MEB resmen duyurdu! Tüm öğrencileri kapsıyor, ilk kez olacak! Bu yaz itibarıyla...
MEB resmen duyurdu! Tüm öğrencileri kapsıyor, ilk kez olacak! Bu yaz itibarıyla... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika yaz okulu kararı! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer resmen duyurdu. Tüm öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, “Bilim ve Sanat Merkezleri, eğitim öğretim dönemi içerisinde özel yetenekli öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmeye katkı veren birimler. İlk kez bu yaz itibariyle Bilim ve Sanat Merkezlerinde sadece bu merkezlere seçilmiş öğrenciler değil, 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar tüm öğrencilerimize yaz okulu açacağız” dedi.
16.05.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu ve resmen değişti! 50'ye düşürüldü, öğrenciler...
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu ve resmen değişti! 50'ye düşürüldü, öğrenciler... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve resmen değişti! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 50'ye düşürüldü. MEB'den yazılı açıklama geldi. Kurum açma, kapatma ve ad verme yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Yeni kararlar madde madde açıklandı. Nüfusu az ve dağınık olan köy ve benzeri yerleşim yerlerinde öğrenci sayısına bakılmaksızın ilkokul açılabilecek. E az 5 çocuk bulunması halinde ise ana sınıfı açılabileceği bildirildi. BİLSEM açılışlarında bulunması zorunlu derslik sayısı azaltıldı. Okul pansiyonlarının açılışında aranılan öğrenci kapasitesi şartı düşürüldü.
14.05.2022 Eğitim
MEB BİLSEM sınav sonuçları açıklandı! Bireysel değerlendirme ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte BİLSEM sınav sonuçları
MEB BİLSEM sınav sonuçları açıklandı! Bireysel değerlendirme ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte BİLSEM sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen özel yetenekli öğrencilerin eğitim alacağı BİLSEM sınavlarının sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezleri 1. sınıf, 2. sınıf ve 3. sınıf grup tarama uygulaması sonuçlarını adayların erişimine açtı. Sınavdan başarılı olan öğrenciler için bireysel değerlendirme süreci başlayacak. Bilsem sınavını kazanan öğrenci müzik, resim veya genel zihinsel yetenek alanından değerlendirmeye tabi tutularak eğitimine devam edecek. Peki, BİLSEM sınav sonuçları nasıl öğrenilir? Bireysel değerlendirme ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte BİLSEM sınav sonuçları sorgulama ekranı...
15.10.2020 Eğitim
BİLSEM öğretmen alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru tarihleri ve şartları
BİLSEM öğretmen alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru tarihleri ve şartları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Bilim ve Sanat Merkezi BİLSEM'e öğretmen alımı yapacak. MEB, 9 Ocak günü başlayan öğretmen alımı için seçme ve atama kılavuzunu yayımladı. Peki BİLSEM başvuru tarihleri neler, hangi branşlara öğretmen alınacak, başvuru şartları neler?
9.01.2019 Personel Alımı