Kistik Fibroz hastalığının belirtileri nelerdir?
Kistik Fibroz hastalığının belirtileri nelerdir? Prof. Dr. Bülent Karadağ, Kistik Fibroz hastalığı ve Kistik Fibroz hastalığının belirtilerini anlattı.
8.06.2020 Sağlık
Kistik fibrozis hastalığında kullanılan Dornaz alfaz proteini corona virüsü ilacı olarak mı kullanılacak? (Kistik fibrozis nedir, belirtileri ve nedenleri...)
Kistik fibrozis hastalığında kullanılan Dornaz alfaz proteini corona virüsü ilacı olarak mı kullanılacak? (Kistik fibrozis nedir, belirtileri ve nedenleri...) Genetik bir hastalık olan ve akciğerlerde, sindirim sisteminde ve vücuttaki diğer organlarda ciddi hasara yol açabilen kistik fibrozis, ebeveyndeki kusurlu genin çocuklara geçmesi ile birlikte meydana gelen kalıtsal bir hastalıktır. Corona aşısı için ekibiyle karantinada olan Ercümen Ovalı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama sonrası kistik fibrozis araştırılmaya başlandı. Akciğer ve sindirim sistemini etkilen Kistik fibrozis nedir? Kistik fibroz,s nedenleri, belirtileri nelerdir? Tedavisi var mı? Kistik fibrozis'un dornaz alfa ile olan bağlantısı nedir? Kistik fibrozis hastalığında kullanılan Dornaz alfaz proteini corona ilacı olarak mı kullanılacak?
17.04.2020 Gündem