K.Irak

K.Irak

Son dakika K.Irak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan K.Irak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını K.Irak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

K.Irak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan k.ırak gelişmeleri de dahil olmak üzere 735 k.ırak haberi bulunmuştur. Tüm k.ırak haberleri aşağıda listelenmiştir.
K.Irak'a operasyon: 6 terörist öldürüldü
K.Irak'a operasyon: 6 terörist öldürüldü Irak'ın kuzeyindeki Zap, Sinat-Haftanin ve Hakurk'a yönelik hava harekatında, saldırı hazırlığındaki en az 6 terörist etkisiz hale getirildi.
21.01.2019 Gündem
PKK'nın İstanbul planı deşifre oldu!
PKK'nın İstanbul planı deşifre oldu! Suriye’den Mardin’e geçerken yakalanan 2 PKK’lı sorguda çözüldü. Suriye’de bomba eğitimi alan teröristlerin Türkiye’ye sansasyonel eylemler için geldiği öğrenildi. İstanbul’u hedefine koyan PKK’nın, metro ve metrobüs duraklarını kana bulama hazırlığı yaptığı ortaya çıktı.
15.09.2018 Gündem
Son dakika: PKK'nın yeni planı deşifre oldu! Ermenistan'dan terör koridoru
Son dakika: PKK'nın yeni planı deşifre oldu! Ermenistan'dan terör koridoru PKK'nın Karadeniz için K.Irak'tan gönderdiği teröristler sınırda vurulunca, örgüt bu defa Ermenistan'a yöneldi. Yasadışı sol terör örgütlerinin desteğiyle Ermenistan'daki kamplardan sınırı geçen teröristler Tendürek'e çıktı. Mehmetçik TİKKO, MKP, TİKB, MLKP'nin yapılandığı Tunceli, Bingöl, Ağrı ve Tokat çevresinde teyakkuzda.
6.09.2018 Gündem
"Türkiye Kuzey Irak'ta kalıcı olmalı"
"Türkiye Kuzey Irak'ta kalıcı olmalı" Saddam ordusunda general olarak görev yapan Abdülselam Cesim, Irak yönetiminin 1992 yılında Kuzey Irak’ı Türkiye’ye teklif ettiğini ancak ret cevabı aldığını iddia etti. “Boşluk PKK, KYP ve KDP tarafından dolduruldu” diyen Cesim, Türkiye’nin Kandil operasyonundan sonra bölgede kalıcı olması gerektiğini söyledi.
12.06.2018 Dünya
Kahramanlara gözyaşı
Kahramanlara gözyaşı K.Irak’ta PKK’lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu şehit olan uzman çavuşlar Tayfur Uluçay ve Hakan Ergin gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandı
3.06.2018 Gündem
K.Irak’a 8 helikopterle  komandolar indirildi
K.Irak’a 8 helikopterle komandolar indirildi Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’e bağlı Sidekan nahiyesinde bulunan dağ zirvelerine asker konuşlandırdığı iddia edildi
7.04.2018 Gündem
Dışişleri'nden son dakika açıklaması
Dışişleri'nden son dakika açıklaması Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Dışişleri Müsteşarının önümüzdeki hafta ABD'ye gidebileceğini belirterek, Türkiye'nin ABD'den füze savunma sistemi Patriotları almak için görüşme halinde olduğunu açıkladı.
23.03.2018 Gündem
Bombayı yangın tüpüne koymuşlar!
Bombayı yangın tüpüne koymuşlar! İstanbul’da bir minibüste bulunan 60 kilo RDX’in yangın tüplerinin içine yerleştirildiği ortaya çıktı
29.09.2021 Gündem
K. Irak'ta askere saldırı: 2 şehit
K. Irak'ta askere saldırı: 2 şehit Hakkari Şemdinli Derecik Beldesi'nin karşısında bulunan sınırın diğer tarafında (Kuzey Irak) PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 2 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.
29.09.2021 Gündem
K.Irak'ta şehit olmuştu! Kahreden detay...
K.Irak'ta şehit olmuştu! Kahreden detay... IRAK'ın kuzeyindeki Gara Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerine yönelik düzenlediği saldırıda tezkere alacağı gün şehit olan Topçu Er Suat Surki için memleketi Van'da tören düzenlendi. Tören ardından şehit Surki gözyaşları arasında toprağa verildi.
29.09.2021 Gündem
Org. Akar'dan K.Irak açıklaması
Org. Akar'dan K.Irak açıklaması Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar Kuzey Irak'ta yapılan sözde referandum ile ilgili, "Irak'ın kuzeyinde ülkemizin ve bölgemizin istikrar ve güvenliğini yakından ilgilendiren gayrimeşru bir referandum yapılmıştır. Bu husus yakından takip edilmekte olup bundan kaynaklanan önemli güvenlik tehdidine karşı gerekli çalışmalar yürütülmekte ve gereken tüm tedbirler alınmaktadır" dedi.
29.09.2021 Gündem
TSK açıkladı: 2 asker şehit!
TSK açıkladı: 2 asker şehit! TSK: K. Irak'ta ZAP bölgesinde patlayıcı infilak ettirildi 2 asker şehit oldu. Türk Silahlı Kuvvetlerince, Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesine düzenlenen hava harekatında 6, Silahlı İnsansız Hava Aracı ile 2 olmak üzere toplam 8 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Bölgede dün gerçekleştirilen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 16 oldu.
29.09.2021 Gündem
Erdoğan’dan İran dönüşü önemli açıklamalar
Erdoğan’dan İran dönüşü önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'dan dönüşte uçakta gündeme dair çok önemli açıklamalar yaptı.
29.09.2021 Gündem
Türkiye için de oylama yapmış!
Türkiye için de oylama yapmış! K. Irak’taki referandumda kullanılan oy pusulası Erbil’in, Türkiye, İran ve Suriye topraklarına da göz diktiğini ortaya koydu. Pusulada katılımcılara “Kürdistan Bölgesi’nin ve bölgenin yönetimi dışındaki Kürt alanlarının bağımsız bir devlet olmasını istiyor musun?” sorusu yöneltilmesi dikkat çekti.
29.09.2017 Dünya
Habur’a alternatif aranıyor
Habur’a alternatif aranıyor Bakan Tüfenkci, referandum kararından ihracatçının etkilenmesi durumunda alternatif kapıları değerlendireceklerini belirterek, “Ovaköy gündemde” dedi
27.09.2017 Ekonomi
K. Irak referandumu sonrası dolar ve euro yatay
K. Irak referandumu sonrası dolar ve euro yatay Başta Türkiye olmak üzere çok sayıda ülkenin karşı çıktığı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bağımsızlık referandumunun ardından, dolar dünkü kapanış düzeylerinde hareket ediyor.
26.09.2017 Ekonomi
Habur’da TIR’lar durdu
Habur’da TIR’lar durdu K. Irak’taki referandum siyasi krizin yanı sıra ticareti de tehdit ediyor. Bölgeye sevkiyat yapan şirketler araçlarını geri çekti. 7 milyar dolarlık ihracat tehlikede
25.09.2017 Ekonomi
Dolar, K.Irak referandumu ile 3.53 lirayı gördü
Dolar, K.Irak referandumu ile 3.53 lirayı gördü İstanbul, 25 Eylül (DHA) - Başta Türkiye olmak üzere çok sayıda ülkenin karşı çıktığı Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bağımsızlık referandumunun jeopolitik riskleri artırmasıyla dolar 3.53 lirayı görürken, Borsa İstanbul Endeksi'nde kayıplar yüzde 2.0'ye yaklaştı.
25.09.2017 Ekonomi
K.Irak'ta yüksek gerilim
K.Irak'ta yüksek gerilim Kuzey Irak’ta Kürtler bugün bağımsızlık referandumu için sandık başına gidiyor. Bölge diken üstünde. Irak hükümeti, referandumdan vazgeçmeyen Barzani’den tüm sınır kapıları ve havaalanlarının kendilerine teslim edilmesini istedi. İran hava sahasını kapattı.
25.09.2017 Dünya
Türkmen nüfus ağırlıklı şehir Kerkük’te referandum öncesi endişe hakim!
Türkmen nüfus ağırlıklı şehir Kerkük’te referandum öncesi endişe hakim! K.Irak’ta bağımsızlık referandumuna saatler kala Türkmenler Araplar ve Ezidilerin seçimi boykot edeceği söyleniyor. “Evet” oylarının yüzde 60-70’i bulabileceği belirtiliyor. Kerkük ve Erbil’de halk erzak stoku yapıyor. Erbil’e İsrail’in 12 F-16 savaş uçağı gönderdiği de iddialar arasında.
29.09.2021 Gündem
STK’lardan K. Irak uyarısı
STK’lardan K. Irak uyarısı Sivil toplum kuruluşlarından ortak açıklama: Mevcut ortamda yapılacak bir referandum, hem Irak halkı hem de bölgemiz açısından büyük riskler taşımaktadır ve yeni sorunlar doğuracaktır
23.09.2017 Ekonomi
PKK'ya hava harekatı!
PKK'ya hava harekatı! K. Irak'taki PKK kamplarına yönelik hava harekatı düzenlendi. PKK'nın silah mevzii, barınak ve mühimmatları imha edildi.
29.09.2021 Gündem
‘Referandumdan vazgeçmeliler’
‘Referandumdan vazgeçmeliler’ Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, K.Irak referandumu ile ilgili “Çağrımız bu karardan derhal vazgeçmeleri ve Irak’ın toprak bütünlüğü içerisinde Erbil ve Bağdat arasındaki sorunların çözümüne yönelik atım atmaları” dedi
14.09.2017 Siyaset
MHP lideri Bahçeli'den K.Irak referandumuna tepki
MHP lideri Bahçeli'den K.Irak referandumuna tepki MHP lideri Devlet Bahçeli Kuzey Irak'taki referanduma tepki gösterdi.
29.09.2021 Gündem
Başbakan: K. Irak referandumu savaş sebebi olmaz!
Başbakan: K. Irak referandumu savaş sebebi olmaz! Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı açıklamada 'K. Irak referandumu savaş sebebidir' açıklamalarına Başbakan Binali Yıldırım yanıt verdi. Başbakan Yıldırım, " K.Irak referandumu savaş sebebi olmaz. Durup dururken saldıracak değiliz" dedi.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

K.Irak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki k.ırak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.