İsmin Halleri Nelerdir, Kaç Tane Vardır? Hal Ekleri Örnekleri Nelerdir?
İsmin Halleri Nelerdir, Kaç Tane Vardır? Hal Ekleri Örnekleri Nelerdir? İsmin halleri ismin durumunu belirtmek amaçlı yaygın olarak kullanılır. Özellikle cümle içerisinde ismin yanında değerlendirilir ve belli bir durumu ifade eder. Bu konuda sesli harfler kullanılarak ismin sonuna getirilir. Tabii aynı zamanda isim yalın hali olarak da yine kullanılır.
30.01.2024 Gündem
Ceyhun ve Begüm Fersoy’dan yeni açıklama: Çok zor zamanlardı
Ceyhun ve Begüm Fersoy’dan yeni açıklama: Çok zor zamanlardı Amasya'nın Merzifon ilçesinde tiyatro turnesinden dönüş yolunda TIR’a arkadan çarpan minibüste, üç kişi hayatını kaybetmişti. Minibüste yaralılar arasında bulunan oyuncu Ceyhun Fersoy, önceki gün galada görüntülendi. Tarifsiz acısını paylaşan oyuncu, "İçimizin acısı hiç bir zaman dinmeyecek" açıklamasında bulundu.
12.01.2023 Yaşam
Ece Çeşmioğlu bebeği Zeynep ile pozunu paylaştı
Ece Çeşmioğlu bebeği Zeynep ile pozunu paylaştı Kendisi gibi oyuncu Taner Ölmez ile geçtiğimiz yıl haziran ayında nikah masasına oturan Ece Çeşmioğlu, yaklaşık beş ay önce kızı Zeynep'i kucağına alarak ilk kez anne olmanın sevincini yaşamıştı. Şimdilerde anneliğin tadını çıkaran güzel oyuncu, bebeğiyle pozunu takipçilerinin beğenisine sundu.
29.07.2022 Magazin
Davutoğlu’na ihraç talebi 117-7. maddeden
Davutoğlu’na ihraç talebi 117-7. maddeden AK Parti MYK’da verilen kesin ihraç istemi kararlarının parti tüzüğünün 117-7’ye maddesine göre alındığı kaydedildi. Davutoğlu’nun açıklamalarının ‘izah edilebilir sınırı geçtiği’ belirtildi.
4.09.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dövizde spekülasyon yapanlara sert sözler: Bedelini ağır ödersiniz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dövizde spekülasyon yapanlara sert sözler: Bedelini ağır ödersiniz! Cumhur İttifakı'nın İstanbul mitingi Yenikapı'da gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı Büyük İstanbul mitingine 1 milyon 600 bin kişinin katıldığını açıkladı. İstanbul'un potansiyeline değer katmak için 6 katrilyon maliyeti olan Tuzla Biyoteknoloji Vadisi'ni kurulacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada 20 bin kişiye istihdam sağlanacağının müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey finans sektörünün içinde olanlar... 'Piyasadan dövizleri toplayın, döviz yükselecek' gibi provokatif eylemlere giriyorsanız bunun bedelini ağır ödersiniz. Bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz. Bu tür eylemlerin içerisine sesleniyorum. Hepinizin kimliğini, neler yaptığını biliyorum. Seçim sonrası bunun faturasını size ağır keseceğim. Bu milleti sömüreyeceksiniz" ifadelerine yer verdi.
24.03.2019 Siyaset
Son dakika! New York Times'ın imzasız makalesi ABD'de kriz yarattı
Son dakika! New York Times'ın imzasız makalesi ABD'de kriz yarattı Beyaz Saray’daki üst düzey bir yetkilinin isimsiz yayımladığı makale, ABD yönetiminde Başkan Donald Trump’tan duyulan derin rahatsızlığı ortaya koydu
7.09.2018 Dünya
Çocuklar Duymasın bu haberle sarsıldı!
Çocuklar Duymasın bu haberle sarsıldı! Kanal D ekranlarında izleyici karşısına çıkan Çocuklar Duymasın bu haberle sarsıldı.
16.05.2018 Televizyon
Katalan siyasetçiler için flaş karar
Katalan siyasetçiler için flaş karar Katalonya'da düzenlenecek olan seçimler öncesinde İspanyol mahkemesi hapiste tutulan ayrılıkçı Katalan siyasetçilerden altısının şartlı tahliyesine karar verdi.
4.12.2017 Dünya
Rahatsız oldular
Rahatsız oldular Önceki gün Altın Küre Ödülleri’nde Yaşamboyu Başarı Ödülü’nü alan ünlü aktris Meryl Streep, yaptığı konuşmada, seçilmiş Başkan Donald Trump’ın engelli bir muhabirle alay etmesini eleştirmişti...
10.01.2017 Magazin
Zengin Kız Fakir Oğlan son bölüm nefes kesti
Zengin Kız Fakir Oğlan son bölüm nefes kesti Zengin Kız Fakir Oğlan 104. bölüm ile 7 Aralık Pazar akşamı ekrana geldi. Nurhan'ın başına gelecekler son bölüm ile izleyiciye keyifli anlar yaşattı...
11.12.2014 Magazin
Kiraz Mevsimi 23.bölüm yeni fragman nefes kesti!
Kiraz Mevsimi 23.bölüm yeni fragman nefes kesti! Kiraz Mevsimi cuma günü yayınlanan son bölümü ile hayranlarını ekran başına kilitledi. Kiraz Mevsimi 23.bölüm yeni fragmanı merakla bekleniyordu. Peki yeni bölümde neler olacak? Kiraz Mevsimi'nde Kızkulesi’ndeki sürpriz gece Ayaz ve Öykü aşkında beklenmedik gelişmelere neden olacak. Kiraz Mevsimi 23.bölüm yeni fragmanında Ayaz eski hayatına dönmek için çabalarken, Öykü herkesten ve her şeyden uzaklaşır
8.12.2014 Magazin
'Kabataş'taki o kadın...'
'Kabataş'taki o kadın...' Gezi olayları esnasında Başbakan Erdoğan'ın iddiasıyla Kabataş'ta saldırıya uğradığı öne sürülen kadın hakkında tartışmaları Star gazetesi yazarı Fehmi Koru farklı bir boyuta taşıdı.
29.09.2021 Gündem
Harp okulları sil baştan!
Harp okulları sil baştan! YAŞ toplantısında geleceğin askerlerini yetiştiren Harp Akademileri “sil baştan” yenilenecek
29.09.2021 Gündem
CHP’den dünyaya ‘yemin’ mektubu
CHP’den dünyaya ‘yemin’ mektubu Kılıçdaroğlu, uluslararası kuruluşların başkan ve yöneticilerine, “Neden Yemin Etmedik” başlıklı bir mektup yazdı...
1.07.2011 Siyaset