Kulak kirini bunlar tetikliyor: Zeytinyağı ve su karışım sadece bir çözüm! İşte kulak temizliği yöntemleri
Kulak kirini bunlar tetikliyor: Zeytinyağı ve su karışım sadece bir çözüm! İşte kulak temizliği yöntemleri Kulak kiri makul miktarda olduğu takdirde kanalları enfeksiyonlara karşı korunmada yardımcı olur. Ancak kulakları temizlemek için kullanılan pamuklu çubuk temizlik yerine aslında zarar veriyor. Bunun yerine kulakların temiz kalmasını sağlayan birçok basit ve sağlıklı yol var.
27.03.2024 Yaşam
Kulaklığı uzun süre kulakta tutunca bakın ne oluyor? Kulaklık, problemleri kat kat artırıyor
Kulaklığı uzun süre kulakta tutunca bakın ne oluyor? Kulaklık, problemleri kat kat artırıyor Sıklıkla kulaklık kullanıyorsanız kulak kirinden muzdarip olmalısınız. Ancak kulaklık kullanan kişilerin yaşadığı tek sıkıntı bu değil. Gelin birlikte bakalım.
14.03.2024 Yaşam
“Kulak kiri işitme kaybına neden oluyor”
“Kulak kiri işitme kaybına neden oluyor” Kulağın kendi kendini temizleme özelliği olduğunu söyleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Çağrı Jorayev, “Oldukça hassas yapısıyla dikkatli bir temizlik ve hassasiyet gerektiren bu organımıza uçları pamuklu kulak temizleme çubuklarıyla kulağın derinliklerine sokularak temizlemeye çalışmak doğru değil. Kulak kirini temizlemek için kulağa sokulan pamuklu çubuk, vücuttan atılmak üzere olan salgıyı itip kulak zarını kapatarak, duyma bozuklularına neden olabilir” dedi.
27.11.2020 Sağlık