Jim Mattis

Jim Mattis

Son dakika jim mattis haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan jim mattis ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını jim mattis haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Jim Mattis

haberleri sayfasında son dakika yaşanan jim mattis gelişmeleri de dahil olmak üzere 169 jim mattis haberi bulunmuştur. Tüm jim mattis haberleri aşağıda listelenmiştir.
Trump, 2017'de Esed'e suikast emri vermek istediğini açıkladı
Trump, 2017'de Esed'e suikast emri vermek istediğini açıkladı ABD Başkanı Donald Trump, 2017'deki kimyasal silah saldırısının ardından Suriye'de Beşşar Esed'e suikast emri vermek istediğini ancak dönemin Savunma Bakanı Jim Mattis'in buna karşı çıktığını söyledi.
15.09.2020 Dünya
İşte ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni Savunma Bakanı adayı
İşte ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni Savunma Bakanı adayı ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni Savunma Bakanı adayı Mark Esper daha önce silah üreticisi Raytheon'un lobicisiydi.
19.06.2019 Dünya
Trump Savunma Bakanlığı'na o ismi aday gösterecek
Trump Savunma Bakanlığı'na o ismi aday gösterecek ABD Başkanı Donald Trump'ın, Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'ı Savunma Bakanlığına asaleten atanmak üzere aday göstereceği bildirildi.
9.05.2019 Dünya
Son dakika... Yunanistan onayladı! Makedonya ismi..
Son dakika... Yunanistan onayladı! Makedonya ismi.. Yunan parlamentosu, Makedonya'nın isminin Kuzey Makedonya Cumhuriyeti olmasını öngören anlaşmayı onayladı
25.01.2019 Dünya
"John Bolton İran'ı bombalamak istiyor"
"John Bolton İran'ı bombalamak istiyor" ABD'deki haber sitesi "The Intercept" yazarı Mehdi Hasan, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın ABD'nin dış politikasındaki artan etkisine dikkati çekerek "Şimdi o, İran ile savaş istiyor." ifadesini kullandı.
16.01.2019 Dünya
Son dakika | ABD Suriye'den ekipman çekmeye başladı
Son dakika | ABD Suriye'den ekipman çekmeye başladı ABD Savunma Bakanlığınca (Pentagon), Suriye'deki ekipmanın bazılarının çekilmesine başlandığı belirtildi.
11.01.2019 Dünya
Katar krizi üzerinde çalışan ABD özel temsilcisi istifa etti
Katar krizi üzerinde çalışan ABD özel temsilcisi istifa etti ABD Dışişleri Bakanlığında özel temsilci olarak görev yapan ve Körfez ülkelerinin Katar'a uyguladığı abluka sebebiyle ortaya çıkan Körfez krizi üzerinde çalışan Anthony Zinni istifa ettiğini bildirdi.
8.01.2019 Dünya
Pentagon özel kalem müdürü istifa etti
Pentagon özel kalem müdürü istifa etti ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Özel Kalem Müdürü Kevin Sweeney'in görevinden istifa ettiği bildirildi.
6.01.2019 Dünya
Trump'tan orduyu hedef alan çok sert sözler: Parayı verdim ama...
Trump'tan orduyu hedef alan çok sert sözler: Parayı verdim ama... ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan konusunda "Generallerimize istedikleri tüm parayı verdim ancak Afganistan'da iyi iş çıkaramadılar" dedi. Mattis'in daha önce eski Başkan Barack Obama tarafından görevden alındığını belirten Trump, "Aslında ben de öyle yaptım. Sonuç istiyorum" ifadelerini kullandı.
3.01.2019 Dünya
Pentagon sözcüsü Dana White görevden alındı
Pentagon sözcüsü Dana White görevden alındı ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Dana White, görevinden alınarak yerine Charles E. Summers, Jr. atandı.
31.12.2018 Dünya
Suudi Arabistan'dan açıklama geldi: Söz vermedik
Suudi Arabistan'dan açıklama geldi: Söz vermedik ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suudi Arabistan'ın Suriye'nin yeniden inşası için gereken parayı ABD'nin yerine ödeyeceğine dair açıklaması üzerine Washington'daki Suudi Büyükelçilik yetkilisi, ülkesinin bu konuda yeni bir söz vermediğini belirtti.
27.12.2018 Dünya
'ABD anladı! Türkiye dolduracak!'
'ABD anladı! Türkiye dolduracak!' ABD'nin Suriye'den askerlerini çekme kararını yorumlayan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Sait Yılmaz, bu durum karşısında bölgede oluşacak olan otorite boşluğunu Türkiye’nin dolduracağını ifade etti.
26.12.2018 Dünya
Trump Suriye'de Obama stratejisini tasfiye ediyor
Trump Suriye'de Obama stratejisini tasfiye ediyor ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'de eski Başkan Barack Obama'dan devraldığı "devlet dışı güçlerle çalışma" stratejisini tasfiye ediyor.
25.12.2018 Dünya
Trump eleştirilere cevap verdi: Onlar yanlış!
Trump eleştirilere cevap verdi: Onlar yanlış! ABD Başkanı Donald Trump, kendisini "başka ülkelerle ittifak yapmadığı" yönünde eleştiren Senatörlere seslenerek, "Onlar yanlış, yapıyorum. Hoşlanmadığım durum aynı ülkelerin hem askeri koruma hem de ticari olarak ABD dostluğunu suistimal etmesidir." ifadesini kullandı.
24.12.2018 Dünya
Ve Trump duyurdu! Mattis'in yerine gelecek isim...
Ve Trump duyurdu! Mattis'in yerine gelecek isim... Donald Trump, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Savunma Bakanlığı'na vekaleten gelecek ismi açıkladı. Trump, Patrick Shanahan'ın 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren göreve başlayacağını duyurdu.
23.12.2018 Dünya
Trump: İlgi çekmeye çalışıyor
Trump: İlgi çekmeye çalışıyor ABD Başkanı Donald Trump, terör örgütü DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'ün istifasına atıfta bulunarak, kendisini tanımadığını ve görev süresinin bitmesine yakın bir zamanda istifa ederek ilgi çekmeye çalıştığını belirtti.
23.12.2018 Dünya
Trump'tan Türkiye mesajı
Trump'tan Türkiye mesajı ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'den çekilme kararına atıfta bulunarak, "Geri kalan (DEAŞ) kalıntılarını Türkiye'nin de dahil olduğu bölgesel ülkeler kolaylıkla halledebilir. Eve dönüyoruz." ifadelerini kullandı.
22.12.2018 Dünya
Son dakika açıklamaları peş peşe geliyor! 'İşin bitmesi gerek'
Son dakika açıklamaları peş peşe geliyor! 'İşin bitmesi gerek' Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı Parly, Trump'ın Suriye kararının 'oldukça ağır' olduğunu söyledi. Parly ayrıca 'Suriye'deki işin bitirilmesi gerekiyor' diye konuştu.
21.12.2018 Dünya
ABD'nin Afganistan'dan da askerlerini çekeceği iddia ediliyor!
ABD'nin Afganistan'dan da askerlerini çekeceği iddia ediliyor! ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suriye'nin ardından Afganistan'dan da 7 binden fazla Amerikan askerini çekeceği iddia edildi.
21.12.2018 Dünya
ABD, askerlerin Suriye'den çekilmesi kararını tartışıyor!
ABD, askerlerin Suriye'den çekilmesi kararını tartışıyor! Başkan Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararı, ABD medyası ve siyasetçileri arasında tartışma konusu oldu.
20.12.2018 Dünya
Trump imzayı attı! Kuruluyor
Trump imzayı attı! Kuruluyor ABD Başkanı Donald Trump, Uzay Kuvvetleri Komutanlığı'nın kurulmasına ilişkin Başkanlık Talimatnamesi'ni imzaladı.
19.12.2018 Dünya
Mattis'ten kaçamak S-400 yanıtı
Mattis'ten kaçamak S-400 yanıtı ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Hindistan'ın uzun zamandır "bağlantısız" ülke statüsünden kaynaklı Rusya'dan silah aldığını ancak ABD ile Hindistan'ın stratejik menfaatlerinin giderek aynı çizgiye geldiğini söyledi.
3.12.2018 Dünya
ABD Başkanı Trump'ın damadı hakkında bomba iddia!
ABD Başkanı Trump'ın damadı hakkında bomba iddia! ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner'ın, ABD'nin Suudi Arabistan'a silah satışı rakamlarının şişirilmesini istediği iddia edildi
26.11.2018 Dünya
Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye askeri destek verildi
Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye askeri destek verildi Amerikan merkezli VOA'ya açıklamalarda bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü, bir Arap ülkesinin Deyrizor'daki çatışmalarda terör örgütü PKK/YPG'yi desteklemesi için geniş bir askeri konvoy gönderdiğini söyledi.
24.11.2018 Dünya
ABD Senatosu harekete geçti! Suudi Arabistan için son yaklaşıyor...
ABD Senatosu harekete geçti! Suudi Arabistan için son yaklaşıyor... Senatonun, Kaşıkçı cinayeti kapsamında Suudi Arabistan'a yaptırım uygulanıp uygulanmaması konusunda, Trump yönetiminin üst düzey yetkililerinden brifing alacağı belirtildi. Senato, alacağı bilgilere göre Suudi Arabistan'a yönelik yaptırım yasası geçirmeyi ve silah satışlarını durdurmayı değerlendirecek.
24.11.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Jim Mattis ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki jim mattis haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.