Memura ihraç, istifa, vefat halinde emeklilik ikramiyesi ödenir mi? Nereye başvuru yapılır?
Memura ihraç, istifa, vefat halinde emeklilik ikramiyesi ödenir mi? Nereye başvuru yapılır? 1 Ekim 2008’den önce memur olan ‘sadece memuriyet hizmeti’ bulunanların; görevden çıkarma (ihraç), emeklilik, istifa, vefat veya başka nedenlerle görevden ayrılmalarında kendilerine veya hak sahibi dul ve yetimlerinden aylık bağlanan veya toptan ödeme yapılanlara memuriyette geçen süreleri için emeklilik ikramiyesi ödeniyor. Peki, Emekli ikramiyesi için nereye başvurmak gerekiyor? İşte detaylar...
17.08.2021 Memur
Kötü niyete 3 katı tazminat!
Kötü niyete 3 katı tazminat! Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Yasalar çalışanları, kötü niyetli uygulamalara karşı koruyor. İşverenler, kötü niyet tazminatı kapsamında ihbar tazminatının 3 katı ödeme yapıyor.
26.04.2019 Çalışan Hakları
43 gün işe gitmediği için ihraç edildi ama...
43 gün işe gitmediği için ihraç edildi ama... Kadastro Müdürlüğü'nde bilgisayar işletmeni olarak çalışan memur 43 gün işe gelmediği için işten atıldı. Danıştay, bilgisayar işletmeninin sadece hastalığı dolayısıyla işe gitmediğine kanaat getirdi ve oy çokluğuyla, kararı bozdu.
18.04.2019 Çalışma Hayatı
Anaokulu öğretmeni aşırı seksi olduğu için kovuldu!
Anaokulu öğretmeni aşırı seksi olduğu için kovuldu! Rusya'da Vitoria Demeshkina isimli anasınıfı öğretmeni aşırı çekici olduğunu gerekçesiyle işten kovuldu.
27.09.2017 Dünya