Uykuya dalamama neyin habercisi?
Uykuya dalamama neyin habercisi? Günlük hayatın yoğunluğunda ve stresinde yaşanan uyku sorunları genellikle göz ardı ediliyor ancak uzmanlar, kısa süreli de olsa uyku sorunlarının kronikleşebildiğini belirtiyor. Çünkü uykuya dalamama “kaygı”, erken uyanma ise “depresyon” habercisi olarak nitelendiriliyor.
26.01.2018 Sağlık
Ağız kokusu neyin habercisi?
Ağız kokusu neyin habercisi? Çalışmalar yetişkinlerin yüzde 50’sinin ağız kokusundan muzdarip olduğunu gösteriyor. Ağız kokusunun özel ve sosyal hayatta yarattığı sorun malum ancak uzmanlar, bazen bu durumun ciddi sağlık problemlerinin de habercisi olduğunu söylüyor.
12.10.2017 Sağlık
Erkeklerde kansızlık neyin habercisi?
Erkeklerde kansızlık neyin habercisi? Anemi, yani kansızlık genellikle kadınlarda görülen bir sorun. Erkeklerde ise demir eksikliğinin en ciddi nedeni, kalın bağırsak kanseri. Bu nedenle yetişkin bir erkekte demir eksikliği varsa mutlaka kolon kanseri yönünden incelenmesi gerekiyor.
15.08.2017 Sağlık
Ciltteki morarmalar neyin habercisi?
Ciltteki morarmalar neyin habercisi? Ciltte herhangi bir travma olmaksızın kendiliğinden gelişen morluklar bazı hastalıkların göstergesi olabiliyor.
25.07.2017 Sağlık