Kök hücre kireçlenme tedavisinde alternatif olabilir!
Kök hücre kireçlenme tedavisinde alternatif olabilir! Son yıllarda mucize tedavi olarak görülen kök hücre tedavisi kırışıklıklardan omurga onarımına kadar birçok durum için uygulanıyor. Yapılan çalışmalar kök hücre tedavilerinin, kalp hastalığı, Parkinson hastalığı ve kas distrofisi dahil olmak üzere çeşitli hastalıklar için umut vaat ediyor. Op. Dr. Sinan Karaca kök hücre tedavisi ile diz osteoartriti (OA) yani kireçlenme sorunlarının cerrahiye alternatif olarak uygulanabileceğini söyledi. Peki, Dize kök hücre tedavisi nedir? Nasıl yapılır? Ortopedik rahatsızlıklarda kök hücre tedavisi hangi aşamada ve nasıl uygulanmalı? Op. Dr. Sinan Karaca anlattı.
28.04.2021 Sağlık
Kök hücre tedavisi ile kireçlenmeye son!
Kök hücre tedavisi ile kireçlenmeye son! Belirli bazı besin maddelerinin varlığının vücutta tamir, onarma ve gençleştirme işlerinden sorumlu kök hücrelerin kaderini nasıl etkileyebileceği araştırıldı. Sonuçlar ise çarpıcı. Elde edilen sonuçlara göre, vücutta tamir, onarım, yenileştirme işlevlerini gerçekleştiren kök hücrelerin istediğimiz doku türüne doğru değişmesini etkileyebilmek mümkün olabiliyor.
26.01.2021 Sağlık
Eklem kireçlenmesi kadınlarda daha sık görülüyor!
Eklem kireçlenmesi kadınlarda daha sık görülüyor! Halk arasında eklem kireçlenmesi olarak bilinen osteoartrit, erişkin popülasyonda yaşamı sınırlayıcı çok ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Eklem kireçlenmesinin, günlük yaşam sınırlamasının yüzde 24’ünün nedeni olarak kabul edildiğini belirten Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı, Kayropraktist Prof. Dr. Semih Akı, “Eklem kireçlenmesinin tedavisinde, özellikle eklem açıklığını korumaya yönelik egzersizler çok önemli. Eklemlerde kısıtlılık varsa germe egzersizleri, kısıtlılık yoksa açıklığı korumaya yönelik egzersizler mutlaka uygulanmalı. Kadınlarda biraz daha fazla görülen bu hastalık, özellikle yük altında kalan eklemlerde daha sık görülüyor ve yaşla birlikte de artıyor” açıklamasında bulundu.
22.01.2021 Sağlık