Menepoz

Menepoz

Son dakika menepoz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan menepoz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını menepoz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Menepoz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan menepoz gelişmeleri de dahil olmak üzere 14 menepoz haberi bulunmuştur. Tüm menepoz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sigara kullananlarda 'erken menopoz' riski bulunuyor
Sigara kullananlarda 'erken menopoz' riski bulunuyor  Sigara kullanan kadınlara erken menopoz uyarısında bulunan Prof. Dr. Müzeyyen Uyanık, 40 yaş öncesi ortaya çıkan menopozun 'erken menopoz' olduğunu açıkladı.
22.12.2023 Yaşam
Türkiye'de menopoz yaşı dünya ortalamasının altına düştü
Türkiye'de menopoz yaşı dünya ortalamasının altına düştü Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Habibe Radiye Akgün, menapozla ilgili dikkat çekici bir açıklama yaptı. Dr. Akgün, dünyada menapoz yaşının 45-55 olduğunu ama ülkemizde ise 45-49'a kadar düştüğünü belirtti.
17.10.2023 Sağlık
Mucize bebek! 28 yaşında menopoza girdi; son yumurtasıyla...
Mucize bebek! 28 yaşında menopoza girdi; son yumurtasıyla... En büyük hayali anne olmak olan Pakize Erdoğan, 28 yaşında menopoz sürecine girdiğini öğrendi. Tedavi olup, çocuk sahibi olmak için eşiyle birlikte birçok doktora giden Erdoğan, 7 yılda 2 aşılama ve 2 tüp bebek tedavisi gördü. Başarısızlıkla sonuçlanan tedavilerin ardından Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Kübra Boynukalın ile tanışan çift, elde edilen tek embriyo ile sağlanan gebelik sonucunda oğulları İbrahim Berat’ı kucağına aldı.
17.10.2021 Sağlık
Menopoz sonrası dönemde olan kadınlar dikkat! Korona aşısı...
Menopoz sonrası dönemde olan kadınlar dikkat! Korona aşısı... Bilim insanları, yeni tip corona virüs aşısı olan ve menopoz sonrası dönemde bulunan kadınların beklenmedik kanamalar yaşadıklarını belirterek, aşı ve adet döngüsü arasındaki ilişkinin araştırıldığını ifade etti. Durumun geçici olduğunu ve endişelenecek bir şey olmadığını vurgulayan araştırmacılar, Covid-19'a karşı korunmanın faydalarının diğer risklerden çok daha ağır bastığını açıkladı.
20.05.2021 Sağlık
Bu hastalıklar kadınları erkeklerden farklı etkiliyor
Bu hastalıklar kadınları erkeklerden farklı etkiliyor Kadın ve erkek biyolojisi hakkında araştırmalar sonuçlandıkça elde edilen verilerin tedavi yaklaşımlarında önemli kazanımlar sağlayacağını dile getiren Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, “Kadınlar Günü” özelinde hangi sağlık sorunlarının kadınları daha fazla etkilediğini anlattı.
5.03.2021 Sağlık
Menopoz hastalık değildir!
Menopoz hastalık değildir! Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, menopozun hastalık olmadığını belirtti.
26.11.2020 Sağlık
“İklim şartları menopoza giriş yaşını etkiliyor”
“İklim şartları menopoza giriş yaşını etkiliyor” İklim şartlarının menopoza giriş yaşını etkilediğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Tülay Çağlar, “Sigara içmemek, menopoz yaşını 1,5-2 yıl kadar geciktirebilir. Yaşam tarzınızı değiştirip düzenli spor yapmak hem stresi azaltır hem de sağlıklı bir vücuda kavuşmamızı sağlar. Düzenli uyku uyumak, psikolojik yakınmaların düzelmesine yardımcı olur” dedi.
18.10.2020 Sağlık
Menopozlu kadınları umutlandıran kök hücre nakli
Menopozlu kadınları umutlandıran kök hücre nakli Kayseri'de, menopoza giren ev kadını 29 yaşındaki E.M.'nin, kök hücre nakli ile anne olma umudu doğdu. Nakli gerçekleştiren Doç. Dr. Gökalp Öner, "Bu hiç umudu kalmamış, tüp bebekte bile gebelik umudu sıfır olan, yumurta rezervi tamamen tükenmiş hastalar için yeni bir umut oldu" dedi.
8.11.2019 Sağlık
Alkol meme kanseri riskini arttırıyor!
Alkol meme kanseri riskini arttırıyor! Genç kadınlarda her gün 10 gramdan fazla alkol tüketiminin, meme kanseri riskini yüzde beş oranında arttırıldığı ortaya çıktı.
24.05.2017 Sağlık
Kadınlar depresyona daha yatkın
Kadınlar depresyona daha yatkın Aile Çift ve Evlilik Terapisti Psikoterapist Uzman Psikolog Naciye Tokaç, kadınların erkeklere oranla depresyona daha yatkın olduklarını söyledi.
22.06.2015 Sağlık
Aşırı terleyenler dikkat!
Aşırı terleyenler dikkat! Bu besinleri tüketirseniz...
24.05.2014 Sağlık
Kemik erimesine  karşı güneş!
Kemik erimesine karşı güneş! Prof. Dr. Vedat Hamuryudan, halk arasında bilinen ismiyle kemik erimesi, osteoporoz hakkıda bir korku ortamı yaratıldığını söyledi
15.10.2011 Sağlık
Menepoz tedavisinde yeni sonuçlara ulaşıldı
Menepoz tedavisinde yeni sonuçlara ulaşıldı Amerika Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH) ile Kadın Sağlığı İnsiyatifi (WHI) gruplarının ortaklaşa yaptıkları çalışmalar sonucu, kadınlarda meme kanseri riskinde artış görülmediği belirtilirken, kalp hastalıklarıyla ilgili bir risk bulunmadığı bildirildi
5.03.2004 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Menepoz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki menepoz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.