Hesaba yatıyor! Son dakika kararı 1500 lira…
Hesaba yatıyor! Son dakika kararı 1500 lira… Milyonlarca kişi bekliyordu peş peşe kararlar geliyor. 1500 lira hesaba yatıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs ve haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldıklarını bildirdi. Turizm sektöründe mayıs sonu biten KDV indirimleri haziran sonuna kadar uzatıldı. Yiyecek-içecek alanında faaliyet gösteren işyerlerinin çalışanları için nisan- mayıs aylarında geçerli olacak 1.500 TL’lik destek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda geçtiğimiz hafta kabul edildi. 2 milyona yakın çalışan doğrudan etkilendi. Yeni kapama kararıyla 300 binden fazla çalışanımızın Nisan ve Mayıs aylarında destek kapsamına alınması bekleniyor.
22.04.2021 Ekonomi
Kira yardımı, nakdi destek, KDV indirimi... Kimler yararlanabilecek? Başvuru süreleri ve tüm detaylar....
Kira yardımı, nakdi destek, KDV indirimi... Kimler yararlanabilecek? Başvuru süreleri ve tüm detaylar.... Milyonlarca kişi pandemi döneminde devlet tarafından destek sağlanmasını bekliyordu. Vatandaşların beklentisi karşılıksız kalmadı. Ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşlara devlet eli uzandı. Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. Detaylar belli oldu, başvurular başladı. Kira yardımından nakdi desteğe, KDV indiriminden kısa çalışma başvurularında süre uzatımına kadar pek çok destek sunuldu.
24.12.2020 Ekonomi
İşveren bunu yapamaz! Müracaatta bulunun hakkınız olanı alın
İşveren bunu yapamaz! Müracaatta bulunun hakkınız olanı alın Tüm çalışanlar için geçerli flaş karar! Süre uzatıldı. Başvuran çalışan tazminat alabilecek. Pandemi sürecinde ayrımcılığa uğradığını düşünen çalışanların yazılı müracaatta bulunması gerekiyor. Başvuru yapanlar tazminat alıyor. Yargıtay'ın emsal niteliğinde kararı bulunuyor. Ücretsiz izne çıkarılırken haksızlığa uğradığını düşünen çalışanların tüm yapması gerekenler haberimizde...
Milyonlarca işçiyi ilgilendiriyor! Fark ödemesi...
Milyonlarca işçiyi ilgilendiriyor! Fark ödemesi... Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Kovid-19 salgını sonrası yeni normalleşme sürecine ilişkin ortak taleplerini açıkladı. Ortak talepleri kısa çalışma ödeneğinin 3 ay daha uzatılması oldu. Ayrıca ödenekten yararlanma koşullarının esnetilmesi, kısa çalışma ödeneği ile işçinin normal ücreti arasındaki farkı kapatacak işverenlere teşvik sağlanması ve fark ödemesinin gelir vergisinden istisna tutulmasına yönelik talepler ortak bir bildiri ile açıklandı.
18.05.2020 Çalışan Hakları