Hasta olan ve kaza geçirene SKG’dan ödenek!
Hasta olan ve kaza geçirene SKG’dan ödenek! Sigortalı olarak dana önce çalışmamış kişiler, iş girdiği gün iş kazası geçirmesi durumunda iş göremezlik ödeneği alabiliyor. İş kazası, meslek hastalığı nedeniyle tedavi gören sigortalıya ilk günden, hasta olan çalışana da istirahatin üçüncü gününden itibaren ödeme verilir. Peki, Hastalık, iş kazası, meslek hastalığı durumunda hangi süre aralığı içinde ödenek yatırılır?
17.01.2022 Çalışan Hakları
Raporlu işçi başka bir işte çalışabilir mi?
Raporlu işçi başka bir işte çalışabilir mi? İş kazası geçiren ya da hastalanan bir işçi, bu sebeple raporlu olduğu günlerde başka bir iş yerinde çalışabilir mi? Bu durum kanıtlanırsa nasıl bir yaptırımı olur? İşte merak edilen o sorunun yanıtı!
Son dakika: Dikkat! Bu parayı almayı unutmayın
Son dakika: Dikkat! Bu parayı almayı unutmayın Hastalık ya da iş kazası gibi nedenlerle çalışamadığı için iş göremezlik raporu olan çalışanlar, ay başında maaşı tam yatınca SGK’daki rapor parasını umursamıyor. Bir SGK müdürlüğü her ay 7-8 bin dolayında dosya açıyor. Türkiye genelinde binlerce çalışan rapor parasını almıyor. Ancak 5 yıl zamanaşımı süresi var
31.05.2018 Ekonomi