Kimler  İşsizlik Maaşı Alır

Kimler İşsizlik Maaşı Alır

Son dakika kimler işsizlik maaşı alır haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kimler işsizlik maaşı alır ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kimler işsizlik maaşı alır haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kimler İşsizlik Maaşı Alır

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kimler işsizlik maaşı alır gelişmeleri de dahil olmak üzere 15 kimler işsizlik maaşı alır haberi bulunmuştur. Tüm kimler işsizlik maaşı alır haberleri aşağıda listelenmiştir.
3 bin 972 lira maaş ödeniyor! İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 6,8 ,10 ay ve...
3 bin 972 lira maaş ödeniyor! İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 6,8 ,10 ay ve... Çalışan herkes için geçerli. İşçi işveren milyonlar merak ediyor. 30 gün süresi var kaçıran yanar. Çalışana en az 1.986 lira net işsizlik maaşı bağlanıyor. En yüksek işsizlik maaşı da net 3 bin 972 lira.İşverenin haksız bir sebeple işçiyi işten çıkarması veya işçinin haklı sebeple iş akdini feshetmesi halinde devlet 10 aya kadar işçiyi koruyan bir ödeme yapıyor. Buna ‘işsizlik ödeneği (maaşı)’ deniyor. İşsizlik ödeneğine hak kazanabilmek için işçinin son 3 yılda en az 600 prim günü bulunması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışması gerekiyor. Ayrıca iş akdinin feshinde işçinin kendi istek ve kusurunun bulunmamasına da bakılıyor.
16.04.2022 Çalışan Hakları
Zam geliyor, 3.972 TL'ye yükseliyor, başvuran alıyor, 30 gün içerisinde...
Zam geliyor, 3.972 TL'ye yükseliyor, başvuran alıyor, 30 gün içerisinde... Milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiriyor. Zam geldi. Rakamlar netleşti.3.972 TL olarak ödenecek. Kritik detay dikkat çekiyor. Bizzat başvuru yapılması gerekiyor. 30 gün süresi bulunuyor. Asgari ücrette yapılan rekor zam pek çok kalemde ödemelerin artmasını sağladı. Özellikle çalışanları yakından ilgilendiren artışlar ile ilgili detaylar netleşiyor.
27.12.2021 Çalışma Hayatı
Kimler işsizlik maaşı alabilir? İşsizlik maaşı başvuru şartları neler?
Kimler işsizlik maaşı alabilir? İşsizlik maaşı başvuru şartları neler? Corona virüs salgını nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için 3 ay süre ile işten çıkarmalara sınırlama getirildi. 16 Nisan sonrasını kapsayan bu süreçten önce işten çıkarılanlar ise işsizlik ödeneği almaya hak kazanıyor.
27.04.2020 Ekonomi
İşsizlik maaşı başvurusu gecikirse ne olur? (İşsizlik maaşına başvurma süresi)
İşsizlik maaşı başvurusu gecikirse ne olur? (İşsizlik maaşına başvurma süresi) İşveren ve işçi arasındaki iş sözleşmesinin işveren ya da haklı sebepler işçi tarafından feshedilmesi durumunda işsizlik ödeneği altında işçiye işsizlik maaşı verilir. İşsizlik maaşı alabilmek için ise belirli şartları karşılamak gerekmektedir. Peki, işsizlik maaşına başvurma süresi ne kadardır? İşsizlik maaşı başvurusu gecikirse ne olur? İşte işsizlik maaşı başvurusu hakkında merak edilenler…
18.01.2020 Çalışan Hakları
Kimler işsizlik maaşı alabilir? İşte cevabı...
Kimler işsizlik maaşı alabilir? İşte cevabı... İşsiz kalan vatandaşların mağduriyetlerini gidermek amacıyla ödenen işsizlik maaşına yapılan zam ile birlikte en düşük işsizlik maaşı 1016 lira olurken toplamda ödenecek en yüksek işsizlik maaşı 20 bin 310 liraya yükseldi . Peki 10 ay boyunca alınacak işsizlik maaşına hak kazanmak için hangi şartlar gerekli? Tüm detaylar haberimizde…
16.01.2019 Ekonomi
1.986 TL alt sınır! Her ay ödeniyor, paralar PTT'ye yatırılıyor, başvuranlar 5 Nisan'da alacak
1.986 TL alt sınır! Her ay ödeniyor, paralar PTT'ye yatırılıyor, başvuranlar 5 Nisan'da alacak Çalışan milyonlarca kişi için geçerli. Ödemeler aylık olarak yapılıyor. Bizzat başvuru yapanlar alıyor. Ödeme miktarı 1.986 TL ile 3.972,82 TL arasında değişiyor. Vatandaşlar en az 6 ay bu ödemelerden yararlanabiliyor. Gerekli şartları taşıyan ve belirlenen süre içerisinde müracaatta bulunan tüm vatandaşlar ayrım gözetmeksizin alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışanlar işsiz kalmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar işsizlik ödeneğinden yararlanıyor. 6 aydan 10 aya kadar işsizlik maaşı almak mümkün. Bu süre içerisinde yeni bir iş bulanların ödemeleri kesiliyor. Ancak yeniden işsiz kaldıklarında ödenmeyen işsizlik aylığını yeniden alabiliyorlar.
30.03.2022 Çalışan Hakları
Kıdem tazminatı ile ilgili flaş detay, 1999 sonrası işe başlayanlar dikkat! Beklemeden...
Kıdem tazminatı ile ilgili flaş detay, 1999 sonrası işe başlayanlar dikkat! Beklemeden... Kıdem tazminatı ile ilgili önemli bir detay netlik kazandı. 1999 tarihinden sonra işe başlayanları ilgilendiriyor. Pek çok kişi ne zaman kıdem tazminatı hakkı kazanacağını merak ediyor. Kıdem aynı işyerinde bir yıl ve üzerinde çalışanların işten çıkarıldıkları zaman aldıkları ödeme. Ancak bazı durumlarda işten çıkarılmayan, kendi isteği ile işten çıkanlar da kıdem alma hakkına sahip oluyor. Çalışma mevzuatında Sosyal Güvenlik Kurumu prim ödeme tarihi çalışanların emekli olması ve kıdem tazminatı almasında belirleyici oluyor. 1999 tarihi sonrası işe başlayan için kıdem tazminatı alma hakkı değişiyor.
10.02.2022 Uzmana Sor
3.972,82 TL 'ye yükseldi! Başvuran alıyor, çalışan, çalışmayan milyonları ilgilendiriyor, 30 gün içinde...
3.972,82 TL 'ye yükseldi! Başvuran alıyor, çalışan, çalışmayan milyonları ilgilendiriyor, 30 gün içinde... Zam geldi. Ocak 2022 itibarı ile 3.972,82 TL olarak ödenmeye başlıyor. Başvuru şartı bulunuyor. 30 gün içerinde müracaat edilmesi gerekiyor. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Para ödemesi en az 6 ay sürüyor. Ancak 30 gün içerisinde başvurmayanlar bu süre kısalıyor. Asgari ücret zammı sonrası işsizlik maaşı ne kadar olacak sorusu gündeme geldi. İşsizlik maaşının en yüksek tutarı belli oldu. Ocak ayından itibaren işsizlik ödeneğinin tavan miktarı 3.972,82 TL olarak uygulanacak. İşsizlik ödeneği hesaplanırken bulunan tutar 3.972,82 TL’nin üzerinde olsa bile ocak ayından itibaren en fazla bu tutarda işsizlik ödeneği ödenecek. Bu tutarın üzerinde işsizlik ödeneği ödenmeyecek. Öte yandan kıdem tazminatında da tavan ücret 2022 itibarı ile yeniden belirlendi. 2022 yılına ait asgari ücrete bağlı olarak kıdem tazminatı tavanı 10 bin 810 liraya yükseltildi.
10.01.2022 Çalışan Hakları
SGK prim iadesi nasıl alınır? SGK prim iadesi hesaplama nasıl yapılır? Yaşlılık toptan ödemesi nedir?
SGK prim iadesi nasıl alınır? SGK prim iadesi hesaplama nasıl yapılır? Yaşlılık toptan ödemesi nedir? Emekliliğin şartları sigortalılık süresi, prim ödeme gün sayısı ve yaştır. Ancak, bazen sigortalılar sigortalılık süresi ve yaş koşulunu doldurmalarına rağmen çeşitli sebeplerle primi ödeme gün sayılarını dolduramazlar. Bu durumda pek çok sıklıkla ‘Emekliliğim uzayacak, primlerimi toplu geri alabilir miyim? Sigorta primi nasıl geri alabilirim?’ diye sorgulayarak Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) ödediği primleri alıp alamayacağını araştırıyor. Peki, SGK prim bozurma nedir? SGK primleri iade edilir mi? Kimler prim iadesi alabilir? SGK prim iadesi nasıl alınır? SGK prim iadesi hesaplama nasıl yapılır? Yaşlılık toptan ödemesi nedir? İşte detaylar...
24.03.2021 Çalışma Hayatı
İşinden istifa eden işsizlik maaşı alabilir mi?
İşinden istifa eden işsizlik maaşı alabilir mi? Milyonlarca çalışanın en önemli güvencelerinden biri işsiz kalması halinde yeni bir iş bulana kadar maddi sıkıntı yaşamamaları için devlet tarafından ödenen işsizlik maaşı. 10 aya kadar ödenen işsizlik maaşına hak kazanabilmek için bazı istisna durumlar haricinde işten işveren tarafından çıkartılmış olmak gerekiyor. Corona virüs salgını ile mücadele ettiğimiz şu günlerde hükümet tarafından vatandaşlara 'evde kal' uyarısı yapılırken birçok iş yeri faaliyetine geçici bir süre son verdi. Çalışmayı sürdüren firmalardan bir kısmı da çalışanlarına ücretsiz izin verdi. Tüm bunların yanı sıra hiçbir önlem almayan firmalar da mevcut. Bu firmalarda çalışan endişeli vatandaşlar ise kendi istekleri ile işten çıkmaları durumunda kıdem tazminatı ve işsizlik maaşı alıp alamayacaklarını merak ediyor.
3.04.2020 Ekonomi
uzmanasor@gazetevatan.com! Sorularınızı Mert Nayır yanıtlıyor...
uzmanasor@gazetevatan.com! Sorularınızı Mert Nayır yanıtlıyor... Memur, emekli, işçi, işveren, ev kadınları sorularınızı uzmanasor@gazetevatan.com'a gönderin İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır, gazetevatan.com'da yanıtlasın.
19.07.2022 Çalışma Hayatı
Tarihi tartışmayı yazarlar değerlendirdi
Tarihi tartışmayı yazarlar değerlendirdi 23 Haziran İstanbul seçimi öncesinde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu canlı yayında karşı karşıya geldi.
18.06.2019 Gündem
İşsize çifte gelir imkanı!
İşsize çifte gelir imkanı! İşsiz kalan vatandaşların mağduriyetlerini gidermek amacıyla ödenen işsizlik maaşına yapılan zam ile birlikte en düşük işsizlik maaşı bin 15 lira olurdu. İşsiz kalan vatandaşlar eğer İşbaşı Eğitim Programları'na katılırlarsa ayda bin 10 lira daha kazanabilirler.
4.02.2019 Ekonomi
Çalışanlara müjde! İşten ayrılsanız bile...
Çalışanlara müjde! İşten ayrılsanız bile... İşsizlik maaşı çalışanların garantisi olarak görülür. Peki işten kendi isteğiyle çıkanlar da bu maaşı alabilir mi? Yanıtı haberimizde...
8.04.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kimler İşsizlik Maaşı Alır ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kimler işsizlik maaşı alır haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.