Koah Hastalığı

Koah Hastalığı

Son dakika KOAH hastalığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan KOAH hastalığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını KOAH hastalığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Koah Hastalığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan koah hastalığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 324 koah hastalığı haberi bulunmuştur. Tüm koah hastalığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tuğba Özay sabaha kadar babasının mezarı başından ayrılmadı
Tuğba Özay sabaha kadar babasının mezarı başından ayrılmadı Şarkıcı ve eski manken Tuğba Özay’ın şair babası İlhan Özay 68 yaşında yaşamını yitirdi. Dün Şakirin Camisi’nde son yolculuğuna uğurlanan İlhan Özay'ı kızı Tuğba Özay mezarında yalnız bırakmadı.
3.01.2023 Magazin
Tuğba Özay'ın baba acısı!
Tuğba Özay'ın baba acısı! Şarkıcı ve eski manken Tuğba Özay’ın şair babası İlhan Özay 68 yaşında yaşamını yitirdi.
2.01.2023 Magazin
Tekrarlanan öksürük ve nefes darlığına dikkat
Tekrarlanan öksürük ve nefes darlığına dikkat Dünya genelinde hastalıklara bağlı ölüm oranlarında 3’üncü sırada yer alan KOAH hastalığı, kronik ilerleyici, tıkayıcı ve geri dönüşümü olmayan bir akciğer hastalığı olarak ülkemizde de yaygın görülmektedir. Uzmanlar, sonbahar ve kış aylarının gelmesiyle birlikte solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı hastanelerdeki yatışta artış yaşandığını belirterek özellikle KOAH hastalarının bu mevsimde dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi.
15.11.2022 Sağlık
Belma Simavi son yolculuğuna uğurlandı
Belma Simavi son yolculuğuna uğurlandı Hürriyet gazetesinin kurucusu Sedat Simavi'nin oğlu Erol Simavi'nin eşi Belma Simavi İstanbul'da toprağa verildi.
16.05.2022 Gündem
Solunum ve kalp hastaları için toz taşınımı uyarısı! 'Evden çıkmayın'
Solunum ve kalp hastaları için toz taşınımı uyarısı! 'Evden çıkmayın' Halk Sağlığı Başkanı Uzman Dr. Cihat Adın, Meteoroloji 15. Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nin Mardin’de 3 gün sürecek toz taşınımı uyasına, solunum, akciğer, alerji ve kalp hastalığı olan vatandaşların evden çıkmamaları gerektiğine dikkat çekti.
18.04.2022 Yaşam
KOAH hastalığı akciğer filminde belli olur mu?
KOAH hastalığı akciğer filminde belli olur mu? Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı, kelimelerinin baş harfleri ile adlandırılan Koah hastalığı, akciğerlerde yer alan ve bronş ismi verilen hava keseciklerinin tıkanması sonucunda; öksürük, solunum güçlüğü ve nefes darlığı gibi şikayetlere yol açan önemli bir kronik hastalıktır. Peki, Koah hastalığı akciğer filminde belli olur mu? Koah hastalığı nerede gözükür? Koah hastalığı neden olur? İşte detaylar…
16.02.2022 Sağlık
'Çalındı' dediler! Flaş tazminat kararı: Hastane 15 bin 800 lira ödeyecek
'Çalındı' dediler! Flaş tazminat kararı: Hastane 15 bin 800 lira ödeyecek İstanbul Fatih'te özel bir hastanede koah hastalığı tedavisi gören babası için SGK, Musa Uyar'a (52), 2017 yılında solunum cihazı zimmetledi. Babasının vefat etmesi üzerine hastaneden cihazı geri isteyen Uyar, cihazın çalındığı yanıtıyla karşılaştı. SGK'ya yeni bir cihaz almak zorunda kalan Uyar, yasal yollara başvurdu. Davayı kabul eden mahkeme, davalı hastanenin Uyar'a 15 bin 800 lira tazminat ödenmesine hükmetti. Mağdur olduğunu belirten Musa Uyar ise "Hem hastamızı kaybettik hem de cihazı kaybettik. Cihazla ilgili böyle bir mağduriyet yaşanınca da daha da yıkıldık" dedi.
23.08.2021 Gündem
Raki lakaplı Güney Zobu kimdir? Ünlü dolandırıcı Güney Zobu'nun hayatı...
Raki lakaplı Güney Zobu kimdir? Ünlü dolandırıcı Güney Zobu'nun hayatı... 1980'li yılların en ünlü dolandırıcılarından Raki lakaplı Güney Zobu hayaını kaybetti. Döviz satışının yasak olduğu 80'li yıllarda, ünlü işadamlarını dolandırırmış, Süleyman Demirel'e kendini ABD subayı olarak tanıtmıştı. "Raki" yani Güney Zobu, 82 yaşında yaşamını yitirdi. Peki, Raki kimdir? Güney Zobu kimdir? Güney Zobu'nun kızı hangi ünlü? Ünlü dolandırıcı Güney Zobu'nun hayatı!
7.04.2021 Gündem
'Dolandırıcı Raki' lakaplı Güney Zobu hayatını kaybetti
'Dolandırıcı Raki' lakaplı Güney Zobu hayatını kaybetti Başından eksik etmediği fötr şapkasıyla 80’li yılların ünlü dolandırıcısı, ‘Raki’ lakaplı Güney Zobu, 82 yaşında hayatını kaybetti.
6.04.2021 Gündem
“Havaların soğuması KOAH’lılar için alarm demek”
“Havaların soğuması KOAH’lılar için alarm demek” Dünyada 600 milyon, Türkiye’de ise 6 milyon KOAH hastasının bulunduğuna dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Baykal Ertürk, “Sonbahar ve kış ayları KOAH hastaları için yaprak dökümüdür. Havaların soğuması KOAH’lılar için alarm demektir. Havaların soğuması ile birlikte akut alevlenme atakları ile hastane ve yoğun bakım ünitelerine yatan KOAH’lı hastaların önemli bir kısmı tekrar evine dönemez” dedi.
17.11.2020 Sağlık
'Kovan havası'nın tedavi edici özelliği için çalışma başlatıldı
'Kovan havası'nın tedavi edici özelliği için çalışma başlatıldı Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) 'kovan havası'nın (Api-Air) sağlık üzerine etkisini belirlemek üzere çalışma başlattı. Bazı ülkelerde uygulanan, ancak bilimsel alt yapısı olmayan 'Api-Air' uygulaması hayvanlar üzerinde denenirken, KOAH, bronşit gibi hastalıklara iyi gelip gelmediği ortaya çıkarılmaya çalışılacak.
7.09.2020 Bilim ve Teknoloji
'Kadınlarda da KOAH sık görülüyor'
'Kadınlarda da KOAH sık görülüyor' Sigara ve tütün kullanımı ile birinci dereceden ilişkili olan KOAH hastalığı akciğerlere geri dönüşümsüz zarar vererek, tedavide gecikildiği ve ihmal edildiği takdirde ölüme yol açabiliyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Melahat Bekir Külah, “KOAH, ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada yer alıyor. Sigara içmenin yaygınlaşmasıyla KOAH’ın görülmesi ve bu hastalığa bağlı ölüm sıklığı artıyor. Hastalığın erken tanı ve tedavisi çok önemli” dedi. Dr. Külah ayrıca KOAH’ın eskiden erkeklerde daha sık görüldüğünü ancak kadınlarda sigara kullanımının artmasıyla kadınlarda da görülmeye başladığını belirtti.
22.08.2020 Sağlık
Ömer Dönmez (Ömercik) son yolculuğuna uğurlandı!
Ömer Dönmez (Ömercik) son yolculuğuna uğurlandı! Yeşilcam’ın Ömercik’i Ömer Dönmez son yolculuğuna uğurlandı.
2.02.2020 Yaşam
KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) hastalığı nedir? Kimler KOAH adayıdır, nasıl tedavi edilir?
KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) hastalığı nedir? Kimler KOAH adayıdır, nasıl tedavi edilir? Solunum yolu hastalığı olan KOAH sebebiyle oyuncu Recep Aktuğ’un hayatını kaybetmesi hastalık hakkında yapılan araştırmalarında artmasına sebep oldu. Peki, KOAH hastalığı nedir? KOAH hastalığının tedavisi nasıldır? İşte merak edilenler…
14.01.2020 Gündem
Her 10 hastadan biri KOAH tanısı alıyor
Her 10 hastadan biri KOAH tanısı alıyor İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED), her 10 hastanın sadece birinin KOAH tanısı aldığını, Türkiye'deki 3-5 milyon KOAH hastasının sadece 500 bininin hastalık tanısıyla izlendiğini bildirdi.
24.11.2019 Sağlık
Grip aşısı KOAH hastalarını rahatlatıyor
Grip aşısı KOAH hastalarını rahatlatıyor Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Funda Yalçın, havaların soğumasıyla beraber KOAH şikayetlerinin arttığını söyleyerek, “Grip aşısı KOAH hastalarının solunum yolu hastalıklarını hafif atlatmalarına yardımcı olur” dedi.
27.10.2019 Sağlık
KOAH hastalarına zatürre aşısı önerisi
KOAH hastalarına zatürre aşısı önerisi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Sayıner, KOAH hastalarına zatürre aşısı yapılması önerisinde bulundu.
27.04.2019 Sağlık
Ankara Şehir Hastanesinde ilk akciğer nakli
Ankara Şehir Hastanesinde ilk akciğer nakli KOAH hastalığı nedeniyle yaşamını oksijen tüpüne bağlı sürdüren ve nakil bekleyen 57 yaşındaki Kemalettin Soybaşı, Ankara Şehir Hastanesinde akciğer nakliyle sağlığına kavuştu.
28.03.2019 Sağlık
Uzmanlar uyarıyor! Sinsi ve tehlikeli...
Uzmanlar uyarıyor! Sinsi ve tehlikeli... Dünya Sağlık Örgütü(WHO), 2000 yılından bu yana tüm dünyada kronik obstrüktif akciğer hastalığından (KOAH) 2 milyon 74 bin kişinin öldüğünü açıkladı. Türkiye’de yaklaşık 3 milyon KOAH’lı hastanın olduğu tahmin ediliyor.
28.11.2018 Sağlık
KOAH hastalığı nedir? Belirtileri nasıl olur?
KOAH hastalığı nedir? Belirtileri nasıl olur? Uzun yıllar belirti vermeden ilerleyebilen KOAH hastalığı bugün her beş kişiden birinde görülüyor. Özellikle sigara kullanan kişilerde ortaya çıkan hatta sigara kullananların 20'sinin farkında bile olmadığı sinsi hastalık akciğer hastalıkları arasında en tehlikelilerinden birisi.
14.11.2018 Sağlık
10 yıl taşıdığı oksijen cihazından 7,5 dakikada kurtuldu
10 yıl taşıdığı oksijen cihazından 7,5 dakikada kurtuldu Erzurum'da ileri derecede Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) hastalığı nedeniyle 10 yıl boyunca yaşamının her anını oksijen cihazına bağlı sürdüren İlhami Çiftçi, 7,5 dakikada gerçekleştirilen "endobronşiyal valf" uygulamasıyla oksijen cihazından kurtuldu.
7.08.2018 Yaşam
Mustafa Şentop'un acı günü
Mustafa Şentop'un acı günü TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop'un vefat eden teyzesi Raife Kaplan, toprağa verildi
30.01.2018 Gündem
Son dakika: Usta oyuncu Münir Özkul vefat etti!
Son dakika: Usta oyuncu Münir Özkul vefat etti! Türk sinemasının usta oyuncusu Münir Özkul, 93 yaşında İstanbul'daki evinde hayatını kaybetti. Münir Özkul'un cenazesinin 7 Aralık Pazar, en geç Pazartesi günü kaldırılacağı açıklandı.
5.01.2018 Magazin
'Her 10 kişiden 8'i KOAH olduğunu bilmiyor'
'Her 10 kişiden 8'i KOAH olduğunu bilmiyor' KOAH'ın sigara kullanımı veya partiküllü gazlardan kaynaklandığını belirten Doç. Reha Çelik, KOAH’ın sık görülen bir hastalık olduğunu vurguladı, her 10 kişiden 8'inin KOAH olduğunu bilmediğini söyledi.
9.12.2017 Sağlık
İşte Ankaralı Turgut'un son durumu!
İşte Ankaralı Turgut'un son durumu! Geçtiğimiz günlerde KOAH hastalığı nedeniyle hastaneye kaldırılan Ankaralı Turgut'un hastane odasındaki ilk görüntüleri ortaya çıktı.
20.10.2017 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Koah Hastalığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki koah hastalığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.