Türkiye'de sismik üretimi başlıyor; maliyeti düşürecek
Türkiye'de sismik üretimi başlıyor; maliyeti düşürecek Deprem anında sarsıntıyı azaltarak binaların ayakta kalmasını sağlayan sismik izolatörlerin Türkiye'de üretilmesi ve anahtar teslim hizmet sunulması için harekete geçildi. Fago Teknoloji ile Çin'de deprem teknolojileri üzerine çalışan Zhejiang Earthquake şirketi ortaklık kurdu. Buna göre 50 milyon dolarlık yatırımla bu yılın sonuna doğru Çorlu'da kurulacak fabrikada sismik izolatör üretimine başlanacak. Konuyla ilgili bilgi veren şirketin Genel Müdürü Banu Aydın, “İnsanların güvenli bir şekilde depremden sonra da evlerinde yaşamalarını istiyoruz. Ülkemizde sismik izolatörün mühendislik hizmeti ile birlikte sunulacak şekilde üretilmesine ihtiyaç vardı. İnşa edilecek yeni konutlarda toplam maliyetin yüzde 5 ile 7 gibi bir seviyede artabileceğini söyleyebiliriz. Ayrıca fabrikamız, yıllık 30 bin adet izolatör üretilecek kapasiteye sahip olacak” dedi.
8.04.2023 Gündem
Binalardaki sinsi tehlike, 'korozyona' dikkat
Binalardaki sinsi tehlike, 'korozyona' dikkat Depremlerin ardından vatandaşlar yaşadıkları binaların ne kadar güvenli olduğunu araştırmaya başlarken, uzmanlar, binaların ömrünü çürüterek güvensiz hale getiren 'korozyon' tehlikesine karşı uyarıda bulunuyor. İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Dr. Süleyman Kamil Akın, dış ortama maruz kalan yapılarda özel tedbirlerin alınmasının yapı ömrünü ve güvenliğini artıracağını söyledi.
9.03.2023 Gündem
'Marmara depreminde korozyonun etkisi büyük oldu'
'Marmara depreminde korozyonun etkisi büyük oldu' Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, Marmara'da 1999 yılında yaşanan depremde birçok binanın yıkılma nedeninin korozyon (paslanma) olduğunu, korozyonun sebebinin ise su yalıtımının yapılmaması olduğunu söyledi.
16.08.2016 Ekonomi
Rize’de 70 bin kişi tehlike altında
Rize’de 70 bin kişi tehlike altında Dolgu alanda inşa edilen, binaların temelindeki demirlerde tuzlu su nedeniyle korozyon tespit edildi. Hazırlanan rapora göre, 70 bin kişinin yaşadığı alandaki binalar yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya...
21.12.2015 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri