Sadaka İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Sadaka İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Sadaka İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Sadaka İle İlgili Hadisi Şerifleri... Müslümanlar için sadaka vermek oldukça önemlidir. Sadakanın kişileri her türlü musibetten ve kötülükten koruduğuna inanılmaktadır. Sadaka vermek ile ilgili pek çok hadis bulunur. Hadislerde ise sadaka vermenin önemi öğütlenmektedir. 
16.01.2024 Dini Bilgiler
İsraf İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İsraf İle İlgili Hadisi Şerifleri...
İsraf İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İsraf İle İlgili Hadisi Şerifleri... İsraf etmek İslam dininde büyük günahlar arasında yer almaktadır. Müslümanlar tüketebilecekleri kadar gıda alarak bunları da israf etmemeliler. İsraf edilen her bir gıda maddesi büyük günah demektir. İsraf etmenin zararları ile ilgili pek çok hadis bulunmaktadır. 
29.01.2024 Gündem
Cimrilik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Cimrilik İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Cimrilik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Cimrilik İle İlgili Hadisi Şerifleri... Cimrilik genellikle eli sıkı olmak anlamına da gelir. Cimri insanlarla ilgili pek çok hadis bulunmaktadır. İslam dininde genellikle hadisler sayesinde tavsiyelerde bulunulmaktadır. Hadislerde cimri insanların Allah'ın rahmetinden uzak olacakları düşünülür. Cimriliğin de zenginliği azaltan bir hastalık olarak da bilinir.
16.01.2024 Dini Bilgiler
Kadir geceniz mübarek olsun mesajları ve kadir gecesi sözleri! Kısa uzun seçenekli hadisli ayetli yeni anlamlı en güzel resimli kadir gecesi mesajları!
Kadir geceniz mübarek olsun mesajları ve kadir gecesi sözleri! Kısa uzun seçenekli hadisli ayetli yeni anlamlı en güzel resimli kadir gecesi mesajları! Kadir gecesi mesajları ve sözleri birbirlerinin kadir gecesini kutlamak isteyenler tarafından araştırılıyor. Kadir Gecesi, İslam dininde önemli bir gecedir ve Ramazan ayının son 10 günü içerisinde yer almaktadır. Kuran-ı Kerim'in bu gece indirilmeye başladığına inanılır ve bu nedenle Müslümanlar için oldukça kutsal bir gecedir. Kadir Gecesi, ibadet etmek, dua etmek, sadaka vermek ve Kur'an-ı Kerim okumak gibi ibadetlerle geçirilir. Bu geceyi ibadet ederek geçirmek, büyük sevaplar kazandırdığına inanılır. İşte Kadir geceniz mübarek olsun mesajları ile Kısa uzun seçenekli hadisli ayetli yeni anlamlı en güzel resimli kadir gecesi sözleri…
17.04.2023 Gündem
Parfüm orucu bozar mı? Parfüm sıkmak, koklamak orucu bozar mı, oruç parfüm sıkınca oruç bozulur mu, kaza gerektirir mi?
Parfüm orucu bozar mı? Parfüm sıkmak, koklamak orucu bozar mı, oruç parfüm sıkınca oruç bozulur mu, kaza gerektirir mi? Parfüm sıkmak orucu bozar mı, parfüm kokusu orucu bozar mı? Ramazan ayı, gece imsak saatinde yapılan sahur ve bugün tutulan oruç ile başladı. Ramazan ayı boyunca oruç tutmak, ibadet etmek, sadaka vermek ve manevi bir temizlik yapmak İslam dininde önemli bir yere sahiptir. Dolayısıyla parfüm sıkmanın orucu bozup bozmadığı araştırılmaya başlandı.
23.03.2023 Ramazan Haberleri
Ahzab Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ahzab Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Ahzab Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ahzab Suresi okumanın yararları ve faziletleri Ahzab Suresi, din alimleri ve Müslümanlar tarafından tefsir konuların üzerinde çalışma yapılmış konuların başında yer almaktadır. Ahzab suresinin bazı ayetlerinde emanet kavramı ve emanete rivayet gibi birçok konunun detaylı ile yardımcı olmaya çalıştığı görülmektedir. Emanet kavramı oldukça önemi olan, dikkat edilmesi gerekilen kavramların arasında yer almaktadır.
12.03.2023 Dini Bilgiler
Miraç Kandili gecesi ibadetleri nelerdir? Kandilde hangi dualar ve sureler okunacak, kılınacak namaz ne? Miraç Kandili’nde yapılacak ibadetler!
Miraç Kandili gecesi ibadetleri nelerdir? Kandilde hangi dualar ve sureler okunacak, kılınacak namaz ne? Miraç Kandili’nde yapılacak ibadetler! Miraç kandilinde yapılacak ibadetler, okunacak dualar ve sureler, kılınacak namazlar sorgulanıyor. 27 Şubat'ta idrak edilecek Miraç Kandili’nde eller semaya açılacak, Allah’ın huzurunda namaza durulacak ve dualar edilecek. Dolayısıyla Miraç Kandili gecesi ibadetleri şimdiden sorgulanmaya başlandı. Üç ayların ikinci kandili olan Miraç Kandili ibadetleri nelerdir, hangi dualar okunur? Miraç Kandilinde neler yapılır, hangi ibadetler?
26.02.2022 Gündem
Kurban Bayramı tekbir ne zaman çıkar, teşrik tekbiri ne zaman biter? Teşrik Tekbiri nasıl getirilir?
Kurban Bayramı tekbir ne zaman çıkar, teşrik tekbiri ne zaman biter? Teşrik Tekbiri nasıl getirilir? Teşrik Tekbirleri bayram vesilesiyle en çok araştırılan konular arasına girdi. Hz. Peygamberin (s.a.s.), Kurban Bayramı’nın arefe günü sabah namazından başlayarak bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar, ikindi namazı da dâhil olmak üzere farzlardan sonra teşrik tekbirleri getirdiğine dair rivayetlerin yer alması teşrik tedbirleri hakkındaki araştırmaları hızlandırdı. Peki, Teşrik Tekbiri ne zaman başlar ve ne zaman biter? Kurban Bayramı Teşrik Tekbiri ne zaman çıkar?
22.07.2021 Gündem
2016 Berat Kandili mesajları (en güzel kandil sözleri) 2016
2016 Berat Kandili mesajları (en güzel kandil sözleri) 2016 İslam aleminin en özel günlerinden olan Berat Kandili ne zaman kutlanacak? Berat Kandilinde hangi ibadetler yapılmalı? Ramazan Ayı öncesinde son Kandil olan Berat Kandili hakkında merak edilenleri sizin için derledik. İşte detaylar...
29.09.2021 Gündem
'Atatürk ve Demirel’i örnek alıyorum'
'Atatürk ve Demirel’i örnek alıyorum' İlahiyat Profesörü Zekeriya Beyaz'dan çarpıcı açıklamalar
9.01.2009 Arşiv