Maliye Bakanı Şimşek

Maliye Bakanı Şimşek

Son dakika Maliye Bakanı Şimşek haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Maliye Bakanı Şimşek ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Maliye Bakanı Şimşek haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Maliye Bakanı Şimşek

haberleri sayfasında son dakika yaşanan maliye bakanı şimşek gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.897 maliye bakanı şimşek haberi bulunmuştur. Tüm maliye bakanı şimşek haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye Bankalar Birliği'nden "faiz artırma talimatı" iddialarına ilişkin açıklama
Türkiye Bankalar Birliği'nden "faiz artırma talimatı" iddialarına ilişkin açıklama Türkiye Bankalar Birliği, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "faiz artırma talimatı" verdiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
18.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten büyüme mesajı: Milli gelirimiz 1,1 trilyon doları aştı
Bakan Şimşek'ten büyüme mesajı: Milli gelirimiz 1,1 trilyon doları aştı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2023 yılı büyüme rakamlarına ilişkin, "Göstergeler ekonomideki dengelenmenin ve cari açıktaki iyileşmenin devam ettiğine işaret ediyor. 2024 yılında net dış talebin büyümeye pozitif katkı verdiği ılımlı bir dengeli bir büyüme bekliyoruz" dedi.
29.02.2024 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Manisa iş dünyası ile bir araya geldi
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Manisa iş dünyası ile bir araya geldi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Manisa iş dünyası ile bir araya geldi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Salonunda gerçekleşen toplantıda Bakan Şimşek izlenen mali politikaları Manisa iş dünyası ile paylaşırken, iş dünyasının talep ve sorunlarını da dinledi. Ana hedeflerinin fiyat istikrarı olduğunu kaydeden Bakan Şimşek haziran ayıyla birlikte enflasyonda düşüş yaşayacaklarını da sözlerine ekledi.
7.02.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Aylık enflasyon, şubattan itibaren düşecek
Bakan Şimşek: Aylık enflasyon, şubattan itibaren düşecek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ocak ayında büyük oranda enflasyona yansıyan etkilerin, enflasyonun ana eğilimini etkilemesini beklemiyoruz. Şubattan itibaren aylık enflasyonun kayda değer şekilde düşerek tahmin patikamızla uyumlu seyredeceğini öngörüyoruz" dedi.
5.02.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek enflasyon verilerini değerlendirdi. Bakan Şimşek, çekirdek enflasyondaki düşüş cesaret verici olduğunu belirtti.
4.12.2023 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye'ye yatırımcı güveni geri geliyor
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye'ye yatırımcı güveni geri geliyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Körfez İşbirliği Konseyi-Türkiye Ekonomi Forumuna katıldı. Mehmet Şimşek İngilizce yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) Mayıs ayındaki 700 baz puan seviyelerinden 400 baz puanın altına indi. Türkiye'nin risk primi neredeyse yarıya inmiş durumda, yani yatırımcı güveni geri geliyor, bu da sermaye girişine yol açacak." dedi.
12.11.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail Başbakanı Netanyahu'ya sert tepki: Şunu bil gidicisin gidici
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail Başbakanı Netanyahu'ya sert tepki: Şunu bil gidicisin gidici Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya sert tepki göstererek, "Netanyahu şunu bil gidicisin gidici. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Çıkacak." şeklinde konuştu.
12.11.2023 Gündem
Borsada düşüş mü yükseliş mi gerçekleşecek? Yeni haftanın şifresi belli oldu
Borsada düşüş mü yükseliş mi gerçekleşecek? Yeni haftanın şifresi belli oldu BİST100 endeksi geçen hafta yüksek volatilitede hareket etti. Pandemiye ilişkin varyant haberi ile baskılanan endeks, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in yurt dışı görüşmelerinden gelen haber akışları ile TCMB faiz kararı sonrasında haftayı pozitif kapattı. BIST100 yeni haftaya da yüzde 0,82 oranında 66,18 puan artışla 8.105,36 puandan başladı. Peki yeni haftada neler olacak? İşte ayrıntılar...
25.09.2023 Ekonomi
Mehmet Şimşek'ten kiralık konut ve KDV açıklaması!
Mehmet Şimşek'ten kiralık konut ve KDV açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kayıp ve kaçağıyla mücadele çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, "Kayıtdışılıkla mücadelemiz artarak devam ediyor. Denetimlerde yapay zekayı devreye alıyoruz…" dedi.
27.08.2023 Ekonomi
Borsa rekora doymuyor! 1 ayda 1.1 milyar dolarlık yatırım
Borsa rekora doymuyor! 1 ayda 1.1 milyar dolarlık yatırım Borsa İstanbul, bayram tatili sonrasındaki ilk işlem haftasını yeni rekor ve zirve denemeleriyle geçirdi. Geçtiğimiz bir ayda yabancı yatırımcıların aldıkları hisse senedi toplamı 1.1 milyar dolar oldu. Öte yandan Borsa İstanbul’da olumlu gelişmelerin belli ölçüde fiyatlandığı, önemli direnç noktalarına yaklaşıldığı uyarısını da yapmak gerekecek. Bununla birlikte BIST100 Endeksi hisseleri fiyat kazanç oranı 6.3-6.4 civarında seyrediyor.
9.07.2023 Ekonomi
80 şehre var Bingöl’e yok
80 şehre var Bingöl’e yok Bingöl’e düşen gök taşı parçalarını toplayan köylüler ciddi gelir elde edince Maliye harekete geçti, halk isyan etti. Son noktayı Maliye Bakanı Şimşek koydu: Bingöllüler’in toprağından topladığı taşları satmaları ticari organizasyon değil ancak başka illerden gelenler vergiye tabi.
20.11.2015 Ekonomi
Bingöllülerin gök taşı satışına vergi yok
Bingöllülerin gök taşı satışına vergi yok Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir taşın satışından elde edilen kazancın gelir vergisine tabi olması için, bu işin ticari organizasyon dahilinde yürütülmesi gerektiğini belirterek, "Bingöllü vatandaşlarımızın, kendi topraklarından topladığı gök taşının satışı ticari organizasyon olarak değerlendirilmezken, ticari amaçla başka illerden gelerek bu işi yapanlar vergiye tabi olacak" dedi...
20.11.2015 Yaşam
Şantiyede konuştular inşaatta gri alan kalktı
Şantiyede konuştular inşaatta gri alan kalktı Maliye Bakanı Şimşek, vergide sadeleştirmeyle inşaat sektöründe gri alanların ortadan kalkacağını açıkladı.
8.11.2015 Ekonomi
Kafalarına vura vura yaptılar
Kafalarına vura vura yaptılar Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye’nin ihtiyacı olan reformların tek parti hükümetinde yapılabileceği mesajını verdi. Şimşek, “Koalisyonlar reformları ancak IMF kafalarına vura vura yapmış ama reformları uygulayamadan kaçıp gitmişler” dedi.
26.10.2015 Ekonomi
Mehmet Şimşek'ten flaş 'asgari ücret' açıklaması
Mehmet Şimşek'ten flaş 'asgari ücret' açıklaması Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti seçim beyannamesinde yer alan asgari ücretin bin 300 liraya çıkarılacağı vaadine ilişkin, "Asgari ücreti özel sektör veriyor...
23.10.2015 Ekonomi
Maliye Bakanı G.Antepspor'u ziyaret etti
Maliye Bakanı G.Antepspor'u ziyaret etti Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantepspor'u ziyaret ederek, Dünya Kupası 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nda kupanın sahibi olan Murat Naci Çoklu'yla görüştü.
19.10.2015 Gaziantepspor
3 milyar Euro bizi rahatlatır
3 milyar Euro bizi rahatlatır Türkiye bugüne kadar sığınmacılara 8 milyar dolar harcarken, Geri Kabul Anlaşması’yla AB’den 3 milyar euro yardım yapılması gündemde. Maliye Bakanı Şimşek, “AB’den 3 milyar euroluk destek olursa karşı karşıya olduğumuz yük açısından makul, memnun oluruz” dedi.
16.10.2015 Ekonomi
Türkiye yüzde 3 büyüyecek
Türkiye yüzde 3 büyüyecek Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada Türkiye'nin yüzde 3 oranında büyüyeceğini ifade etti...
16.10.2015 Ekonomi
Algı kötüleşti siyasi istikrar gerekiyor
Algı kötüleşti siyasi istikrar gerekiyor Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye için algının kötüleştiğini, kısa zamanda güçlü hükümet kurulmasının gelişen ülkeler için sıkıntılı bir döneme girilirken şart olduğunu söyledi
22.09.2015 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten uyarı!
Bakan Şimşek'ten uyarı! Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Siyasi istikrarı sağlayıp reform yapamazsak bırakın 2023 hedeflerini biz mevcut kazanımları koruyamayız" dedi.
14.09.2015 Ekonomi
Bakandan çözüm süreci açıklaması!
Bakandan çözüm süreci açıklaması! Maliye Bakanı Şimşek, çözüm sürecinin boşa gittiğine yönelik ortaya çıkan algının yanlış olduğunu söyledi.
29.09.2021 Gündem
Kartta taksit sınırını gevşetecek lüks yok
Kartta taksit sınırını gevşetecek lüks yok BDDK Başkanı’nın ‘Kartta taksit sınırını esnetebiliriz’ sözleri tüketicileri umutlandırırken Maliye Bakanı Şimşek’ten, “Tedbirlerin devamı şart, gevşemeye alan yok” vetosu geldi.
9.09.2015 Ekonomi
Mehmet Şimşek: Bu yıl yüzde 3 büyürüz
Mehmet Şimşek: Bu yıl yüzde 3 büyürüz Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Finans Zirvesi'nde CNBC-e Genel Yayın Yönetmeni Servet Yıldırım'ın sorularını yanıtladı
9.09.2015 Ekonomi
Oğlum bak bu senin kahraman baban!
Oğlum bak bu senin kahraman baban! Şehit astsubayın adı parkta yaşayacak
29.09.2021 Gündem
Erken seçim, bütçeye ek maliyet getirmeyecek!
Erken seçim, bütçeye ek maliyet getirmeyecek! Maliye Bakanı Şimşek "Siyasi Partiler Kanunu uyarınca, devlet yardımı almaya hak kazanan partilere ocak ve şubat aylarında ödemeleri yapıldı. Bu yıl içerisinde, herhangi bir tarihte yapılacak genel seçim çin hiçbir partiye ek bir ödeme yapılmayacak. Böylece, kasım ayında veya yıl içerisinde herhangi bir tarihte yapılacak olası bir erken seçim, bütçeye ek bir maliyet getirmeyecek" dedi.
15.08.2015 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Maliye Bakanı Şimşek ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki maliye bakanı şimşek haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.