Uzmanı uyardı, kapalı ortam hasta ediyor
Uzmanı uyardı, kapalı ortam hasta ediyor Mardin'de kış mevsimine girilmesi ile birlikte grip vakalarında geçen yıla göre artış meydana geldi. Gribin kapalı ortamlarda daha hızlı bulaştığını ifade eden Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Tahir Gökdemir, soğukların erken gelmesi ile birlikte geçen seneye oranla bu sene gribal enfeksiyon hastalıklarının çoğaldığını söyledi.
21.12.2023 Gündem
Toplu taşıma ile ilgili kritik uyarı!
Toplu taşıma ile ilgili kritik uyarı! Çin Halk Cumhuriyeti'nde 7 bin 234 vaka üzerinde yapılan bir incelemede sadece 1 vakaya dış ortamda bulaş olduğu, geri kalan tüm hastaların virüse kapalı ortamda yakalandığı belirlendi. Türk TORAKS Derneği Covid-19'dan korunmak için sadece maske, mesafe ve hijyenin yeterli olmayabileceğini, kapalı ortamlardan mümkün olduğunca kaçınılması gerektiğine dikkat çekti.
31.01.2021 Yaşam
Sinüzit uyarısı: 'Kapalı ortamdan uzak kalın'
Sinüzit uyarısı: 'Kapalı ortamdan uzak kalın' Op. Dr. Enes Bozkurt, mevsim değişikliklerinde sıkça baş ağrıtan sinüzite ilişkin “Göz çevresi, boğaz ve başta ağrı, burun tıkanıklığı, geniz akıntısı sinüziti gösterebilir. Çocuklar ve yetişkinler kapalı ortamdan oldukça uzak kalmalı” dedi.
28.09.2020 Sağlık
Kapalı ortamlarda çalışanlar dikkat
Kapalı ortamlarda çalışanlar dikkat Uzman Diyetisyen Ece Tekün, özellikle kış aylarında kapalı ortamlarda çalışanların güneşten D vitamini alamadığını ve yorgunluk, halsizlik, kas güçsüzlüğü ve kemik ağrısı gibi sağlık sorunları yaşadığını söyledi.
6.11.2018 Sağlık