Az yiyip yine de kilo veremeyenler dikkat! Mutlaka bunları yapın...
Az yiyip yine de kilo veremeyenler dikkat! Mutlaka bunları yapın... 'Az yiyorum ama yine de kilo veremiyorum' diyorsanız dikkat! Düzenli beslenmeye ve kilo vermeye karar vermiş kişilerin mutlaka bunları yapması gerekiyor. Kilo vermek için metabolizmanın hızlandırılması öncelikle önem taşıyor. Bunun için de kas yoğunluğunu artırmak gerekiyor. Spor yapıp ara öğünleri ihmal etmemek, beslenme düzenini yeniden şekillendirmek sonuca ulaşmak için kritik noktalar. İşte Uzm. Dyt. Anıl Öztürk'ten, metabolizma hızını artıracak altın tavsiyeler...
6.12.2021 Sağlık
Kaloriyi kesmek çok fazla kas kaybına yol açıyor!
Kaloriyi kesmek çok fazla kas kaybına yol açıyor! Yaz sezonuna girilmesi ve normalleşme ile birlikte sosyal medyada kilo verme ile ilgili birçok paylaşım yapılmaya başladı. Kilo kaybı ve özellikle yağların kasa çevrilmesi hakkında doğru bilinen yanlışlar olduğunu belirten uzmanlar, kilo kaybının genellikle çok fazla kilo olduğunda hızlı gerçekleşebildiğini ve küçültülebilen yağ hücrelerinin kasa çevrilemediğini vurguluyor. Uzmanlar kilo verme amacıyla kalorilerin çok hızlı kesilmesinin metabolizmada yavaşlamaya ve çok fazla kas kaybetme riskine yol açacağına dikkat çekiyor.
21.06.2021 Sağlık
Bayramın ilk günü nasıl beslenmeli? Bayramda sağlıklı beslenmenin altın kuralları!
Bayramın ilk günü nasıl beslenmeli? Bayramda sağlıklı beslenmenin altın kuralları! Bayramlarda aşırı şekerli ve tuzlu gıdalar tüketmek; şeker, tansiyon gibi hastalıkları tetiklerken, mide ve bağırsak sistemini bozabilir. Uzmanlar oruç sonrası vücudun dengesini bozmayın uyarısı yapıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Neslişah Bozkaya Gök ‘Ramazan Ayı boyunca oruca alışan beden ve yavaşlayan metabolizma hızına bayramda dikkat edilmezse sağlıksız bir şekilde kilo alımına sebep olabilirken, bazı hastalıkları da tetikleyebilir’ dedi ve dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
10.05.2021 Ramazan
Ramazan'da metabolizmayı çalıştırmanın yolları
Ramazan'da metabolizmayı çalıştırmanın yolları Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Yavuz Çelik, dengeli beslenmenin, sağlık sorunlarıyla karşılaşma ihtimalini azalttığına dikkat çekerek Ramazanda metabolizmanın daha düzenli çalışmasını sağlayacak öneriler paylaştı.
31.05.2018 Ramazan