Doktor ve sağlık çalışanlarının maaşlarına zam! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak
Doktor ve sağlık çalışanlarının maaşlarına zam! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak Doktor ve sağlık çalışanlarına büyük müjde! Doktor ve sağlık çalışanlarının maaşlarına zam geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak. Düzenlemeden, üniversite hastanelerinde çalışanlar da yararlanacak. Diş hekimleri de bu düzenleme kapsamında olacak. Ancak, aile hekimleri bu düzenleme kapsamında yer almayacak. Bu gruptakilerin maaşlarının düzenlemesi kararname ile yapılacak. Yapılacak maaş düzenlemesi, bu grupta çalışanlara farklı oranlarda uygulanacak. Sağlık çalışanlarına yapılacak maaş artışından, göstergeler yükseldiği için emekli doktorlar da yararlanacak. Düzenlemeye göre kamuda çalışan sağlık çalışanlarına 2 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında maaş artışı yapılacak. Yeni düzenlemeden, ambulans şoförü, acil sağlık görevlileri, ebe ve hemşireler de yararlanacak. Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL ücret artışı sağlanacak. Diğer sağlık personeline yapılacak artış oranının aylık 500-600 lira arasında olacağı belirtiliyor.
14.03.2022 Ekonomi
Emekli ve memur maaşlarına ek ödeme! Kuruşu kuruşuna hesaplandı! Temmuz ayında...
Emekli ve memur maaşlarına ek ödeme! Kuruşu kuruşuna hesaplandı! Temmuz ayında... Emekli ve memur maaşlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Emekli ve memur maaşlarına ek ödeme. Memur maaşlarına yönelik zam hareketliliği Ocak ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte başladı. 2021’in ikinci yarısında oluşan enflasyon yüzde 25.47 oranında gerçekleşmişti. Kamu görevlileri ve memur emeklilerine de 2022 Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 30,95 oranında iyileştirme yapılmıştı. Ocak ayı enflasyonunun aylık yüzde 11.10 gelmesiyle birlikte memurlar ilk aydan enflasyon farkı almaya hak kazandı. Öte yandan 3600 ek göstergenin çıkması durumunda emekli ikramiyesi ve emekli maaşlarında en az yüzde 18 ile yüzde 22 arsında bir değişiklik yaşanması bekleniyor. Tahmini rakamlara göre düzenlemenin devreye girmesiyle 4 bin 600 lira emekli maaşı alan bir kişi, 3600 ek gösterge ile 5 bin 520 lira olacak maaşını alabilecek. Emekli ikramiyelerinde ise 25 yıl çalışan bir memur için verilen 128 bin lira ikramiye, yapılacak ek gösterge artışı ile 153 bin 60 lira ikramiyeye yükselecek.
4.02.2022 Emekli
Kamu işçilerine zam ile ilgili flaş gelişme! Ve belli oldu, 4 bin 800 TL...
Kamu işçilerine zam ile ilgili flaş gelişme! Ve belli oldu, 4 bin 800 TL... Yüz binlerce çalışanı ilgilendiriyor. Yeni zam geliyor. Zam talepleri netlik kazandı ve belli oldu. Kamu işçileri ne kadar zam yapılacağını merakla bekliyor. Hazırlıklar tamamlandı. Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında konfederasyonlar bugün hükümete ortak taleplerini sundu. Türk-İş ve Hak-İş, kamu işçisinin en düşük brüt ücretinin 4 bin 800 TL'ye yükseltilmesini, 2021-2022 için ilk 6 ay %20, diğer 6 aylar için enflasyon+%3 refah payı talep etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplu sözleşme müzakerelerinin uzun bir süreç olduğunu belirterek, "Ama biz bunu ne kadar kısa sürede, ne kadar geniş bir uzlaşma zemininde başarırsak Türkiye'deki çalışma hayatının istikrarına ve Türkiye'deki demokrasiye o kadar katkı yapmış oluruz." dedi.
31.05.2021 Ekonomi