Fatura ödemeleri ve para transferi ile ilgili flaş açıklama! Merkez Bankası resmen duyurdu
Fatura ödemeleri ve para transferi ile ilgili flaş açıklama! Merkez Bankası resmen duyurdu Fatura ödemeleri ve para transferleri ile ilgili son dakika açıklaması! Merkez Bankası resmen duyurdu. 'Ödeme yapmayın' uyarısı geldi. Son zamanlarda izin ve yetkiler olmadan bazı işletmeler ve kişiler tarafından para transferi ve fatura ödemeleri hizmetlerine aracılık edildiği yönünde ihbar ve şikayetler alındığı belirtildi. Ödeme hizmeti sunmaya yetkili olduğu tespit edilemeyen şirketlere itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Merkez Bankası para transferi ve fatura ödemelerine aracılık edilmesi ve benzeri ödeme hizmetlerini sunabilecek yetkili kuruluşları internet sitesinde yayımladı.
10.09.2021 Ekonomi
Merkez Bankası açıkladı! Yüzde 16...
Merkez Bankası açıkladı! Yüzde 16... Merkez Bankası merakla beklenen raporu yayımladı. Son günlerde özellikle temel gıda maddelerinde görülen fiyat artışının nedenleri vatandaşlar tarafından araştırılıyordu. Merkez Bankası'ndan ise enflasyon açıklaması geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, yıllık enflasyonundaki artışın sürükleyicisi temel mal ve enerji grupları oldu. Söz konusu dönemde yıllık enflasyon hizmetlerde sınırlı ölçüde gerilerken, gıda grubunda taze meyve ve sebze fiyatlarındaki düzeltmeyle düşüş kaydetti. Diğer taraftan, çiğ süt alım fiyatlarındaki artışın ve uluslararası tarımsal emtia fiyatlarının yansımalarıyla diğer gıda ürünlerinde enflasyon arttı. Bu görünüm altında, B ve C göstergelerinin yıllık enflasyonu ve eğilimleri yükseldi.
4.02.2021 Ekonomi
Elektrik ve doğal gaz zammı ile ilgili flaş açıklama!
Elektrik ve doğal gaz zammı ile ilgili flaş açıklama! Elektrik ve doğal gaz fiyatları ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Elektrik ve doğal gaza zam geliyor. Enflasyon nedeni ile değişen fiyatlar ocak ayı faturalarına yansıyacak. Milyonlarca aboneyi ilgilendiren açıklama Merkez Bankası'ndan geldi. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından tüketiciler elektrik, doğal gaz ve suya zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyordu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Aralık ayına ilişkin Fiyat Gelişmeleri Raporunu yayımladı. Merkez Bankası’nın yayımladığı enflasyon değerlendirme metninde, tüketici fiyatları üzerinde üretici fiyatları kaynaklı baskılar devam ettiği, öte yandan elektrik ve doğalgaz zamlarının enflasyona etkilerinin Ocak ayında görüleceği bildirildi.
5.01.2021 Ekonomi