Tapu harçları arttı mı, tapu harcı ne kadar? Tapu harçlarına zam ne zaman uygulanacak, tapu harcı zamlanacak mı, maktu harç nedir?
Tapu harçları arttı mı, tapu harcı ne kadar? Tapu harçlarına zam ne zaman uygulanacak, tapu harcı zamlanacak mı, maktu harç nedir? Maktu harçlara %50 oranında artış yapıldı. Noter, pasaport ve vize harçlarına yapılması beklenen %50 artış kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yurtdışından getirilen telefonların harçları ise 20 bin TL olarak yeniden belirlendi. Peki, Tapu harçları arttı mı, tapu harcı ne kadar? Tapu harçlarına zam ne zaman uygulanacak, tapu harcı zamlanacak mı, maktu harç nedir?
7.07.2023 Ekonomi
Sigara maktu vergi nedir? Maktu vergi nedir, neden ve kimlerden alınır? Maktu vergi artışı sigara fiyatlarını etkileyecek mi?
Sigara maktu vergi nedir? Maktu vergi nedir, neden ve kimlerden alınır? Maktu vergi artışı sigara fiyatlarını etkileyecek mi? Sigara ve tütün ürünlerine uygulanan ÖTV oranlarında indirime gidilirken, yine bu ürünlerden alınan maktu vergi oranları artırıldı. Resmi Gazete'de dün yayımlanan karar ile birlikte sigara fiyatları üzerinden alınan ÖTV oranı yüzde 67'den yüzde 63 oranına düşürüldü. Tütün ürünü olarak kabul edilen sigarillo ve purolarda 67-80 oranında olan ÖTV oranı ise yüzde 63'e indirildi. Sigara fiyatlarının, ÖTV'deki düşüş ve maktu vergideki artıştan sigara fiyatları etkilenmeyecek. Maktu vergi nedir? Sigara maktu vergi ne demek, neden alınır?
25.12.2020 Gündem
Sigarada model değişikliği!
Sigarada model değişikliği! Tütün mamullerinde paket başına 'maktu vergi' uygulaması geliyor...
18.04.2012 Ekonomi