Maria Zaharova ile CNN muhabiri arasında tartışma çıktı! 'Sahte' deyince fotoğrafı gösterdi...
Maria Zaharova ile CNN muhabiri arasında tartışma çıktı! 'Sahte' deyince fotoğrafı gösterdi... Rus savaş uçaklarının Ukrayna'da bir doğum hastanesini bombalamasının ardından, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy saldırıyı 'vahşet' ve 'savaş suçu' olarak nitelendirdi. Korkunç saldırıda üç kişi hayatını kaybederken 17 kişi de yaralandı. Ölenlerin arasında 6 yaşında bir kız çocuğunun da olduğu açıklandı. Saldırıdan birkaç saat önce, Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova Ukrayna'yı hastanede muharebe mevzileri kurmakla suçladı. Görüntülere "sahte" diyen Zaharova ile CNN muhabiri arasında tartışma çıktı.
10.03.2022 Dünya
Rusya'dan flaş Türkiye açıklaması!
Rusya'dan flaş Türkiye açıklaması! Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, NATO ülkesi olan ve AB ile çeşitli ortaklıklar konusunda müzakere aşamasında olan pek çok ülkenin aksine, Türkiye'nin, 'Skripal vakası' gerekçesiyle İngiltere'yle dayanışma için Rus diplomatları sınır dışı etme kararı almamış olmasına ilişkin olarak, "Bu sorumlu bir davranış" ifadelerini kullandı.
29.03.2018 Dünya
Rusya: ''Türkiye ile ilişkilerimiz tam düzelmedi"
Rusya: ''Türkiye ile ilişkilerimiz tam düzelmedi" Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya'nın Türkiye ile Su-24 uçağının vurulması sebebiyle bozulan ilişkilerinin henüz kriz öncesi seviyesine ulaşmadığını, sürecin hala devam ettiğini bildirdi.
17.06.2021 Dünya
Rusya: ABD, Suriye’deki taahhütlerini yerine getirmedi
Rusya: ABD, Suriye’deki taahhütlerini yerine getirmedi Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, ABD'nin Rusya ile Suriye konusundaki temaslarını durdurmasına ilişkin, Washington'ın, taahhütlerini yerine getiremediği anlaşmanın sorumluluğunu Moskova'ya yüklemeye çalıştığını söyledi.
17.06.2021 Dünya