Nobel İlaç Türkiye Genel Müdürü Oğuz Akandil oldu
Nobel İlaç Türkiye Genel Müdürü Oğuz Akandil oldu İlaç sektöründe uzun yıllar çeşitli yurt içi ve yurt dışı pozisyonlarda görev yapan Oğuz Akandil, Nobel İlaç Türkiye Genel Müdürü olarak atandı.
17.11.2021 Personel Alımı
Altan Elmas kimdir? Taksim Cami mihrap, mimber ve kürsü tasarımını yapan Altan Elmas kimdir?
Altan Elmas kimdir? Taksim Cami mihrap, mimber ve kürsü tasarımını yapan Altan Elmas kimdir? Taksim'e yapılan cami gündemde... Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Taksim Cami cuma namazının ardından açılışı gerçekleştirildi. Taksim'de bir cami yapılması süreci tarih boyuncu büyük bir mücadele halini aldı. Büyük mücadelelerin ardından Taksim Cami Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimleri ile yapımı tamamlandı. Özellikle Taksim Cami inşaatı hayali ailesinden miras kalan ve maliyetleri kaşılama sözü veren Altan Elmas, mihrap, mimber ve kürsü tasarımını gerçekleştirdi. Peki, Altan Elmas kimdir? İşte Altan Elmas hakkında merak edilenler...
28.05.2021 Gündem
İngiliz mutantına karşı 'dublör virüsler' hazırlandı
İngiliz mutantına karşı 'dublör virüsler' hazırlandı ODTÜ Prof. Dr. Mayda Gürsel ile Bilkent Üniversitesinden Prof. Dr. İhsan Gürsel çiftinin, "dublör virüsler" olarak tarif ettikleri VLP temelli yerli Kovid-19 aşısında, virüsün spike proteini, İngiliz varyantına uygun şekilde formüle edildi.
27.04.2021 Sağlık
Türkiye'nin en değerli markası THY
Türkiye'nin en değerli markası THY Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'ın araştırmasına göre Türk Hava Yolları (THY), 2 milyar dolara yaklaşan marka değeriyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da "Türkiye'nin en değerli markası" oldu.
9.06.2020 Ekonomi
IFC`den Türkiye'ye 1.1 milyar dolar yatırım
IFC`den Türkiye'ye 1.1 milyar dolar yatırım Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC, içinde Türkiye’nin de bulunduğu Avrupa ve Orta Asya Bölgesi’nde faaliyetlerini genişletti. IFC bölgede ekonomilerin çeşitlendirilmesi, küçük ve orta boyuttaki işletmelere finansman sağlanması ve iklim değişikliği ile mücadele için toplam 2.9 milyar dolar tutarında yatırım gerçekleştirdi.
18.09.2018 Ekonomi
Turkcell Nobeil İlaç ile anlaşma imzaladı
Turkcell Nobeil İlaç ile anlaşma imzaladı Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell ve ilaç sektörünün en büyük saha ağına sahip şirketlerinden biri olan Nobel İlaç, teknoloji temelli iş birliği için anlaştı.
18.07.2013 Bilim ve Teknoloji
Kazakistan’da 834 milyon dolarlık yatırım
Kazakistan’da 834 milyon dolarlık yatırım Türkler Kazakistan’da 834 milyon dolarlık yatırıma imza atacak
12.10.2012 Ekonomi
Doğum kontrol hapı üreten Organon’a 11 milyar euro
Doğum kontrol hapı üreten Organon’a 11 milyar euro Petro kimya devi Akzo Nobel, ilaç üretimi yapan yan kuruluşlarından Organon’un, ABD’li Schering-Plough şirketine satılacağını açıkladı
13.03.2007 Ekonomi
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı Oruç
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı Oruç Hareketsiz yaşam tarzı, hazır gıdalar, çeşitli rahatsızlıklar kilo artışına neden oluyor. Dünya genelinde obezite giderek artarken, fazla kilo kişilerin yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor. Bu nedenle kilo kontrolü birçok kişinin gündeme. Ünlü isimler de kilo vermek için pek çok yöntemi deniyor. Ünlülerin yeni favorisi ise 'İntermittent Fasting. Aralıklı oruç olarak bilinen İntermittent Fasting beslenme şeklini hangi ünlüler uyguluyor? İF diyeti gerçekten sağlıklı mı? İşte aralıklı oruç ile ilgili merak edilen tüm detaylar…
16.09.2022 Magazin
Zelenskiy Rus medyasına konuştu ortalık karıştı! Flaş yasaklama kararı
Zelenskiy Rus medyasına konuştu ortalık karıştı! Flaş yasaklama kararı Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, çevrimiçi olarak Rus muhalif gazeteciler ile röportaj yaptı. Röportajın ardından Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu'ndan (Roskomnadzor) röportajın yayınlanmaması konusunda uyarı yayınlandı. Asker varken referandumun olmayacağını söyleyen Zelenski, "Ülke topraklarında herhangi bir yasal dayanağı olmayan birlik veya silahlı yasadışı oluşumlar veya başka bir devletin yasal oluşumları varsa, hiç kimse referandumun sonuçlarını saymayacaktır." dedi.
27.03.2022 Dünya
Aziz Sancar'dan aşı açıklaması: Mantık dışı bir tutum!
Aziz Sancar'dan aşı açıklaması: Mantık dışı bir tutum! Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar "Aşı karşıtı olmak; mantık dışı bir tutum. Kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek" dedi.
26.09.2021 Sağlık
Yerli aşıda yeni gelişme! Ve belli oldu
Yerli aşıda yeni gelişme! Ve belli oldu Türkiye'nin virüs benzeri parçacık (VLP) temelli ilk yerli Kovid-19 aşısını eşi Prof. Dr. Mayda Gürsel ile birlikte geliştiren Prof. Dr. İhsan Gürsel, aşıya olan tereddüdün, aşı ve bilim karşıtlığının sadece Türkiye'de değil dünyada da arttığını, bir grup insanın ne maske taktığını ne de aşı olduğunu belirterek, "Bunun özgürlükle alakası yok. Ben maske takmayarak başkasını öldürme hakkına sahip değilim. Görünmeyen bir düşmana karşı savaşıyoruz. Bu bizim için bir sıkıntı ve herkesin aşı olması lazım. O nedenle Türk aşısını beklemenin bir anlamı yok." ifadelerini kullandı.
8.09.2021 Gündem
Bakan Varank, Covid-19 aşısı için gönüllü oldu
Bakan Varank, Covid-19 aşısı için gönüllü oldu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Covid-19 Türkiye Platformu çatısı altında çalışmaları süren virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşının insan denemelerinin Faz 1 aşamasına katılmak için Ankara Onkoloji Hastanesinde müşahede altına alındı.
17.04.2021 Bilim ve Teknoloji
SGK parayı faiziyle ödeyecek! 186 bin lira...
SGK parayı faiziyle ödeyecek! 186 bin lira... Türkiye'de yaşayan milyonlarca kişi için çok önemli karar. SGK o parayı faiziyle ödeyecek. Deri kanseri tedavisi gördükten sonra sağlığına kavuşan Yakup Aydın (39), tedavi gördüğü süreçte aylık dozu 15 bin TL civarı olan kanser ilacına harcadığı 186 bin 500 TL'nin kendisine iade edilmesi için açtığı davayı kazandı. Aydın 1'inci İş Mahkemesi'nde görülen davada, 'Yaşam hakkının kutsallığı ve sosyal devlet' ilkesine vurgu yapan mahkeme heyeti, paranın dava tarihinden itibaren işleyecek faiziyle birlikte SGK'dan tahsil edilip, Aydın'a ödenmesine karar verdi. Öte yandan devlet, kanser ilaçlarına geçen yıl 5,6 milyar lira kaynak aktardı
10.04.2021 Ekonomi
Intranazal aşı ile ilgili flaş açıklama! Bakan duyurdu, bu yıl içinde...
Intranazal aşı ile ilgili flaş açıklama! Bakan duyurdu, bu yıl içinde... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin burundan sprey olarak uygulanan ilk 'intranazal' yerli aşıyı geliştirme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Varank, "Burundan uygulanan aşı, virüsün insanları enfekte ettiği yolu takip ettiği için bu teknolojinin virüs ile daha etkin mücadele edeceği öngörülüyor. Tüm klinik aşamaların tamamlanması durumunda bu yeni aşı türünün yıl içinde kullanıma sunulmasını hedefliyoruz" dedi.
30.03.2021 Ekonomi
Prof. Dr. İbrahim Benter kimdir? Koronavirüs ilacını bulan Türk profesör İbrahim Benter hayatı!
Prof. Dr. İbrahim Benter kimdir? Koronavirüs ilacını bulan Türk profesör İbrahim Benter hayatı! Koronavirüs ile ilgili dünyanın umutla beklediği haber yine bir Türk profesörden geldi. Aylardır koronavirüse çare aranıyor, aşı çalışmaları, yeni tedaviler ve ilaçlar üzerinde çalışılıyordu. Dünyanın beklediği haberi Prof. Dr. İbrahim Benter'den geldi. Prof. Dr. İbrahim Benter'in çalışmalarıyla ilk korona ilacı üretildi. Kanal D Haber'e konuşan Prof. Dr. İbrahim Benter "Covid-19'un tedavisi bulunmuştur." açıklamasını yaptı. Peki, Prof. Dr. İbrahim Benter kimdir, kaç yaşında ve nereli? Koronavirüs ilacını bulan İbrahim Benter'in biyografisi
17.12.2020 Gündem
Türk bilim insanı aşı için tarih verdi! 'Mükemmele yakın'
Türk bilim insanı aşı için tarih verdi! 'Mükemmele yakın' Corona virüse karşı umutlar, ‘BNT162’ aşısında. Aşıyı Pfizer ile birlikte geliştiren şirketin CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, Amerikan CNN televizyonuna, “Aşı mükemmele yakın. Ekim sonu veya kasım başında onaya hazır hale gelecek” dedi.
10.09.2020 Gündem
Uğur Şahin kimdir? ‘BNT162’ isimli coronavirüs aşını geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin’in biyografisi…
Uğur Şahin kimdir? ‘BNT162’ isimli coronavirüs aşını geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin’in biyografisi… Koronavirüse karşı ‘BNT162’ aşısı merakla bekleniyor. Aşıyı Pfizer ile birlikte geliştiren şirketin CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, Amerikan CNN televizyonuna, “Aşı mükemmele yakın. Ekim sonu veya kasım başında onaya hazır hale gelecek” açıklaması yaptı. Peki Uğur Şahin kimdir? Prof. Dr. Uğur Şahin’in biyografisi…
10.09.2020 Gündem
Meme kanserine çare olacak ilaçta sona yaklaştılar!
Meme kanserine çare olacak ilaçta sona yaklaştılar! Dünyadaki en iyi kanser merkezi olarak gösterilen Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi’ndeki Türk ekibinden, dirençli meme kanserine çare olacak ilaç çıkacak. Prof. Dr. Bülent Özpolat ve ekibi, yaklaşık 10 yıldır çalıştıkları “gen susturma yöntemi"nin klinik öncesi son ayağı için, geçen ay 2.1 milyon dolarlık fon kazandı. Prof. Dr. Özpolat, heyecanlandıran araştırmanın detaylarını ilk kez Demirören Haber Ajansı’na (DHA) anlattı.
2.07.2020 Sağlık
"İyileşen hastaların kanı tedavi için öneriliyor"
"İyileşen hastaların kanı tedavi için öneriliyor" Koronavirüs (Covid-19) pandemisinde kan bağışının öneminin daha da arttığına dikkat çeken Dr. Necmi Namal, "Covid-19 hastalığından iyileşmiş bireylerin kanından elde edilecek immün plazma tedavisinin bu hastalık için önerilmesi nedeniyle de günümüzde kan bağışı ayrı bir önem kazanmıştır'' dedi.
14.06.2020 Sağlık
İvet Bahar kimdir? İşte Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi'ne seçilen ilk Türk bilim insanı İvet Bahar hayatı
İvet Bahar kimdir? İşte Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi'ne seçilen ilk Türk bilim insanı İvet Bahar hayatı Dünyanın en seçkin bilim kurumlarından Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi üyeliğine seçilen İvet Bahar internette gündem oldu. 157 yıllık tarihinde ilk kez bir Türk kadını Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi'ne seçildi. Prof. Dr. İvet Bahar, ABD'nin Kovid-19'a çare olacak bir ilaç geliştirme projesinde çalışıyor. Peki, İvet Bahar kimdir? İşte İvet Bahar'ın çalışmaları ve biyografisi...
2.05.2020 Gündem
İlk kez Türk bilim kadını Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi üyeliğine seçildi
İlk kez Türk bilim kadını Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi üyeliğine seçildi Dünyanın en seçkin bilim kurumlarından Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi'nin 157 yıllık tarihinde ilk kez bir Türk kadını 'üye' olarak seçildi.
2.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Akciğer kanserinde sağ kalım süresi uzadı
Akciğer kanserinde sağ kalım süresi uzadı Bilim insanları, akciğer kanseri tedavisinde kemoterapinin yanı sıra hedefe yönelik tedavi ve bağışıklık sisteminin harekete geçirildiği immüno-onkoloji uygulamalarının yer almasıyla sağ kalım süresinin ve yaşam kalitesinin arttığını belirtti.
4.11.2019 Sağlık
Aziz Sancar'ın ismi verilen bitki ilaç olma yolunda
Aziz Sancar'ın ismi verilen bitki ilaç olma yolunda Halk arasında yara tedavisinde kullanılan ve Nobel ödüllü Aziz Sancar'ın ismi verilen havalotunun, ilaç olabilmesi için yürütülen bilimsel çalışmalarda sona yaklaşıldı.
26.03.2019 Sağlık
Dünyanın sonunu bunlar getirecek
Dünyanın sonunu bunlar getirecek İngiliz The Times gazetesi Nobel ödüllü 50 bilim insanından, insanlığın sonunu getirebilecek en büyük tehditleri sıralamalarını istedi. Nüfus artışı ve nükleer savaş gibi faktörlerin bulunduğu listede ABD lideri Trump’ın da adının yer alması dikkati çekti
1.09.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri