Türkiye’de her 10 kişiden biri günde 5 fincandan fazla kahve tüketiyor
Türkiye’de her 10 kişiden biri günde 5 fincandan fazla kahve tüketiyor Yapılan araştırmalar Türkiye’de her 3 kişiden birinin günde 1 fincan, her 10 kişiden birinin günde 5 fincandan fazla kahve tükettiğini gösteriyor. Pandemi sürecinde kahve tüketimindeki artış, olmadık kahvelere olan ilgiyi de yükseltti. Kahve atölyeleri adeta laboratuvara dönüşürken, olmadık lezzetleri tercih edenlerin sayısı da büyüdü. Tarçın, tahin, çilek, tereyağı ve Hindistan cevizi gibi farklı tatlarla aynı fincanda buluşan olmadık reçeteler, kahve tutkunlarına sıra dışı bir deneyim sunuyor.
22.03.2022 Sağlık
Kahve tüketenler dikkat! O hastalığı tetikliyor
Kahve tüketenler dikkat! O hastalığı tetikliyor Kahvenin yararları saymakla bitmiyor ancak. Tüketim miktarı büyük önem taşıyor. Fazla tüketilen kahve bazı hastalıkların oluşumuna zemin hazırlıyor.
13.02.2022 Sağlık
“Fazla kahve içmek bağırsağı tembelleştiriyor”
“Fazla kahve içmek bağırsağı tembelleştiriyor” Prof. Dr. Vedat Göral, fazla çay ve kahve tüketimine karşı uyararak “Su yerine sıkça çay veya kahve tüketmek kabızlığa neden olabilir. Kabızlık sorununa karşı senameki, zeytinyağı, yulaf ezmesi veya kepeği, yoğurt, kuru incir, kayısı, erik tüketebilirsiniz” dedi.
9.01.2020 Sağlık