Hangi suçlardan ceza alanlar memur olamaz?
Hangi suçlardan ceza alanlar memur olamaz? Kanuna göre, kimi suçlardan ceza alanlar devlet memuru olamayacakları gibi bu suçlardan hüküm giyenler halihazırdaki memuriyetlerini de kaybedebilirler. Kanunda bahsedilen bu suçlardan ne kadar süre ceza alındığının da bir önemi yoktur. İşte memuriyete engel olan o suçlar!
25.02.2019 Uzmana Sor
Memurlar, kaç gün işe gitmezse devlet memurluğundan çıkarılır?
Memurlar, kaç gün işe gitmezse devlet memurluğundan çıkarılır? Devlet memurları, işe kaç gün devamsızlık yaparlarsa memuriyetten atılabileceklerini merak ederken, devamsızlık yapılan gün sayısına göre hangi cezaların verilebileceğini de öğrenmek istiyor. İşte göreve gitmeyip işbaşı yapmayan devlet memurlarının alabileceği cezalar.
14.02.2019 Çalışan Hakları
Devlet memurluğundan çıkarılmayı gerektiren haller nelerdir?
Devlet memurluğundan çıkarılmayı gerektiren haller nelerdir? Devlet memurlarına verilecek disiplin cezaları ve bu cezaları gerektiren durumlar, 657 sayılı kanun ile belirtilmiştir. Kimi durumlarda memurlar; kınama, uyarma, kademe durdurma gibi cezalar alabildikleri gibi bazı hallerde de devlet memurluğundan çıkarılma ile karşı karşıya kalabilirler. İşte memurların devlet memurluğundan çıkarılıp bir daha geri dönememelerine sebep olan durumlar!
7.02.2019 Çalışma Hayatı