En az virüs kadar tehlikeli! Vücuda büyük hasar veriyor!
En az virüs kadar tehlikeli! Vücuda büyük hasar veriyor! Koronavirüs ile mücadele devam ediyor. Tedbirler, yasaklar ve alınan önlemlerin de etkisiyle kişilerin hareketsiz kalma sürelerinde dikkat çekici bir artış gözlemleniyor. En az virüs kadar tehlikeli olan bu durumun en büyük tehditleri arasında ise ‘sarkopeni’ olarak bilinen kas erimesi yer alıyor. Uzmanlar bir haftada yüzde 15 kas kaybına neden olan sarkopeniye karşı uyarıyor.
20.04.2021 Sağlık
“Hareketsizlik kas kaybına yol açıyor”
“Hareketsizlik kas kaybına yol açıyor” Kaslar vücudu taşıdığı için hareket etmek eklem sağlığı açısından önem taşıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Onat Üzümcügil, hareketsizliğin kas kaybına neden olduğunu belirterek “Kasın kasılma gücü her hafta yaklaşık yüzde 15 azalırken, 5’inci hafta sonunda toplam gücün yarısı kaybedilir. Yine kemikte olduğu gibi iyileşme hızı kayıp hızından her zaman daha düşük izlenir. Ayrıca immobilizasyonun 5. haftasının sonunda kas kütlesinde yaklaşık yüzde 69'u kaybedilir” dedi.
18.06.2020 Sağlık
Kas kaybetmeden kilo verebilirsiniz!
Kas kaybetmeden kilo verebilirsiniz! Diyetisyen Mustafa Tilekli, doğru bir diyet ve egzersiz programı ile kas kaybetmeden kilo vermenin mümkün olabileceğini söyledi...
4.04.2015 Sağlık