Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? Kıdem tazminatı ve ihbar süresi hesaplama...
Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? Kıdem tazminatı ve ihbar süresi hesaplama... Kıdem tazminatı tavanı yükseldi. Ocak-haziran döneminde 6 bin 730 lira olarak uygulanan kıdem tazminatı tavanı 1 Temmuz 2020 tarihinden geçerli olmak üzere 7 bin 117 TL'ye yükseldi. Aynı işverene bağlı iş yerlerinde 10 yıl çalışan bir kişinin alabileceği maksimum kıdem tazminatı tutarı da 67 bin 300 liradan 71 bin 170 liraya yükseldi. Rakam 2020 temmuz-ocak döneminde geçerli olacak. Kıdem tazminatı hesaplama nasıl yapılır? İhbar tutarı yükseldi mi? Yeni kıdem tazminatı ve ihbar süresi hesaplama...
2020 kıdem tazminatı tavanı belli oldu!
2020 kıdem tazminatı tavanı belli oldu! Milyonlarca çalışan merakla bekliyordu. Ocak-temmuz, temmuz-aralık olmak üzere senede kere değişen kıdem tazminatında ödenecek yeni tavan ücreti belli oldu. İş Kanunu’na tabi olarak hizmet akdiyle bir işverene bağlı çalışanlar, en az bir yıl çalışmaları şartıyla, iş yerinde çalıştıkları her yıl için 30 günlük brüt ücretleri tutarında kıdem tazminatı alabiliyorlar. Ücreti yüksek olanların kıdem tazminatında ise tavan uygulanıyor. Yılın ikinci yarısında uygulanacak kıdem tazminatı tavanı 7 bin lirayı aştı. Temmuz ayında işten ayrılan veya emekli olanlar haziran ayında ayrılanlardan daha yüksek kıdem tazminatı alabilecek.
Kıdem tazminatı yüzde 5.49 arttı
Kıdem tazminatı yüzde 5.49 arttı YENİ yılda asgari ücretin netleşmesi ile birlikte 2020’nin ilk yarısında işçilerin, işten ayrılırken işverenden alacakları kıdem tazminatı da arttı. Kıdem tazminatının tavanı ne oldu, çalışma yılına göre kimler, ne kadar tazminat alacak sorularına açıklık getirmeden önce kıdem tazminatı ile ilgili önemli bir-iki konuya değineyim.
16.01.2020 Ekonomi