'100+2 Süreli Müze Sergileri' ile Anadolu’nun kültürel mirası gün yüzüne çıkıyorAnkara’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 102’nci yılına özel, ’100+2 Süreli Müze Sergileri Projesi’nin lansman töreni gerçekleştirildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 102’nci yılına ithafen ’102+2 Süreli Müze Sergileri Projesi’nin lansman töreni, Resim ve Heykel Müzesi’nde gerçekleştirildi. Törende 16’ncı yüzyıldan 19’uncu yüzyıl sonlarına kadar geniş bir zaman diliminde kullanılan ve yüksek sanat değeri taşıyan 102 eser sergilendi.
Bakan Ersoy, '100+2 Süreli Müze Sergileri Projesi Lansman Töreni'ne katıldıAnkara’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 102’nci yılına özel, ’100+2 Süreli Müze Sergileri Projesi’nin lansman töreni gerçekleştirildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 102’nci yılına ithafen ’102+2 Süreli Müze Sergileri Projesi’nin lansman töreni, Resim ve Heykel Müzesi’nde gerçekleştirildi. Törende 16’ncı yüzyıldan 19’uncu yüzyıl sonlarına kadar geniş bir zaman diliminde kullanılan ve yüksek sanat değeri taşıyan 102 eser sergilendi.
Erdoğan: 'Siyasetin dikensiz gül bahçesi olmadığını gördük'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve eski Cumhurbaşkan'ı Abdullah Gül, Kayseri'de Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müzesi ve Kütüphanesi'nin açılış töreninde konuştu.
Tuğrul Türkeş: İslam, zulmü ve şiddetin her türlüsünü reddederBaşbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Terör terördür, terörist de terörist. Masum insanların hayatına kastetmeyi hiçbir inanç, kültür tasvip etmez. Özellikle ismini dahi barış kökünden alan İslam, zulmü ve şiddetin her türlüsünü reddeder." dedi.
‘Medeniyetler çatışması’ kapıdaParis, Brüksel, Türkiye, Orlando ve son olarak Nice’de yaşanan saldırılar, Batı‘da var olan İslam karşıtlığını artırdı. Bu katliamlar ile tedirgin olan Avrupa’da Müslüman karşıtlarının ekmeğine yağ sürdü ve ırkçı partilerin yükselmesini sağladı.
Anayasada İslami vurguya gerek yokMilliyet gazetesi yazarı Nagehan Alçı bugünkü köşe yazısında Azerbaycan’ın ardından Hırvatistan’a geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkent Zagreb’de beraberindeki gazetecilerle yaptığı sohbete yer verdi.
Bizatihi gördüm: PKK, YPG, Asala yanında ParalelAmerika ziyaretinin ardından havaalanında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brookings Enstitüsü önünde ispatı gördüğünü söyledi: “Boşuna konuşmuyoruz. PKK terör örgütünün temsilcileriyle, YPG’nin temsilcileriyle, ASALA’yı ve onun yanında Paralel temsilcilerinin hepsinin yan yana olduklarını gördüm”