Mattis

Mattis

Son dakika MATTİS haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan MATTİS ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını MATTİS haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mattis

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mattis gelişmeleri de dahil olmak üzere 375 mattis haberi bulunmuştur. Tüm mattis haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lloyd Austin, ABD'nin ilk siyahi Savunma Bakanı oldu
Lloyd Austin, ABD'nin ilk siyahi Savunma Bakanı oldu ABD Senatosu, Başkan Joe Biden’ın Savunma Bakanlığına aday gösterdiği emekli Orgeneral Lloyd Austin'e onay verdi.
22.01.2021 Dünya
Trump, 2017'de Esed'e suikast emri vermek istediğini açıkladı
Trump, 2017'de Esed'e suikast emri vermek istediğini açıkladı ABD Başkanı Donald Trump, 2017'deki kimyasal silah saldırısının ardından Suriye'de Beşşar Esed'e suikast emri vermek istediğini ancak dönemin Savunma Bakanı Jim Mattis'in buna karşı çıktığını söyledi.
15.09.2020 Dünya
ABD Başkanı Trump'tan Türkiye açıklaması!
ABD Başkanı Trump'tan Türkiye açıklaması! ABD Başkanı Donald Trump, seçmenleriyle bir araya geldiği canlı yayında, dünyanın birçok yerindeki askerlerini evlerine geri getirmek istediğini, buna Suriye ve Afganistan'ın da dahil olduğunu belirtti. Trump, ABD'nin Suriye'den askerlerini çekme kararıyla ilgili, "Suriye ile Türkiye arasındaki sınırı koruyorduk. Neden bunu yapıyorduk ki? Bırakalım (Suriye ve Türkiye) kendileri savaşsın" ifadelerini kullandı.
6.03.2020 Gündem
Trump'ın adayı onay aldı!
Trump'ın adayı onay aldı! ABD Başkanı Donald Trump'ın Savunma Bakanlığı'na aday gösterdiği Mark Esper, Senato'dan onay aldı.
23.07.2019 Dünya
Trump'ın savunma bakanlığına aday göstereceği isim belli oldu
Trump'ın savunma bakanlığına aday göstereceği isim belli oldu ABD Başkanı Donald Trump, Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'in yerine halen Kara Kuvvetleri Genel Sekreteri olarak görev yapan Mark Esper'i aday göstereceğini bildirdi.
22.06.2019 Dünya
İşte ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni Savunma Bakanı adayı
İşte ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni Savunma Bakanı adayı ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni Savunma Bakanı adayı Mark Esper daha önce silah üreticisi Raytheon'un lobicisiydi.
19.06.2019 Dünya
Trump Savunma Bakanlığı'na o ismi aday gösterecek
Trump Savunma Bakanlığı'na o ismi aday gösterecek ABD Başkanı Donald Trump'ın, Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'ı Savunma Bakanlığına asaleten atanmak üzere aday göstereceği bildirildi.
9.05.2019 Dünya
F-35'lerle ilgili şok iddia!
F-35'lerle ilgili şok iddia! ABD Hükümet Sorumluluklar Ofisi (GAO), parçalarda uyuşmazlık, tamiratta uzun süreli gecikmeler ve gerekli parçaların tedarik edilememesi gibi sebeplerden dolayı F-35 savaş uçaklarının planlanandan çok daha az test uçuşu yaptığını ortaya koydu.
26.04.2019 Dünya
Son dakika... Yunanistan onayladı! Makedonya ismi..
Son dakika... Yunanistan onayladı! Makedonya ismi.. Yunan parlamentosu, Makedonya'nın isminin Kuzey Makedonya Cumhuriyeti olmasını öngören anlaşmayı onayladı
25.01.2019 Dünya
ABD Başkanı Trump onayladı! Orduya alınmaları yasaklandı
ABD Başkanı Trump onayladı! Orduya alınmaları yasaklandı ABD Anayasa Mahkemesi, Başkan Donald Trump'ın "ABD ordusuna transseksüellerin alınmasını yasaklayan Başkanlık Kararnamesi"nin yürürlüğe girmesini onayladı
22.01.2019 Dünya
Son dakika... 'İstenirse ABD askerlerinin yerini alabiliriz!'
Son dakika... 'İstenirse ABD askerlerinin yerini alabiliriz!' Irak savaşında görev alan ve bazı uygulamalarıyla tepki çeken ABD’nin en büyük güvenlik şirketlerinden Blackwater, yeni adıyla Academi, istenirse Suriye’den çekilecek Amerikan askerlerinin yerini alabileceklerini söyledi. ‘Taşeron ordu’ fikrine direnen eski savunma bakanı Mattis’in istifasının Blackwater’ın işine yarabileceği konuşuluyor.
18.01.2019 Dünya
"John Bolton İran'ı bombalamak istiyor"
"John Bolton İran'ı bombalamak istiyor" ABD'deki haber sitesi "The Intercept" yazarı Mehdi Hasan, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın ABD'nin dış politikasındaki artan etkisine dikkati çekerek "Şimdi o, İran ile savaş istiyor." ifadesini kullandı.
16.01.2019 Dünya
Koalisyon resmen açıkladı: Suriye'den çekilme başladı!
Koalisyon resmen açıkladı: Suriye'den çekilme başladı! ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyon, Suriye'den çekilmenin başladığını resmen duyurdu.
11.01.2019 Dünya
Son dakika | ABD Suriye'den ekipman çekmeye başladı
Son dakika | ABD Suriye'den ekipman çekmeye başladı ABD Savunma Bakanlığınca (Pentagon), Suriye'deki ekipmanın bazılarının çekilmesine başlandığı belirtildi.
11.01.2019 Dünya
ABD için tercih günü!
ABD için tercih günü! Bolton, Jeffrey ve Dunford üçlüsünün Ankara temasları sırasında ortaya çıkan tablo, Amerikan tarafının PKK/YPG terör örgütünü Türkiye’den koruyacak arayışlardan öteye geçemediğini, tarafların meseleye yaklaşımları arasında bir uçurum olduğunu uluslararası topluma bir kez daha gösterdi.
9.01.2019 Dünya
Katar krizi üzerinde çalışan ABD özel temsilcisi istifa etti
Katar krizi üzerinde çalışan ABD özel temsilcisi istifa etti ABD Dışişleri Bakanlığında özel temsilci olarak görev yapan ve Körfez ülkelerinin Katar'a uyguladığı abluka sebebiyle ortaya çıkan Körfez krizi üzerinde çalışan Anthony Zinni istifa ettiğini bildirdi.
8.01.2019 Dünya
Pentagon özel kalem müdürü istifa etti
Pentagon özel kalem müdürü istifa etti ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Özel Kalem Müdürü Kevin Sweeney'in görevinden istifa ettiği bildirildi.
6.01.2019 Dünya
Trump'tan orduyu hedef alan çok sert sözler: Parayı verdim ama...
Trump'tan orduyu hedef alan çok sert sözler: Parayı verdim ama... ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan konusunda "Generallerimize istedikleri tüm parayı verdim ancak Afganistan'da iyi iş çıkaramadılar" dedi. Mattis'in daha önce eski Başkan Barack Obama tarafından görevden alındığını belirten Trump, "Aslında ben de öyle yaptım. Sonuç istiyorum" ifadelerini kullandı.
3.01.2019 Dünya
Pentagon sözcüsü Dana White görevden alındı
Pentagon sözcüsü Dana White görevden alındı ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Dana White, görevinden alınarak yerine Charles E. Summers, Jr. atandı.
31.12.2018 Dünya
Suudi Arabistan'dan açıklama geldi: Söz vermedik
Suudi Arabistan'dan açıklama geldi: Söz vermedik ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suudi Arabistan'ın Suriye'nin yeniden inşası için gereken parayı ABD'nin yerine ödeyeceğine dair açıklaması üzerine Washington'daki Suudi Büyükelçilik yetkilisi, ülkesinin bu konuda yeni bir söz vermediğini belirtti.
27.12.2018 Dünya
'ABD anladı! Türkiye dolduracak!'
'ABD anladı! Türkiye dolduracak!' ABD'nin Suriye'den askerlerini çekme kararını yorumlayan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Sait Yılmaz, bu durum karşısında bölgede oluşacak olan otorite boşluğunu Türkiye’nin dolduracağını ifade etti.
26.12.2018 Dünya
Trump Suriye'de Obama stratejisini tasfiye ediyor
Trump Suriye'de Obama stratejisini tasfiye ediyor ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'de eski Başkan Barack Obama'dan devraldığı "devlet dışı güçlerle çalışma" stratejisini tasfiye ediyor.
25.12.2018 Dünya
Trump eleştirilere cevap verdi: Onlar yanlış!
Trump eleştirilere cevap verdi: Onlar yanlış! ABD Başkanı Donald Trump, kendisini "başka ülkelerle ittifak yapmadığı" yönünde eleştiren Senatörlere seslenerek, "Onlar yanlış, yapıyorum. Hoşlanmadığım durum aynı ülkelerin hem askeri koruma hem de ticari olarak ABD dostluğunu suistimal etmesidir." ifadesini kullandı.
24.12.2018 Dünya
Trump istifa eden Mattis'in yerine Patrick Shanahan'ı atadı
Trump istifa eden Mattis'in yerine Patrick Shanahan'ı atadı ABD'de Trump yönetimindeki yaprak dökümünün sonuncusu olan Savunma Bakanı Mattis'in yerine yardımcısı vekaleten Partick Shanahan geldi.
24.12.2018 Dünya
Mattis, ABD'nin Suriye'den çekilmesini içeren kararı imzaladı
Mattis, ABD'nin Suriye'den çekilmesini içeren kararı imzaladı Amerikan CNN televizyonunun Savunma Bakanlığından iki yetkiliye dayandırdığı haberine göre, ocak ayında görevinden ayrılacak olan James Mattis, ABD askerlerinin Suriye'den çekilmesine dair kararnameyi imzaladı
24.12.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Mattis ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mattis haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.