Reflüyü tetikliyor, mideyi mahvediyor! Bunu yapanlar dikkat...
Reflüyü tetikliyor, mideyi mahvediyor! Bunu yapanlar dikkat... Reflüyü alevlendirerek, mide yanmasını artırıyor. Mide ekşimesi veya mide yanması hissediyorsanız, reflüsü olan milyonlarca kişiden biri olabilirsiniz. Oldukça yaygın bir sorun olan reflü, aslında oldukça basit alışkanlıklar nedeniyle tetiklenebilir ve yaşam kalitenizi büyük oranda düşürebilir. Bu nedenle aslında farkında olmadığınız birçok sebep nedeniyle reflü sorunu yaşıyor olabilir. Tüm bu sebepleri ortadan kaldırarak reflü sorunuyla baş edebilirsiniz.
1.01.2022 Sağlık
Geçmeyen öksürük reflü belirtisi olabilir!
Geçmeyen öksürük reflü belirtisi olabilir! Nedensiz yere öksürüyor ve bir türlü geçmiyorsa dikkat! 3 haftayı aşan öksürüğün nedeni reflü olabilir... Türkiye'de sık rastlanan hastalıklar arasında yer alan reflü nedeniyle hastaların çoğu göğüs ağrısı çekiyor. Hastaların göğüs ağrısı nedeniyle kalp hastalığından şüphelenmesi ve kalp doktoruna gitmesi hatta anjiyo yaptırdığı durumlarla karşılaşılabiliyor. Yapılan bilimsel çalışmalar reflü hastalığının kalp yetmezliği kadar insanın yaşam kalitesini bozduğunu ortaya koyuyor.
3.03.2021 Sağlık
Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? İşte erken hamilelik belirtileri!
Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? İşte erken hamilelik belirtileri! Hamile olup olmadığınızı gebelik testi veya ultrasonla muayeneden önce anlamanın yollarından biri de kendinizi gözlemlemekten geçiyor. Bazı hamilelik belirtileri ve bulgularını takip ederek hamile olup olmadığınızı anlayabilirsiniz. Peki, Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? Erken hamilelik belirtileri nelerdir? İşte hamilelik belirtileri ile ilgili bilmeniz gerekenler...
17.03.2021 Sağlık