Düzensiz beslenme mikrobiyotanın dengesini bozuyor
Düzensiz beslenme mikrobiyotanın dengesini bozuyor Sindirim sisteminin sağlığında prebiyotik ve probiyotiklerin figüran olduğuna dikkat çeken Diyetisyen Gözde Karaca Kayan, “Yaşam döngümüzün devamlılığını sağlayan, stres ve düzensiz beslenmeyle dengesi bozulan mikrobiyotamızın sağlığı postbiyotiklerde gizlidir. Yoğurt, kefir, tarhana, salamura edilmiş sebzeler, lahana turşusu gibi fermente gıdaları sıklıkla tüketerek postbiyotiklere yaşamınızda daha fazla yer açabilirsiniz” dedi.
18.11.2021 Sağlık
'Analiz ile hastalık gelişmeden önlem alınabilir'
'Analiz ile hastalık gelişmeden önlem alınabilir' Mikrobiyota ve Probiyotik Derneği Başkanı Prof. Dr. Meltem Yalınay, bağırsak mikrobiyom analizinin kişinin bağırsaklarındaki dengesizliğin düzenlenmesi için en uygun probiyotik önerisi ve prebiyotik desteğinin en doğru şekilde planlamasına yardımcı olduğunu söyledi. Yalınay, "Bağırsak mikrobiyom analizi, hastalık henüz gelişmeden önlem alma olanağı sağlar. Bağırsak mikrobiyom analizleri kişiselleştirilmiş tıbbın ve koruyucu hekimliğin en önemli güçlerinden biridir" dedi.
13.02.2021 Sağlık
Teşhis edilemeyen hastalıkların nedeni olabilir!
Teşhis edilemeyen hastalıkların nedeni olabilir! Bağırsaklardaki bakteri topluluğunun “bağırsak mikrobiyotası” olarak adlandırıldığını belirten Yrd. Doç. Dr. Filiz Sağlam, bir türlü teşhis konulamayan hastalıkların altında mikrobiyota olabileceğini söyledi, “Doktor doktor dolaşıp çare bulamamış insanların hastalıkları belki mikrobiyota yüzünden çözülememiştir" dedi.
8.01.2018 Sağlık