Türkiye'den Yunanistan'a Doğu Akdeniz tepkisi
Türkiye'den Yunanistan'a Doğu Akdeniz tepkisi Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Dışişleri Bakanlığının Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yürüttüğü sismik araştırma faaliyetlerinin Yunan kıta sahanlığında gerçekleştirildiğini öne süren ve bu faaliyetleri “yasa dışı” olarak nitelendiren açıklamasına tepki gösterdi.
25.10.2020 Gündem
Sevilla haritası nedir? ABD'nin Sevilla haritası yorumu ne anlama geliyor? Sevilla haritası kimin?
Sevilla haritası nedir? ABD'nin Sevilla haritası yorumu ne anlama geliyor? Sevilla haritası kimin? Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan Doğu Akdeniz ile ilgili gelişmelerin ardından ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden Sevilla haritası ile ilgili çarpıcı bir yorum geldi. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, 'ABD Sevilla haritasının hukuki bir öneme sahip olduğunu düşünmemektedir' açıklamasında bulundu. Peki, Sevilla haritası nedir? ABD'nin Sevilla haritası yorumu ne anlama geliyor? İşte Yunanistan'ın Sevilla haritası iddiasına ilişkin bilgiler...
28.09.2020 Gündem
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias: "Baskı veya tehdit olmadan  Türkiye'yle diyaloğa hazırız"
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias: "Baskı veya tehdit olmadan Türkiye'yle diyaloğa hazırız" Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, "Baskı veya tehdit olmadan Türkiye ile diyaloğa hazırız. Türkiye ile tek sorunumuz, kıta sahanlığı ve deniz yetki alanlarının belirlenmesidir." dedi.
28.07.2020 Dünya
Ege’de tekrar sular ısındı!
Ege’de tekrar sular ısındı! Türk teknesine ateş açıldı
29.09.2021 Gündem