Kanserle savaşıyor, binlerce yıllık şifa kaynağı! Bir tutamı yetiyor, dizanteri, diş ağrısı, kulak iltihabı...
Kanserle savaşıyor, binlerce yıllık şifa kaynağı! Bir tutamı yetiyor, dizanteri, diş ağrısı, kulak iltihabı... Kanserle adeta savaşıyor. Sadece kanser değil pek çok rahatsızlığa iyi geliyor. Sumak, binlerce yıldır kullanılan ve antik uygarlıklarda çocuklarda salya akmasına, dizanteriye, diş ağrısına ve hatta kulak iltihabına doğal olarak uygulanan önemli bir baharat. Tüm bu etkileri eski tıp uygulamalarında öne çıksa da modern zamanlarda da hem lezzeti hem de içeriğindeki yoğun antioksidanlar sayesinde adeta bir şifa kaynağı tüketilmeye devam ediliyor. Anadolu ve Orta Doğu'da yaygın olarak kullanılan bu baharat, Doğu Avrupa'da da tüketiliyor. Özellikle salatalarda kullanılsa da bazı yemeklerde de lezzet veren önemli bileşenlerden biri. İşte sumağın faydaları...
7.03.2022 Sağlık
Kansere karşı hayat kurtaran 6 önlem!
Kansere karşı hayat kurtaran 6 önlem! Kanser önlenebilen ve erken tanıyla tam iyileşme sağlanabilen bir hastalıktır. Kanserde erken tanı için tarama yöntemlerini ihmal edilmemesi uyarısında bulunan Onkoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Şeyda Gündüz 1-7 Nisan Kanser Haftası'nda kanserden korunmak için alınması gereken tedbirleri anlattı.
5.04.2021 Sağlık
Mutlaka tüketin! Bu besinler kanserden koruyor!
Mutlaka tüketin! Bu besinler kanserden koruyor! Kanserden korunmada beslenmenin de önemli bir faktör olduğunu söyleyen, Beslenme ve Diyet Uzmanı, Dyt. Havva Kılınç, “Yapılan araştırmalarda posa içeriği düşük bir diyetle beslenenlerde kalın bağırsak kanserlerinin, yüksek posalı beslenen topluluklardan daha sık görüldüğü görülmüştür. Dolayısıyla posalı besinlerin tüketimi arttırılmalıdır. Yetişkinlerde günlük alınması gerekenin minimum posa miktarı 25-30 gramdır” dedi.
5.04.2021 Sağlık