Meb Korona

Meb Korona

Son dakika MEB korona haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan MEB korona ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını MEB korona haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meb Korona

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meb korona gelişmeleri de dahil olmak üzere 18 meb korona haberi bulunmuştur. Tüm meb korona haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB resmen duyurdu! Yeni uygulama başlıyor, tamamen değişiyor, iki dönem...
MEB resmen duyurdu! Yeni uygulama başlıyor, tamamen değişiyor, iki dönem... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni kararı resmen duyurdu. İmzalar atıldı. Ve başlıyor. MEB ve YÖK, Eğitimde İşbirliği Protokolü'nü imzaladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğinde yeni dönemde açılacak pedagojik formasyon eğitimi sertifika programına katılacak öğretmen aday adayları, eğitim fakültelerinde olduğu gibi 144 ders saatinden oluşan okul uygulama programına katılacak. Yeni uygulamada, sertifikayı alacakların özel ya da resmi okullardaki uygulama eğitimlerinin nasıl olacağı en merak edilen konular arasındaydı. MEB'in güncellediği yönergede bu konuya da açıklık getirildi. Bu çerçevede, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına ya da Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans Programına devam eden öğrencilerin gerçekleştireceği öğretmenlik uygulaması, eğitim fakültelerinde halihazırda yürütülenle uyumlu hale getirilerek iki döneme çıkarıldı.
30.09.2021 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu! Tarih öne çekildi, bugün başlıyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu! Tarih öne çekildi, bugün başlıyor MEB'den son dakika değişiklik kararı! Tarih öne çekildi. Bugün başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada detaylara yer verildi. Yüz yüze eğitimin 6 Eylül itibarı ile başlayacağının netleşmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir karar ile sözleşmeli öğretmen atama takviminde değişikliğe gitti.
29.08.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, 3 Mayıs...
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, 3 Mayıs... Milyonlarca öğrenci ve veli bekliyordu. Tarih belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu. 3 Mayıs'tan sonra başlayacak. MEB'den flaş karar! Alınan yeni kararı Bakan Selçuk duyurdu. Koronavirüs salgını ile başlayan uzaktan eğitim süreci öğrenciler için pek çok yeniliği de beraberinde getirdi. : MEB, ortaokullarda sınavların yüz yüze yapılmasına karar verdi. Öğrenciler dönem içinde her dersten iki kez sınava girecek. 29 Mart’ta yapılması gereken yüz yüze lise sınavları ise 3 Mayıs’tan sonraki tarihlere ertelendi. Diğer yandan uzaktan eğitimle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çok önemli açıklamalarda bulundu. İşte yüz yüze eğitim, çevirim içi eğitim, EBA TV kullanımı, yüz yüze sınavlar ile ilgili konularda gelen son dakika açıklamaları...
24.03.2021 Eğitim
MEB'den flaş karar! EBA TV ve uzaktan eğitim...
MEB'den flaş karar! EBA TV ve uzaktan eğitim... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmeni kapsıyor. MEB tarafından açıklama yapıldı. Veriler paylaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) yaptırılan "EBA İzleme Değerlendirme Araştırması"nda, veli, öğrenci ve öğretmenlerin yüzde 52,9'unun Eğitim Bilişim Ağı'nı (EBA) "yeterli", yüzde 28,5'inin ise "çok yeterli" bulduğu belirlendi.
21.03.2021 Eğitim
MEB'den yeni iptal kararı! 2. dönem sonunda...
MEB'den yeni iptal kararı! 2. dönem sonunda... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu. Binlerce kişi bekliyordu. MEB'den flaş karar geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzaladı. 81 ile resmi yazı gönderilerek bildirildi. Yeni iptal kararının detayları belli oldu. Koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildiği duyuruldu. MEB Destekleme ve Yetiştirme Kursları 2. Dönem İzleme ve Değerlendirme Ortak Sınavı Kovid-19 salgını nedeniyle iptal edildi.
17.03.2021 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş kayıt parası kararı! MEB resmen duyurdu...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş kayıt parası kararı! MEB resmen duyurdu... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla 81 ile yazı gönderildi ve resmen duyuruldu. Son dakika kayıt parası kararı... Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılına ilişkin iş ve işlemlerine dair resmi yazıyı illere gönderdi. Resmi yazıda, okulların 6 Eylül'de açılacağı belirtilerek kurul ve zümre toplantı tarihlerinde değişikliğe gidildi. Ayrıca okul yönetimleri kayıt parası alınmaması, yardımcı materyal reklamı yapılmaması ve seviye/ özel grup sınıfları açılmaması konusunda uyarıldı. Ayrıca MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü 81 il Valiliğine resmi yazı gönderdi. Yazıda, kurumlarda görev yapan idari personel ile varsa 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi diğer personel dahil hiç kimsenin yemek ve benzeri kurum hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanmayacağı belirtildi.
21.08.2021 Eğitim
Lise 2. dönem sınavları ne zaman olacak? Lise 2. dönem sınavları olacak mı, iptal olur mu?
Lise 2. dönem sınavları ne zaman olacak? Lise 2. dönem sınavları olacak mı, iptal olur mu? Koronavirüs vakaları artmaya devam ediyor. Türkiye'de son 24 saatte 201 bin 215 Kovid-19 testi yapıldı, 22 bin 216 kişinin testi pozitif çıktı, 117 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 1644 oldu, 19 bin 494 kişinin Kovid-19 tedavisinin/karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 2 milyon 844 bin 681'e yükseldi. Son 2 gündür hayatını kaybedenlerin sayısının 100'ün üzerinde olması dikkat çekti. Lise öğrencileri 1.dönem sınavlarını geride bırakırken, Lise 2. dönem sınavları ne zaman, Lise 2. dönem sınavları iptal olur mu, sorularına yanıt ararken Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Açık öğretim okulları 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı II. Dönem Merkezi Sistem Sınavları 25-29 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacak" ifadelerine yer verildi. Öğrenciler ise seslerini sosyal medyadan duyurmaya devam ediyor. Peki, Lise 2. dönem sınavları ne zaman olacak? Lise 2. dönem sınavları olacak mı, iptal olur mu?
23.03.2021 Eğitim
Bakan Koca yeni dönemi duyurdu: Pazartesi günü başlıyor
Bakan Koca yeni dönemi duyurdu: Pazartesi günü başlıyor Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplantı sonrası yaptığı açıklamada 'Yarından itibaren ilk aşılanan grubumuzun ikinci doz aşılarına başlıyoruz. Hedef, nüfusumuzun en az yüzde 60'ının aşılanmasını sağlamaktır. Yarından itibaren 70 yaş üzeri ve cuma gününden itibaren 65 yaş üzeri vatandaşlar aşı olmak için sisteme tanımlanacak.' dedi. Türkiye'de son 24 saatte 135 bin 867 Kovid-19 testi yapıldı, 8 bin 642 kişinin testi pozitif çıktı, 95 kişi hayatını kaybetti.
10.02.2021 Gündem
Okullar ne zaman açılacak 2021?  İkinci dönem (15 Şubat) yüz yüze eğitim başlayacak mı?
Okullar ne zaman açılacak 2021? İkinci dönem (15 Şubat) yüz yüze eğitim başlayacak mı? Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan kısıtlama kararlarının ardından vaka ve ölü sayılarındaki azalış okulların açılış tarihi ile ilgili konunun yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Geçtiğimiz günlerde MEB’in hayat boyu öğrenme kurumlarında yüz yüze eğitime geçileceğini açıklamasıyla Kabine Toplantısı’nda okullardaki son durum gündeme alıp alınmayacağı merak ediliyordu. Peki, Okullar ne zaman açılacak 2021? İkinci dönem (15 Şubat) yüz yüze eğitim başlayacak mı?
11.01.2021 Eğitim
Bakan Selçuk'tan LGS sınavı ile ilgili flaş açıklama!
Bakan Selçuk'tan LGS sınavı ile ilgili flaş açıklama! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı canlı yayında önemli açkılamalarda bulunarak, "Bizim okullarımız açık. Öğretmenlerimiz hazır ama açmıyoruz. Çocuklarımızı riske atmak istemiyoruz. LGS'de bir riski göze almayız. Her çocuğumuz bize emanet. Hiçbirini riske atmak gibi bir sıkıntının içinde olmayacağınızı bilmek isteriz." ifadelerini kullandı.
1.05.2020 Eğitim
'İlk ürünler üretildi'
'İlk ürünler üretildi' MEB Bakan Yardımcısı Özer, koronavirüs önlemlerine yönelik üretim faaliyetleri kapsamında Bilim ve Sanat Merkezlerinde yüz koruyucu siperlerin üretimi ile ilgili AR-GE çalışmalarının tamamlandığını ve ilk ürünlerin üretildiğini söyledi.
25.03.2020 Bilim ve Teknoloji
Uzaktan ya da telefi eğitimi gündemde! Türkiye’de okullar tatil mi? Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın açıkladı!
Uzaktan ya da telefi eğitimi gündemde! Türkiye’de okullar tatil mi? Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın açıkladı! Türkiye’de okullar tatil mi? sorusunun cevabı dün yapılan açıklamadan sonra kesinlik kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığınca toplanan corona virüsü toplantısı sonrası, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı ve okulların 16 Mart tarihinden itibaren bir hafta, üniversitelerin ise 3 hafta boyunca tatil olacağını bildirdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da yaptığı açıklamada, corona virüse karşı alınan tedbirlerden bahsederken, uzaktan eğitim sürecine ilişkin detay verdi.
13.03.2020 Eğitim
Üniversiteler tatil olur mu? Birçok üniversite corona tatili ve sanal eğitim kararı aldı! YÖK açıklama yaptı mı?
Üniversiteler tatil olur mu? Birçok üniversite corona tatili ve sanal eğitim kararı aldı! YÖK açıklama yaptı mı? Üniversiteler tatil olur mu? Bazı üniversiteler corona nedeniyle tatil adımı attı. Türkiye'de ilk Corona virüs vakasının tespit edilmesinin açıklanmasından sonra gündeme gelen okul tatillerine üniversiteler de eklendi. İstanbul'da Kadir Has Üniversitesi eğitime ara verirken Bahçeşehir Üniversitesi ise eğitime online olarak devam edeceğini belirtti. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi ise vize sınavlarını erteleme kararı aldı. İşte üniversite tatili haberleri...
12.03.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Meb Korona ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meb korona haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.