Kondom

Kondom

Son dakika kondom haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kondom ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kondom haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kondom

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kondom gelişmeleri de dahil olmak üzere 124 kondom haberi bulunmuştur. Tüm kondom haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erkekler arasında giderek yayınlaşıyor! Uzman isim açıkladı: Yöntem kalıcı ama geri dönüşümü yok
Erkekler arasında giderek yayınlaşıyor! Uzman isim açıkladı: Yöntem kalıcı ama geri dönüşümü yok Artık doğum kontrolü, sadece kadınların sorumluluğu değil. Erkekler için de doğum kontrolü, giderek daha fazla çeşitlilik sunuyor; Kondom, vazektomi, spermisidler, hormonal ilaçlar ve implantlar… Kondomlar, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları ve gebelik riskini azaltmak için etkili bir seçenek sunarken, vazektomi gibi kalıcı çözümler de mevcut. Daha esnek bir yöntem olan spermisidler de doğum kontrol yöntemi olarak kullanılıyor. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Sinan Erdal de erklere uygulanan doğum kontrol yöntemlerini açıklarken bu yöntemlerin avantajlarını ve dezavantajlarını detaylandırdı.
10.03.2024 Yaşam
Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların tedavisi çok zor ama korunmak çok kolay
Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların tedavisi çok zor ama korunmak çok kolay Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Tuğut, "Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların tedavisi çok zor, hatta yok gibi. En önemli risk faktörleri erken yaşta cinsel ilişkiye başlamak, birden fazla cinsel partnerin olması, korunmasız her türlü temastır. Risk faktörlerini dikkate alarak bu hastalıklardan korunmak mümkün" dedi. 
18.08.2023 Sağlık
HPV tedavisi nasıl yapılır? HPV'den korunma yolları!
HPV tedavisi nasıl yapılır? HPV'den korunma yolları! İnsan papilloma virüsü (HPV), ciltten cilde temas yoluyla insanlar arasında geçen viral bir enfeksiyondur. 100'den fazla HPV çeşidi vardır, 40'tan fazla çeşiti de cinsel temas yoluyla bulaşır. Jinekolog, Cinsel Terapist, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Esra Demir Yüzer konu hakkında önemli bilgiler verdi.
27.05.2022 Sağlık
Rahim ağzı kanseri erkekler için de tehdit yaratıyor
Rahim ağzı kanseri erkekler için de tehdit yaratıyor Erkeklerde genital bölgede siğil olarak kendini gösterebilen HPV virüsü ile kadınlar arasında en sık görülen 4. kanser türü olan rahim ağzı kanseri arasında doğrudan bir ilişki bulunuyor. Yapılan araştırmalar eşleri rahim ağzı kanseri olan erkeklerin yüzde 75’inde HPV virüsü görüldüğünü gösteriyor. Uzmanlar HPV virüsünün sosyal ve psikolojik etkilerinin kanser kadar tehlikeli olduğuna dikkat çekiyor.
24.05.2022 Sağlık
Kendime en uygun doğum kontrol yöntemini nasıl seçerim?
Kendime en uygun doğum kontrol yöntemini nasıl seçerim? Kadın Hastalıkları, Doğum, Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Telce Ayşen Küçükceran, kadınların kendine uygun doğum kontrol yöntemine nasıl karar vermesi gerektiğini sizler için anlattı.
24.01.2022 Sağlık
45 yaş altı kadınlarda en sık görülen kanser türüne dikkat
45 yaş altı kadınlarda en sık görülen kanser türüne dikkat Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yusuf Türk, 45 yaş altı kadınlarda meme kanseri ile birlikte en sık görülen kanser türü olan ve önlenmesi mümkün olan rahim ağzı kanseri hakkında bilgilendirmede bulundu.
11.01.2022 Sağlık
Cinsel ilişki ve temas ile bulaşıyor! Kansere neden oluyor!
Cinsel ilişki ve temas ile bulaşıyor! Kansere neden oluyor! Genital siğil hastalığı, HPV 200 civarında türü olan bir DNA virüsüdür. HPV türlerinden 60’ı kadın genitalinde etkili olabiliyor. Genital siğillerden bazılarının rahim ağzı kanserine dönüşebildiğine dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Vedat Günyar, “Önlenebilir bir kanser türü olan rahim ağzı kanseri yavaş gelişir. Erken evrede teşhis ve tedavi edilebilirse, çoğu hastada tam iyileşme sağlanabilir. Bu nedenle PAP Smear ve HPV DNA genotipleme testleri ile tarama yapılması büyük önem taşır” dedi.
4.01.2022 Sağlık
HIV virüsü tanıda geç kalınırsa AIDS’e dönüşüyor
HIV virüsü tanıda geç kalınırsa AIDS’e dönüşüyor Kendine özel belirgin bir belirtisi olmayan HIV virüsü, tanı ve tedavisinde geç kalınması durumunda son evrede AIDS’e dönüşüyor. HIV virüsünün 8 – 15 yıl kadar hiç belirti göstermeyebildiğini belirten uzmanlar, belirtisiz dönemin virüsün vücutta çoğaldığı ve bulaştırıcılığın da maksimum olduğu dönem olması nedeniyle hastalığı tehlikeli hale getirdiğini vurguluyor. Uzmanlar, virüsün bilinenin aksine sadece cinsel yolla bulaşmadığını ve hastaların ilaçlara ücretsiz ulaşabildikleri için şüphe duyduklarında vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmalarını tavsiye ediyor.
5.12.2021 Sağlık
1 Aralık ne günü, bugün dünya ne günü 1 Aralık? Aralık ayına özel önemli gün ve haftalar 2021!
1 Aralık ne günü, bugün dünya ne günü 1 Aralık? Aralık ayına özel önemli gün ve haftalar 2021! 1 Aralık ne günü, bugün dünya ne günü? AIDS ve HIV konusunda farkındalık yaratmak, hastalığın seyri, korunma yöntemleri konusunda bilgilendirmek için 1 Aralık Dünya AİDS günü olarak adlandırılıyor. İşte 1 Aralık Dünya AIDS günü ve Aralık ayına özel önemli gün ve haftalar 2021...
30.11.2021 Gündem
Rahim ağzı kanserinde erken teşhis için smear testi önemli
Rahim ağzı kanserinde erken teşhis için smear testi önemli Kadın Doğum Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Emine Zeynep Yılmaz, "Erken teşhis açısından birkaç saniyede tamamlanan smear testini cinsel hayatı başlayan tüm kadınların yaptırması hayat kurtarıcı. Kadınlarda kanser ölümlerinin en sık sebeplerinden rahim ağzı kanserleri yüzde 99 oranında HPV virüsü nedeniyle oluştuğu için mutlaka HPV aşısı ihmal edilmemeli." ifadelerini kullandı.
31.08.2021 Sağlık
Bu hastalık cinsel yolla bulaşıyor! Yanma hissi varsa dikkat!
Bu hastalık cinsel yolla bulaşıyor! Yanma hissi varsa dikkat! Cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon olan bel soğukluğu çoğu zaman belirti göstermiyor. Pek çok kişi taşıyıcı olabiliyor ve enfeksiyonu yaymaya devam edebiliyor. Çoğunlukla çok eşli ve ilişki esnasında korunmayan kişilerde görülen bel soğukluğu kalıcı sorunlara neden olabiliyor. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Egemen İşgören bel soğukluğu nedenleri, belirtileri ve tedavisini anlattı.
4.07.2021 Sağlık
Cinsel ilişkide HPV enfeksiyonuna dikkat!
Cinsel ilişkide HPV enfeksiyonuna dikkat! Cinsel ilişki sırasında cilt teması yoluyla geçen genital HPV enfeksiyonu milyonlarca kişiyi etkiliyor. HPV enfeksiyonuna neden olan virüs, ciltten cilde temas yoluyla bulaşıyor ve çoğu insan, vajinal, anal ve oral seks de dahil olmak üzere doğrudan cinsel temas yoluyla genital HPV enfeksiyonuna yakalanıyor. Çoğu insanda HPV görülebiliyor ancak çoğu kişi HPV olduğunu bile anlamıyor. HPV enfeksiyonu herhangi bir belirgin semptom veya sağlık sorununa neden olmasa da, bazı türleri rahim ağzı kanseri, anal kanser, vajina ve dış genital bölge (vulva) kanserlerine neden olabiliyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu HPV enfeksiyonu ile ilgili merak edilenleri anlattı.
9.12.2020 Sağlık
Vasektomi nedir? Vasektomi cinsel gücü etkiler mi?
Vasektomi nedir? Vasektomi cinsel gücü etkiler mi? Vasektomi erkek doğum kontrol yöntemlerinden biri. Çocuk sahibi olmak istemeyen ve korunmak isteyen çiftlerin başvurabildikleri yöntemlerden olan Vasektomi uygulandıktan sonra erkek artık gebe bırakamıyor. Peki, Vasektomi nedir? Erkeklerde vazektomi neden yapılır? Vasektomi cinsel gücü etkiler mi? İşte vasektomi ile ilgili merak edilenler...
23.08.2020 Sağlık
Uzmanlar uyardı: Koronavirüs ve cinsel yaşam
Uzmanlar uyardı: Koronavirüs ve cinsel yaşam Prof.Dr. Ateş Kadıoğlu ve Dr.Taha Uçar, Covid-19 döneminde cinsel hayata ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. COVID-19 Cinsel ilişki ile bulaşır mı? COVID-19 testosteron düzeyini düşürür mü? Menide virüs saptanabilir mi? İlişki esnasında ve sonrasında alınması gereken önlemler nelerdir?
27.06.2020 Advertorial
AIDS hakkında merak edilen her şey!
AIDS hakkında merak edilen her şey! Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nail Özgüneş, 1 Aralık Dünya AIDS Günü’ne özel AIDS hakkında en çok merak edilenleri açıklandı.
29.11.2019 Sağlık
Aşılama ile gebelik şansınızı yükseltin
Aşılama ile gebelik şansınızı yükseltin Doç.Dr. Aydın Köşüş ve Doç.Dr. Nermin Köşüş, aşılama yöntemi ile gebelik şansının yükseldiğini söyledi.
3.10.2019 Sağlık
Bu kanser özellikle genç kadınları tehdit ediyor!
Bu kanser özellikle genç kadınları tehdit ediyor! Sağlıksız beslenmeden sigaraya ve küçük yaşta cinsel ilişkiye başlamaya dek birçok faktör rahim ağzı (serviks) kanseri riskini artırıyor. Ancak öncelikli risk unsuru; HPV virüsü. Özellikle genç kadınları tehdit eden ve sinsice ilerleyen rahim ağzı kanserini önlemekse mümkün. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Osman Temizkan, Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında yaptığı açıklamada, rahim ağzı kanserine karşı tedbirler arasında başı çeken HPV aşısını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
2.01.2019 Sağlık
Türkiye’de HIV pozitif sayısı arttı
Türkiye’de HIV pozitif sayısı arttı Doç.Dr. Filiz Canpolat, "Ülkemizde 2011’de HIV pozitif kişi sayısı 672 iken 2017’de bu artış göstererek 2 bin 844 olmuştur ve 121 AIDS olmak üzere toplam 2 bin 965 vaka bildirilmiştir" dedi
1.12.2018 Sağlık
Prezervatif tarihe karışabilir! Çok yakında...
Prezervatif tarihe karışabilir! Çok yakında... ABD'li bilim insanları, gebelikten korunmak adına büyük bir avantaj sağlayacak yeni bir doğum kontrol yöntemi deneyini test edecek.
30.11.2018 Dünya
"Cinsel yolla bulaşan HPV Türkiye’de hızla yayılıyor!"
"Cinsel yolla bulaşan HPV Türkiye’de hızla yayılıyor!" Genital bölgede çıkan siğiller ve deride karnabahar şeklindeki kabarıklıklar genellikle HPV (Human Papilloma Virüs) şüphesini doğuruyor. Rahim ağzı, penis ve ağız-yutak gibi kanser türlerine neden olan HPV’nin yol açtığı siğiller yüzde 90 oranında cinsel yolla bulaşıyor. Uzmanlar, ABD’de yılda 6 milyon kişiye bulaşan virüsün Türkiye’de de hızla yayıldığını söylüyor.
23.10.2018 Sağlık
Masaja gidip ahlak polisi tarafından karşılandılar
Masaja gidip ahlak polisi tarafından karşılandılar Bursa’da ahlak polisi ruhsatsız çalışan ve fuhuş yapıldığı öne sürülen masaj salonlarına baskın düzenledi. Baskın sırasında daha önce randevu alıp masaj salonuna gelen müşteriler kapıda polisi görünce neye uğradığını şaşırdı. Baskın sırasında masaj salonunda çalışan hamile bir kadın dikkat çekti. Operasyonda fuhuş yaptırdığı belirlenen bir masaj salonu hakkında işlem yapıldı.
7.09.2018 Yaşam
Yaz aylarında kadınları tehdit eden 4 hastalık!
Yaz aylarında kadınları tehdit eden 4 hastalık! Kavurucu sıcaklarda kimimiz yazlıklarda, kimimiz tatil yöresinde veya hafta sonları şehirdeki turistik mekanlarda deniz veya havuzun keyfini çıkarmaya devam ediyoruz...
23.07.2018 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kondom ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kondom haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.