Kök hücre tedavisi nedir, nasıl yapılır? Kök hücre tedavisi hangi hastalıklarda kullanılır?
Kök hücre tedavisi nedir, nasıl yapılır? Kök hücre tedavisi hangi hastalıklarda kullanılır? 'Arka Sokaklar'da 'Volkan Komiser' karakterini canlandıran Boğaç Aksoy, geçtiğimiz mayıs ayında lenf kanserine yakalandığını duyurmuştu. Bir süre kemoterapi alan oyuncu, kök hücre tedavisine başlayacağını açıkladı. Söz konu açıklamanın ardından kök hücre tedavisi ile ilgili yapılan araştırmalar arttı. Peki, kök hücre tedavisi nedir, kök hücre tedavisi nasıl yapılır?
8.10.2021 Gündem
Kök hücre kireçlenme tedavisinde alternatif olabilir!
Kök hücre kireçlenme tedavisinde alternatif olabilir! Son yıllarda mucize tedavi olarak görülen kök hücre tedavisi kırışıklıklardan omurga onarımına kadar birçok durum için uygulanıyor. Yapılan çalışmalar kök hücre tedavilerinin, kalp hastalığı, Parkinson hastalığı ve kas distrofisi dahil olmak üzere çeşitli hastalıklar için umut vaat ediyor. Op. Dr. Sinan Karaca kök hücre tedavisi ile diz osteoartriti (OA) yani kireçlenme sorunlarının cerrahiye alternatif olarak uygulanabileceğini söyledi. Peki, Dize kök hücre tedavisi nedir? Nasıl yapılır? Ortopedik rahatsızlıklarda kök hücre tedavisi hangi aşamada ve nasıl uygulanmalı? Op. Dr. Sinan Karaca anlattı.
28.04.2021 Sağlık
Kök hücre umudu!
Kök hücre umudu! Geçen yıl kalp krizi geçiren Eyüp, beynine oksijen gitmeyince yatalak kaldı. Makineye bağlı yaşayan 17 yaşındaki genç, kök hücre tedavisiyle ayağa kalktı Kök hücre tedavisi Türkiye’de ilk kez Eyüp’e uygulandı. Bu mucizevi başarının ardından 4 binden fazla hasta Sağlık Bakanlığı’nda sıraya girdi. Ancak sadece 12’si onay alabildi...
29.09.2021 Gündem