Pek çok kişi yanlış biliyor! Meme kanseri hakkında bu 11 yanlışa dikkat!
Pek çok kişi yanlış biliyor! Meme kanseri hakkında bu 11 yanlışa dikkat! Toplumda meme kanserine ilişkin 11 yanlış görüşün bulunduğunu belirten Prof. Dr. Ömer Fatih Ölmez, “Sadece kadınlar değil, erkekler de meme kanserine yakalanabilir. Deodorant ve sütyen kullanımının kanserle bir ilişkisi yoktur. Mamografi ve biyopsi kansere neden olmaz” dedi.
4.04.2021 Sağlık
Mamografi sonucunun şüpheli olması ne anlama gelir?
Mamografi sonucunun şüpheli olması ne anlama gelir? Meme kanserinin erken tanısında önemi her geçen gün daha da anlaşılan mamografi 40 yaşından sonra her kadının düzenli kontrolleri içinde mutlaka olması yapılması gereken bir inceleme. Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Filiz Çelebi, mamografiyle yaklaşık 2 yıl önceden meme kanserinin öncü lezyonlarının yakalanabildiğine işaret etti.
19.02.2021 Sağlık
Mamografi nedir? Nasıl çekilir? Mamografi fiyatları ve sonuçları
Mamografi nedir? Nasıl çekilir? Mamografi fiyatları ve sonuçları Kadınlarda meme kanseri teşhisi için kullanılan önemli bir tanı koyma ve görüntüleme yöntemi olarak mamografi kullanılmaktadır. Aynı zamanda mamogram olarak da isimlendirilen mamografi de elde edilen görüntüler, tanı ve tarama için kullanılmaktadır.
16.02.2022 Sağlık