Kürt Yönetimi

Kürt Yönetimi

Son dakika kürt yönetimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kürt yönetimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kürt yönetimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kürt Yönetimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kürt yönetimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.034 kürt yönetimi haberi bulunmuştur. Tüm kürt yönetimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
DEVA Partisi'nde gözaltı depremi! Metin Gürcan gözaltına alındı
DEVA Partisi'nde gözaltı depremi! Metin Gürcan gözaltına alındı DEVA Partisi’nin (DP) kurucuları arasında yer alan Metin Gürcan’ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında İstanbul’da gözaltına alındığı bildirildi.
26.11.2021 Siyaset
ABD'nin yeni Kürt devleti oyunu!
ABD'nin yeni Kürt devleti oyunu! Washington’un Suriye’deki Şam yönetimine karşı savaşan muhalif Kürt gruplara verdiği destek sürerken, ABD’nin eski Suriye Büyükelçisi Robert Ford, Doğu Suriye’de ABD şemsiyesi altında de facto bir Kürt devleti kurulmasının kaçınılmaz olacağına işaret etti.
10.10.2021 Gündem
PKK kampı kuşatıldı! An meselesi! Cemil Bayık, Duran Kalkan...
PKK kampı kuşatıldı! An meselesi! Cemil Bayık, Duran Kalkan... Irak’ta peşmergeler, Kandil’deki Berdenazi Kampı’nı kuşattı. Bu kampta terör örgütü PKK’nın çekirdek kadroları, Türkiye’ye yönelik sürekli tehditler savuruyordu.
10.06.2021 Gündem
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan 'harita skandalı' açıklaması
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan 'harita skandalı' açıklaması AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un Irak ziyareti vesilesiyle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında, Türkiye, İran, Irak ve Suriye topraklarını da içeren bir haritanın resmedilmesine ilişkin, "Asla o gösterilen haritanın bölgenin gerçeklerini yansıtmadığı, Kuzey Irak'ta yaşayan kardeşlerimizin de menfaatine olmadığı ve Türkiye ile Kuzey Irak'taki Kürt yönetimi arasında fitne sokmaktan başka hiçbir amacının olmadığını çok açık söylüyorum." dedi.
11.03.2021 Gündem
Corona virüs engeli kanlı bitti! Kazma küreklerle sınıra yürüdüler...
Corona virüs engeli kanlı bitti! Kazma küreklerle sınıra yürüdüler... Amerika’da hayatını kaybeden Kadiri tarikatı lideri Kesnezani’nin Süleymaniye’deki cenaze törenine katılmak isteyenler, corona virüs nedeniyle kapalı sınırı aşmak istedi. İran sınır muhafızlarının ateşi de onları durduramazken, 4 kişi öldü
11.07.2020 Dünya
TSK'nın Haftanin planı ortaya çıktı!
TSK'nın Haftanin planı ortaya çıktı! TSK’nın Haftanin’de başlattığı operasyonda komandolar, örgütün mağara ve sığınaklarını imha etmeye devam ediyor. Haftanin’de PKK noktalarının kontrol altına alınmasıyla önce geçici ardından kalıcı üslerin kurulması planlanıyor.
20.06.2020 Gündem
PKK'nın kirli yüzü uluslararası raporlara yansıdı
PKK'nın kirli yüzü uluslararası raporlara yansıdı YPG/PKK'nın Suriye'de sürdürdüğü bu uygulamaları, birçok uluslararası kurum ve kuruluşun son yıllarda hazırladığı raporlara girdi. Birleşmiş Milletler, BM Çocuklara Yardım Fonu, BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi gibi birçok uluslararası kuruluşun yanı sıra İnsan Hakları İzleme Örgütü gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşu, YPG/PKK'nın ihlallerini raporladı.
8.11.2019 Gündem
Irak'tan Türkiye'ye kritik ziyaret
Irak'tan Türkiye'ye kritik ziyaret Irak Kürt Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, Perşembe günü Ankara'yı ziyaret edecek.
28.10.2019 Gündem
Macaristan Başbakanı'ndan "güvenli bölge" açıklaması
Macaristan Başbakanı'ndan "güvenli bölge" açıklaması Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'yla güvenli bölgenin oluşturulduğunu söyledi.
25.10.2019 Dünya
Trump'tan YPG/PKK'ya çekilme çağrısı
Trump'tan YPG/PKK'ya çekilme çağrısı ABD Başkanı Donald Trump, terör örgütü YPG/PKK’nın Türkiye sınırından çekilme eğiliminde olduğunu ve örgütün çekilmesini umduğunu ifade etti.
13.10.2019 Dünya
CNN Türk Erbil’de
CNN Türk Erbil’de Irak'ın kuzeyinde başlatılan harekat, Kandil'e kadar dayandı. Türk Silahlı Kuvvetleri yaklaşık 30 km içeri girdi. Peki bölgede neler konuşuluyor? ABD, Irak, İran ve en önemlisi, Bölgesel Kürt Yönetimi operasyona nasıl bakıyor?
11.06.2018 Haber
CNN Türk ekibi Erbil'de
CNN Türk ekibi Erbil'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kandil operasyonun başladığını duyurdu. Erbil'e giden CNN Türk ekibi bölgenin nabzını tuttu.
11.06.2018 Dünya
PKK'lı teröristler Kandil’in güneyine kaçıyor
PKK'lı teröristler Kandil’in güneyine kaçıyor TSK’nın, terör örgütü PKK’nın merkez üssü Kandil’e yönelik operasyon hazırlıkları sürüyor. Bölgeyi kuzeyden kuşatmaya çalışan TSK’nın 8 bölgede askeri üslenme gerçekleştirdiği öğrenildi. Terör örgütünün üst düzey 14 yöneticisinin Kandil’deki stratejik yerlerinden çıkarak Kandil’in 30 kilometre güneyindeki Havrawan’a doğru kaçtıkları belirtiliyor.
7.06.2018 Gündem
Afrin’de bayrak kavgası!
Afrin’de bayrak kavgası! Türkiye’nin Afrin’i teröristlerden temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı, Afrin merkezinde göndere Türk bayrağının çekilmesiyle simgesel olarak son buldu.
2.05.2018 Gündem
Neçirvan Barzani'nin ikizi hayatını kaybetti
Neçirvan Barzani'nin ikizi hayatını kaybetti Kuzey Irak Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin ikiz kardeşi Dlovan İdris Barzani, bugün hayata gözlerini yumdu.
2.04.2018 Dünya
PKK'ya Irak'ta üçlü operasyon
PKK'ya Irak'ta üçlü operasyon Zeytin Dalı Harekâtı’nın tamamlanmasından sonra terör örgütü PKK’nın Irak’taki varlığına yönelik operasyon planı netleşiyor. Bu konuda Irak hükümetiyle görüşmeler yapılırken, sınır desteği için de İran yönetimiyle görüşülüyor.
16.03.2018 Gündem
YPG/PKK Afrin'de de çocukları kaçırıp savaşa zorladı
YPG/PKK Afrin'de de çocukları kaçırıp savaşa zorladı Teröristlere ait fotoğraf makinelerinin hafıza kartlarındaki fotoğraflarla belgelenen YPG/PKK'nın çocuk savaşçıları, bugüne kadar yayınlanan birçok uluslararası raporda da yer alıyor. Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütünün (HRW) 22 Aralık 2016 tarihli raporunda, PKK'nın Irak’ın kuzeyindeki kadroları aracılığıyla çocukları militan olarak kullandığı 29 olayın saptandığı belirtilirken BM raporlarında ise YPG'nin Afrin ve Haseke'de 12 yaşındaki erkek ve kız çocukları örgüte eleman olarak aldığı aktarılıyor.
13.03.2018 Gündem
Esad’dan skandal hamle!
Esad’dan skandal hamle! Suriye devlet televizyonu El İhbariye, Suriye ordusunun YPG ile varılan anlaşma uyarınca kısa süre içerisinde Afrin’e gireceğini açıkladı
19.02.2018 Dünya
PYD/PKK'nın hak ihlalleri sicili uluslararası raporlarda da kabarık
PYD/PKK'nın hak ihlalleri sicili uluslararası raporlarda da kabarık Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD, kontrolündeki bölgelerde adam öldürmeden, keyfi tutuklamaya ve çocukları zorla askere almaya kadar birçok insan hakları ihlali gerçekleştirdi.
27.01.2018 Gündem
Türkiye rest çekti! Artık o dönem bitti...
Türkiye rest çekti! Artık o dönem bitti... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB ile ilişkilerle ilgili şunları söyledi: "AB 2018'de Türkiye’ye saygı duymayı öğrenir, eşit olarak görür, değerlendirmelerini AB'ye tam üyelik çerçevesinde yapar ise ilişkilerimiz daha sağlıklı yürür. Patronluk taslama dönemi bitti. AB'ye vize serbestisi konusunda 65 kriterde sorun yok ama geri kalanları için çalışmalarımız sürüyor. Türkiye’de 4 bakan bir araya geldik bir plan hazırladık. Cumhurbaşkanına ve Başbakan arz edip, son talimatlarıyla bunu AB ile paylaşacağız" şeklinde konuştu. 6 Ocak'ta Almanya'ya giderek mevkidaşı Sigmar Gabriel'le görüşecek olan Çavuşoğlu, İran'daki olaylarla ilgili ise Netanyahu ve Trump'ın gösterileri desteklediklerini belirtip,"İran'ı eleştiren çifte standarttan uzak olmalı. Yönetim değişecekse seçimle değişmeli" ifadesini kullandı.
29.09.2021 Gündem
Son dakika... İstifalar geliyor! Bölgede Bakanlar...
Son dakika... İstifalar geliyor! Bölgede Bakanlar... Son dakika haberine göre, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu Başkanı Yusuf Muhammed istifa ettiğini açıkladı. Goran hareketinin, hükümetten bakanlarını çekeceği bildiriliyor.
20.12.2017 Dünya
Son dakika... Barzani'den çağrı!
Son dakika... Barzani'den çağrı! Kuzey Irak Başbakanı Barzani, Bağdat ile sorunları diplomatik yollarla çözmeye bağlı kalacağını bildirdi. Barzani, Almanya'ya daha büyük bir arabulucuk rolü oynaması için çağrıda bulundu.
18.12.2017 Dünya
Kürt bayrağını indirmişti infaz edildi!
Kürt bayrağını indirmişti infaz edildi! Bağdat yönetiminin Kerkük'te kontrolü sağlamasının ardından valilik binasındaki Kürt yönetimi bayrağını indirerek Irak bayrağı asan Yüzbaşı Cerrah, kimliği belirsiz kişilerce öldürüldü.
28.11.2017 Dünya
Kerkük petrolü tankerle İran’a
Kerkük petrolü tankerle İran’a Kerkük’ün Irak merkezi yönetimi tarafından geri alınmasından sonra buradaki petrolün İran üzerinden taşınması için anlaşıldı. Petrol, Kerkük Barzani yönetimindeyken Ceyhan’a akıyordu
11.11.2017 Ekonomi
Neçirvan Barzani:  Türkiye kötü yıllarda bize kapılarını açtı
Neçirvan Barzani: Türkiye kötü yıllarda bize kapılarını açtı IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, tartışmalı bağımsızlık referandumu nedeniyle ilişkilerin gerildiği Türkiye'ye zeytin dalı uzattı. Barzani, "Türkiye kötü yıllarda bize kapılarını açtı. Türkiye dahil bütün ülkelerle soruların çözümü için görüşmek istiyoruz" dedi.
6.11.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kürt Yönetimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kürt yönetimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.