Çocuk düşünen çiftler için uzman isimden uyarılar: Kadınlarda 37 yaş sonrası yumurtaların yüzde 90’ı tükeniyor
Çocuk düşünen çiftler için uzman isimden uyarılar: Kadınlarda 37 yaş sonrası yumurtaların yüzde 90’ı tükeniyor Çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için uzman isimden uyarılar ve tavsiyeler geldi. Kadınların çocuk sahibi olmasında zorluk yaşamasına neden olan en önemli faktörün yaş durumu olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Halenur Bozdağ, “Kadınların doğurganlığı 35 yaşından itibaren büyük ölçüde azalır. 37 yaşından itibaren yumurtaların yüzde 90’ı tükenir. 30 yaşın altındaki kadınların her ay gebe kalma şansı yaklaşık yüzde 20’dir. 40 yaşındaki kadınların şansı ise yaklaşık yüzde 5’e düşer” dedi.
30.10.2023 Sağlık
Tüp bebek tedavisi yaptıracak çiftlere aşı önerisi!
Tüp bebek tedavisi yaptıracak çiftlere aşı önerisi! Çocuk sahibi olmak için tüp bebek tedavisine başvuran çiftlerde salgın nedeniyle bazı endişelerin olduğunu söyleyen Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Gonca Yetkin Yıldırım, “Hastalar aşı olabilir, 2 doz aldıktan sonra tedaviye başlayabiliriz. Fakat, aşının Faz-3 çalışmalarında gebe kadınlar dahil edilmediği ve dolayısıyla yeterli veri bulunmadığı için hamileliğin ilk 3 ayında aşı olmalarını önermiyoruz” dedi.
23.01.2021 Sağlık
Kısırlık tedavisinde yeni umut!
Kısırlık tedavisinde yeni umut! Akdeniz Üniversitesinin yaptığı çalışmayla, kadınlarda strese bağlı kısırlığın tedavisinde önemli bir adım atıldı.
19.03.2017 Sağlık