Çocukların korkularını yenmesine nasıl yardımcı olursunuz?
Çocukların korkularını yenmesine nasıl yardımcı olursunuz? Her anne ve baba çocuklarının mutlu ve başarılı olmasını ister. Ancak bazen başarı yollarını bir takım korkular engeller. Çocuklar bu yüzden planlarından ve hayallerinden vazgeçmeyi tercih eder. Peki çocukların korkularını yenmesine nasıl yardımcı olursunuz?
26.09.2017 Eğitim
İhmal edilen korkular fobiye dönüşebilir!
İhmal edilen korkular fobiye dönüşebilir! Çocuklar da yetişkinler gibi ilk defa deneyimledikleri bir duruma karşı tepki verebiliyor ya da korku duyabiliyorlar. Su korkusunun da bunlardan biri olduğunu belirten uzmanlar, çocukluk çağında yaşanan ve sağlıklı şekilde atlatılmayan korkuların fobiye dönüşebileceğine dikkat çekiyor.
10.08.2017 Sağlık
Bebekler neden korkar?
Bebekler neden korkar? Bebekler kendilerini rahatça ifade edecek yaşa gelene kadar yaşadıkları korkuyu, endişeyi ağlayarak, bağırarak ya da hareketleriyle anlatmaya çalışırlar. Bazı zamanlar anne-baba olarak ilk anda neden korktuklarını anlayamasak da tekrarlayan durumlarda çocuğumuzun nelerden korktuğunu anlarız.
17.10.2013 Arşiv
N’oluyor bu çocuğa?!
N’oluyor bu çocuğa?! Çocuğunuzu uyarmanıza ve aldığınız bütün önlemlere rağmen hala tırnak mı yiyor ya da parmağını mı emiyor? Bu tür davranışların kalıplaşmadan, kalıcı bir çözüm bulunması gerekiyor.
25.08.2013 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri