Banka mevduat faizinde işler tersine döndü! Merkez Bankası kararı sonrası 38 bin TL oldu
Banka mevduat faizinde işler tersine döndü! Merkez Bankası kararı sonrası 38 bin TL oldu Bankada parası olan herkesi yakından ilgilendiriyor. Mevduat faizlerindeki düşüşün nedeni ortaya çıktı. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru zirve yapan mevduat faizleri yeni yıl itibarıyla geriledi. Merkez Bankası’nın faiz artırımına rağmen mevduat faizlerinin gerilemesinin nedeni ne? Bankalar neden faizleri geri çekti?
10.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı sonrası oranlar değişti! Mevduat faizleri zirveyi gördü, 32-46-92 günlük faiz getirisi kaç TL?
Merkez Bankası faiz kararı sonrası oranlar değişti! Mevduat faizleri zirveyi gördü, 32-46-92 günlük faiz getirisi kaç TL? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası aralık ayı politika faizini açıkladı. TCMB Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi yüzde 40,00'tan yüzde 42,50'ye yükseltildi. Kredi kartı faizleri artacak mı? sorusu da bu gelişmenin ardından gündeme geldi. Merkez Bankası’ndan kredi kartı faiz oranları ile ilgili açıklama geldi. Öte yandan Son yıllarda Türk Lirası (TL) mevduat hesaplarına verilen faiz oranlarında yaşanan artış, yatırımcılar arasında büyük bir ilgi uyandırıyor. İşte güncel mevduat faiz oranları...
21.12.2023 Ekonomi
Mevduat hesaplarında faizlere doping! Parası olanın kazancı katlanıyor, resmen yüzde 50'yi aştı
Mevduat hesaplarında faizlere doping! Parası olanın kazancı katlanıyor, resmen yüzde 50'yi aştı Parası olan herkesi yakından ilgilendiriyor. Merkez Bankası’nın faizi yüzde 40’a yükseltmesi ve bir miktar daha sıkılaştırma için alan olduğunu da belirtmesinin ardından mevduat faizleri yükselişe geçti. Enflasyonu düşürme amacıyla para ve maliye politikalarında yapılan değişiklik Türk Lirası’na olan ilgiyi artırıyor.
15.12.2023 Ekonomi
TMSF'den flaş karar! Mevduat ve katılım fonu tutarında yeni düzenleme
TMSF'den flaş karar! Mevduat ve katılım fonu tutarında yeni düzenleme Mevduata TMSF garantisinin üst limitini 200 bin TL'ye çıkartan karar Resmi Gazete'de yayımlandı
29.12.2021 Ekonomi