Kargu

Kargu

Son dakika Kargu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kargu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kargu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kargu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kargu gelişmeleri de dahil olmak üzere 34 kargu haberi bulunmuştur. Tüm kargu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milli gözcü İHA STM TOGAN’ın ilk teslimatları yapıldı! SSB Başkanı Demir duyurdu
Milli gözcü İHA STM TOGAN’ın ilk teslimatları yapıldı! SSB Başkanı Demir duyurdu Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, STM tarafından milli imkanlarla geliştirilen mini gözcü İHA sistemi TOGAN’ın ilk teslimatının yapıldığını açıkladı. STM TOGAN, keşif, gözetleme ve istihbarat faaliyetlerinde kullanılacak.
7.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin hamlesine büyük övgü! Bu kez Almanlar yazdı
Türkiye'nin hamlesine büyük övgü! Bu kez Almanlar yazdı Türkiye'nin hamlesine büyük övgü. Bu kez Almanlar yazdı. Türkiye’nin askeri teknoloji üretiminde benimsediği yerli ve milli üretim anlayışı, yabancı basında bir kez daha manşete taşındı. Alman Handelsblatt gazetesi, Türkiye’nin silah üretim hamlesini tüm ayrıntılarıyla incelediği bir analiz kaleme aldı. Analizde, Türkiye ile Almanya da kıyaslandı.
28.07.2022 Dünya
Savunma sanayisinde kadın gücü! 'Projelere çok yönlü bir perspektif katabiliyorlar'
Savunma sanayisinde kadın gücü! 'Projelere çok yönlü bir perspektif katabiliyorlar' Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.'nin (STM) kadın mühendisleri, Türk savunma sanayisinin milli projelerinde etkin görev alıyor.
23.06.2022 Ekonomi
TSK'ya yeni güç! Resmen duyurdu: Kargu'ları teslim ettik
TSK'ya yeni güç! Resmen duyurdu: Kargu'ları teslim ettik Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, güvenlik güçlerine taşınabilir döner kanatlı vurucu insansız hava aracı (İHA) Kargu'ların teslim edildiğini duyurdu.
12.06.2022 Ekonomi
SSB Demir açıkladı! KARGU, TSK'ya teslim edildi!
SSB Demir açıkladı! KARGU, TSK'ya teslim edildi! Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir, yerli insansız hava muhabere aracı KARGU’nun yeni teslimatlarının Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) gerçekleştirildiğini söyledi.
10.04.2022 Gündem
Türkiye resmen başardı! Dünyada az sayıda ülke yapıyor, ilk kez...
Türkiye resmen başardı! Dünyada az sayıda ülke yapıyor, ilk kez... Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) denizaltıların torpido kovan kısmını ilk kez Türkiyede üreterek, Gölcük Tersane Komutanlığına teslim etti. STM İş Geliştirme Müdürü Edip Deniz, "Türkiye'de tamamen STM'nin koordinasyonu ve mühendisliğinde yerlileştirildi. Bunu yapabilen dünyada çok az sayıda ülke var ve bu projede de önemli bir kritik eşiği geçtik. O yüzden gururlu bir şekilde geçen hafta teslimatı yaptık" dedi.
23.09.2021 Ekonomi
Drone pilotları Teknofest World Drone Cup’ta yarışacak
Drone pilotları Teknofest World Drone Cup’ta yarışacak Mühendislik, teknoloji ve danışmanlık alanlarındaki çözümleriyle savunma sanayisinin öncülerinden STM, yürütücülüğünü üstlendiği World Drone Cup’ta, dünyanın en iyi drone pilotlarını Teknofest İstanbul’da buluşturuyor.
18.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Kargu'nun ilk ihracatı gerçekleştirildi
Kargu'nun ilk ihracatı gerçekleştirildi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde, milli ve yenilikçi ürünler geliştiren STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, taktik mini insansız hava aracı sistemlerinde de ilk ihracat başarısına imza attı.
21.07.2021 Bilim ve Teknoloji
SSB Başkanı Demir tek tek açıkladı! İlk teslimatları başlayacak...
SSB Başkanı Demir tek tek açıkladı! İlk teslimatları başlayacak... Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Bayraktar TB2 ve ANKA silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) dost ve kardeş ülkelerin de kullandığı en önemli sistemler arasında olduğunu belirterek, "Çeşitli sınıflarda kullandığımız İHA'larımıza ek olarak geçtiğimiz yıl, kamikaze mini İHA KARGU-2 ve silahlı mini/mikro İHA SONGAR'ı da güvenlik güçlerimiz ilk kez kullanmaya başladı. İHA alanındaki bu çalışmalar dünyada bizi bu alanda ilk 3-4 ülke arasına yani bir anlamda lider sınıfına yükseltti." dedi.
11.01.2021 Ekonomi
Türk savunma sanayisi 2020'yi başarılarla doldurdu
Türk savunma sanayisi 2020'yi başarılarla doldurdu Türk savunma sanayisi, 2020 yılında güvenlik güçlerine bir dizi yeni ürün kazandırdı, geleceğin harp ortamında görev alacak sistemler için de çalışmalarını sürdürdü.
28.12.2020 Bilim ve Teknoloji
PTT duyurdu! İndirim yapıldı, 25 Aralık ve...
PTT duyurdu! İndirim yapıldı, 25 Aralık ve... PTT'den yılbaşı öncesi güzel haber geldi. PTT tarafından yapılan açıklamada yüzde 25 indirim uygulanacağı duyuruldu. PTT AŞ, yılbaşına özel düzenlediği kampanya kapsamında, 25-31 Aralık dönemindeki iş günlerinde, bireysel müşteriler tarafından postaya verilecek yurt içi varışlı acele posta servisi (APS) kurye ve posta kargosu gönderilerine yüzde 25 indirim yapacak.
22.12.2020 Ekonomi
Türkiye'nin yeni kamikazesi 'Alpagu' geliyor!
Türkiye'nin yeni kamikazesi 'Alpagu' geliyor! Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından muharebe sahasında etkin şekilde kullanılmaya başlanan "kamikaze drone"lar çeşitleniyor. Döner kanat kamikaze drone Kargu teslimatlarını sürdüren STM, sabit kanatlı kamikaze drone Alpagu'ya yönelik çalışmalarda sona geldi. Alpagu yıl sonuna doğru güvenlik güçlerinin kullanımına sunulmaya başlanacak. Alpagu, tek bir asker tarafından kullanılabilecek, zırhlı araçlardan, Akıncı ve Anka gibi silahlı insansız hava platformlarından atılabilecek.
25.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Kamikaze drone üretimi ilk kez görüntülendi
Kamikaze drone üretimi ilk kez görüntülendi "Kamikaze drone"ları güvenlik güçlerinin kullanımına sunan STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM), daha gelişmiş ürünler ve ihracat için de çalışmalarını sürdürüyor.
15.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Mini İHA KARGU-2 güvenlik güçlerine teslim edildi
Mini İHA KARGU-2 güvenlik güçlerine teslim edildi Savunma Sanayii Başkanlığı, terörle mücadelenin önemli unsurlarından olan Kargu-2’nin yeni teslimatlarının güvenlik güçlerimize yapıldığını belirtti.
4.04.2020 Gündem
Terörle mücadelede 'kamikaze drone'lar kullanılıyor
Terörle mücadelede 'kamikaze drone'lar kullanılıyor Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.'nin (STM) tamamen yerli ve milli imkânlarla geliştirdiği 'kamikaze drone' denilen otonom döner kanatlı vurucu insansız hava aracı (İHA) 'Kargu', terörle mücadelede başarıyla kullanılıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) teslim edilen 100'den fazla 'Kargu', sabit veya hareketli hedeflere karşı etkin olarak kullanılabiliyor.
4.03.2020 Bilim ve Teknoloji
Savunma Sanayinin Millileşmesi ve İş Gücü Durumu Çalıştayı
Savunma Sanayinin Millileşmesi ve İş Gücü Durumu Çalıştayı Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Soydan, sendika tarafından Bolu Dağı'ndaki bir otelde düzenlenen, "Savunma Sanayinin Millileşmesi ve İş Gücü Durumu Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, Türk ordusunun tarihini anlattı.
1.02.2020 Bilim ve Teknoloji
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir müjdeyi verdi
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir müjdeyi verdi Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Bayraktar Akıncı TİHA'nın teslim tarihiyle ilgili bilgi vererek, "2020 sonunda teslim edeceğiz." dedi.
6.01.2020 Bilim ve Teknoloji
'Türkiye'nin gökyüzündeki yeni askerleri'ne takviye
'Türkiye'nin gökyüzündeki yeni askerleri'ne takviye Güvenlik güçlerine, anlık hedef tespit, takip ve imha kabiliyeti kazandıran yüzlerce kamikaze mini insansız hava aracı (İHA) takviyesi yapılacak.
15.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Güvenlik güçlerine yüzlerce kamikaze İHA
Güvenlik güçlerine yüzlerce kamikaze İHA Güvenlik güçlerine, anlık hedef tespit, takip ve imha kabiliyeti kazandıran yüzlerce kamikaze mini insansız hava aracı (İHA) takviyesi yapılacak.
15.12.2019 Gündem
Yerli ve milli teknoloji TSK'ye güç veriyor
Yerli ve milli teknoloji TSK'ye güç veriyor Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Barış Pınarı Harekatı'nda büyük ölçüde yerli ve milli ürünleri kullanırken, savunma sanayisine yönelik ambargolar için alternatif kaynak ve yerli üretim konularında da tedbirler alındı.
16.10.2019 Bilim ve Teknoloji
Yerli milli kamikaze drone "KARGU" savaşa hazır
Yerli milli kamikaze drone "KARGU" savaşa hazır Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ. (STM), Türkiye'nin ilk yerli ve milli kamikaze drone ordusunu savaşa hazır hale getirdi. “KARGU” adı verilen savaşçı drone'lar Türkiye'nin doğu bölgelerinde ve Suriye sınırında 2020 yılında göreve başlayacak. 30 dronedan oluşacak ekip, bir askeri birliği ve savaş gemisini yok edecek güçte.
18.09.2019 Bilim ve Teknoloji
Mağaralara girip yok edecek! Kamikaze drone...
Mağaralara girip yok edecek! Kamikaze drone... Yerli imkânlarla geliştirilen ‘kamikaze drone’lar, terörle mücadelede TSK ile emniyet güçlerinin önemli bir gücü haline dönüştü. Kamikaze drone’lar teröristlerin gizlendiği mağaraların içinde de göreve hazırlanıyor
3.06.2019 Bilim ve Teknoloji
Savunmaya yerli üretim damga vurdu
Savunmaya yerli üretim damga vurdu Türk savunma sanayisi, geçen yıl güvenlik güçlerinin kullanımına yeni yerli ürünler sundu.
10.02.2019 Gündem
İHA ve SİHA'lar PKK'nın eylem kabiliyetini sınırladı
İHA ve SİHA'lar PKK'nın eylem kabiliyetini sınırladı EDAM raporuna göre, Türkiye’nin başarılı savunma modernizasyonu ile kazandığı İHA ve SİHA'lar PKK'nın yurt içindeki eylem kabiliyetini sınırladı.
8.02.2019 Gündem
Yerli Kamikaze drone: Kargu
Yerli Kamikaze drone: Kargu Yerli üretim 'Kargu' düşman hedefleri üzerinde kendini patlatıyor.
26.11.2018 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Kargu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kargu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.