Pandemide ruh sağlığına iyi gelecek öneriler!
Pandemide ruh sağlığına iyi gelecek öneriler! Covid-19 süreci pek çok insanda kaygı, paranoya ve stres bozukluklarına neden oldu. Küresel ölçekteki bu salgın sosyal yaşamlarımızı, akıl sağlığımızı, uyku düzenimizi ve genel sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Bu dönemde sağlığın korunması, fiziksel açıdan olduğu kadar ruhsal yönden de önem kazanıyor. Uzman Klinik Psikolog Hande Taştekin pandemide ruh sağlığına iyi gelecek önerilerde bulundu.
2.02.2021 Sağlık
'Virüse karşı psikolojinizi de güçlü tutun'
'Virüse karşı psikolojinizi de güçlü tutun' Önceki salgınlara ve pandemilere bakıldığında çeşitli psikolojik yatkınlık faktörlerinin koronafobide önemli rol oynadığının gözlendiğini belirten Uzm. Dr. Taha Can Tuman, "Bu kapsamda belirsizliğe tahammülsüzlük, hastalığa karşı algılanan incinebilirlik düzeyinin yüksek olması ve kaygılanmaya yatkınlık görülebilir." dedi.
22.06.2020 Sağlık
Corona virüse karşı 'ruh sağlığı' uyarısı
Corona virüse karşı 'ruh sağlığı' uyarısı Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgınının insanlar üzerinde yoğun korku ve kaygı yarattığını belirten Psikolojik Danışman Sevgi Umuç, ruh sağlığını korumak için alınması gereken önlemleri anlattı.
24.03.2020 Sağlık