.06.2020 Gündem
Novartis,  The Medicines'i satın alıyor
Novartis, The Medicines'i satın alıyor Novartis, ABD merkezli biyoteknoloji şirketi The Medicines`i satın alıyor.
25.11.2019 Ekonomi
Buğday unu ve ilaç sektöründeki 14 teşebbüse soruşturma
Buğday unu ve ilaç sektöründeki 14 teşebbüse soruşturma Rekabet Kurulu, 12'si buğday unu, 2'si ilaç sektöründe faaliyet gösteren 14 firma ve dernek hakkında soruşturma başlatılmasına karar verdi.
3.07.2019 Ekonomi
Ortalama insan ömrü yakında 100 yılı geçecek
Ortalama insan ömrü yakında 100 yılı geçecek ABD’nin en büyük yatırım bankalarından Bank of America Merrill Lynch (BofA), ortalama insan ömrünün gelişen tıp teknolojileri sayesinde yakında 100 yılın çok ötesine geçebileceğini açıkladı.
9.05.2019 Dünya
"Nadir hastalıklarla ilgili farkındalığı artırmalıyız"
"Nadir hastalıklarla ilgili farkındalığı artırmalıyız" İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Kasapçopur, nadir hastalıkların ilerleyici ve yaşamı tehdit edici olduğunu belirterek, "Bu hastalıklarla ilgili farkındalık artmayacak, tanıda gecikilecek olursa çok ciddi bulgularla birlikte karşımıza gelebiliyor." dedi.
28.02.2019 Sağlık
Cari açığın  ‘ilacı’ bizde
Cari açığın ‘ilacı’ bizde ‘Bugün yatırayım yarın kazanayım’ anlayışının değişmesi gerektiğini belirten Novartis Grup Türkiye Başkanı Altan Demirdere, “Türkiye ilaca yatırım yapmalı. 7-8 yıl sonra kazanır ama ciddi kazanır” dedi.
25.08.2018 Ekonomi
Trump üzerinden milyonlar kazandı
Trump üzerinden milyonlar kazandı Trump’ın avukatı Michael Cohen’in, dünyanın önde gelen bazı firmalarından, ABD lideriyle aralarında ‘aracı’ olma vaadinde bulunarak milyonlarca dolarlık anlaşmalar imzaladığı ortaya çıktı
10.05.2018 Dünya
İlişki için Ruslar ödeme yapmış!
İlişki için Ruslar ödeme yapmış! ABD Başkanı Donald Trump'ın cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen porno yıldızı Stormy Daniels'ın avukatı Michael Avenatti, müvekkili ile susması için sözleşme yapan Trump'ın avukatı Michael Cohen'e Rusların ödeme yaptığını ileri sürdü.
9.05.2018 Dünya
Novartis, ABD'li devi satın alıyor!
Novartis, ABD'li devi satın alıyor! İsviçreli ilaç üreticisi Novartis, Amerikalı gen terapi şirketi Avexis'i 8,7 milyar dolar karşılığında satın alıyor.
9.04.2018 Dünya
Yunanistan'da o skandal için komisyon kuruldu
Yunanistan'da o skandal için komisyon kuruldu Yunanistan parlamentosunda, ilaç firması Novartis'in ülkede bazı politikacı, bürokrat ve doktorlara rüşvet vererek ilaç fiyatlarını şişirdiği iddiaları için soruşturma komisyonu kuruldu.
5.03.2018 Dünya
Molekülden patente yerli kanser ilacı
Molekülden patente yerli kanser ilacı Türkiye, kanser ilaçlarının yerli üretimi için düğmeye bastı. Molekülden patente kadar yerli üretilecek kanser ilacı için dünya devi ilaç firmalarına çağrıya çıkıldı
5.03.2018 Ekonomi
Yerli kanser ilacı için düğmeye basıldı
Yerli kanser ilacı için düğmeye basıldı Türkiye, molekülden patente kadar yerli üretilecek kanser ilacı için düğmeye bastı. Hükümet, dünya devi ilaç firmalarını Türkiye'ye çağıracak.
5.03.2018 Ekonomi
11 TL'ydi 303 Euro oldu
11 TL'ydi 303 Euro oldu Türkiye, savunma başta olmak üzere birçok sektörde yerli atılımı yaparken ilaçta tersi yaşanıyor. Yerli firmalar kapandı, ilaç pazarı ABD'li ve Avrupalı firmaların eline geçti. İlaca yılda 25 milyar lira harcayan Türkiye’de en çok ciro yapan ilk 100 ilacın 95’i ithal.
19.02.2018 Ekonomi
ABD'de lösemiye karşı ilk gen terapisine onay!
ABD'de lösemiye karşı ilk gen terapisine onay! ABD Gıda ve İlaç İdaresi kök hücre temelli gen terapisine onayı verdi.
31.08.2017 Sağlık
Kanser tedavisinde immünoterapi
Kanser tedavisinde immünoterapi Kendi bağışıklık sistemimizin kanserle savaşmasını nasıl sağlayabiliriz? Bunu başarmak için yapılan araştırmalar ne yönde ilerliyor? Etkili tedavilere ulaşmak için önümüzdeki zorluklar ve gelecek için hedefler neler?
24.07.2017 Sağlık
Dört teker üzerinde
Dört teker üzerinde Türkiye’nin ihracatı Nisan’da yüzde 4 artışla 11.8 milyar dolara çıktı. Otomotiv sektörünün 2.3 milyar dolarlık katkısıyla yükselen ihracatta AB ve ABD’deki artış yüzleri güldürdü
1.05.2017 Ekonomi
Türkiye hikayeni keşfet
Türkiye hikayeni keşfet Türkiye’de faaliyet gösteren 17 küresel şirketin CEO’ları Türkiye Hikayeni Keşfet kampanyası çerçevesinde reklam filminde oynadı. Tanıtım filmleri yeni yılda 5 ülkede gösterilecek
21.12.2016 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Novartis ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki novartis haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.