İnsülin direncine dikkat! Bel ölçünüz sinyal veriyor olabilir!
İnsülin direncine dikkat! Bel ölçünüz sinyal veriyor olabilir! Sağlıklı insanda her gıda alımı sonrası, pankreas alınan besinleri enerjiye dönüştürmek için insülin üretiliyor. Egzersizden uzak, hareketsiz bir yaşam tarzı ve fazla kalori içeren diyetle beslenme gibi çevresel faktörler, insülinin vücut tarafından kullanılmasına engel oluyor ve vücut insülini verimli kullanamıyor. Peki insülün direncini kırmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş, insülin direnci ile ilgili merak edilenleri anlatıyor.
5.09.2021 Sağlık
Karın bölgesi yağlananlar dikkat!
Karın bölgesi yağlananlar dikkat! Metabolik sendromun görülme sıklığı gün geçtikçe artıyor. Metabolik sendrom, ciddi sağlık problemlerinin en önemli nedenleri arasında.
13.06.2017 Sağlık
Hamilelikte risk yaratan hastalıklar
Hamilelikte risk yaratan hastalıklar Günümüzde pek çok hamilelik sorunsuz bir şekilde tamamlanıyor ve anne bebeğini kucağına almanın mutluluğunu yaşıyor. Ancak bazı riskli durumlar var ki hem bebeğin hem de annenin sağlığını tehdit ediyor, hatta ölümlerine bile neden olabiliyor! Hamilelikte yüksek risk oluşturan sorunlar anne adayında önceden var olabileceği gibi, hamilelikte de ortaya çıkabiliyor.
21.10.2013 Arşiv