Irak Kürdistanı

Irak Kürdistanı

Son dakika ırak kürdistanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ırak kürdistanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ırak kürdistanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Irak Kürdistanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ırak kürdistanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 147 ırak kürdistanı haberi bulunmuştur. Tüm ırak kürdistanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çorba yaparken kazana düşüp hayatını kaybetti
Çorba yaparken kazana düşüp hayatını kaybetti Ortadoğu'daki çeşitli basın kuruluşlarının haberine göre korkunç kazada, dev bir tavuk çorbası kazanına düşen 25 yaşındaki Iraklı aşçının vücudunun yüzde 70'inden fazlasında üçüncü derece yanık oluştu. Aşçı, 5 gün sonra yaralarına yenik düştü.
1.07.2021 Yaşam
Bağdat ve Erbil'e acil toplantı çağrısı
Bağdat ve Erbil'e acil toplantı çağrısı Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi, Bağdat ile Erbil arasındaki krizin çözülmesi için 'acil toplantı' çağrısında bulundu
14.10.2017 Dünya
Barzani büyük savaşı tetikliyor
Barzani büyük savaşı tetikliyor Ortadoğu’da kaosun fitilini ateşleyecek referandumda direten Barzani'yle ilgili çarpıcı bilgileri Milliyet Yazarı Tunca Bengin köşesine taşıdı.
29.09.2021 Gündem
ABD'den IKBY'ye "en sert" referandum uyarısı!
ABD'den IKBY'ye "en sert" referandum uyarısı! ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de düzenlemeyi planladığı referanduma "sert bir şekilde" karşı olduklarını bildirdi.
20.09.2017 Dünya
Kürt sitesi duyurdu! "Bu yıl harekete geçecekler"
Kürt sitesi duyurdu! "Bu yıl harekete geçecekler" Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), bağımsızlık referandumunu 2017’de düzenlemek için somut adımlar atacağı açıklandı. AA'nın da duyurduğu haber sonrası referandumun bu yıl düzenlenmesi kararı alındığı açıklandı
4.04.2017 Dünya
Şeyh Şemo: PKK Musul operasyonuna katılacak
Şeyh Şemo: PKK Musul operasyonuna katılacak Irak bölgesel Kürt parlamentosu vekili Şeyh Şemo, Irak merkezi hükümetinin Musul Operasyonu ittifakına PKK'yı da dahil etmek istediğini söyledi
29.09.2021 Gündem
PKK'nın yeni hedefi Barzani!
PKK'nın yeni hedefi Barzani! PKK ile birlikte Irak’ta bulunan Goran ve KYB temsilcileri Kandil’de geçekleştirdikleri toplantı sonrası Barzani’yi devirme kararı aldı.
29.09.2021 Gündem
'ABD 1 yılda 150 bin kişi öldürdü' iddiası!
'ABD 1 yılda 150 bin kişi öldürdü' iddiası! Irak Müslüman Alimler Heyeti Sözcüsü Dr...
17.06.2021 Dünya
"IKBY'deki krizlerin arkasında İran var"
"IKBY'deki krizlerin arkasında İran var" İran-Kürdistan Demokrat Partisi (İ-KDP) Genel Sekreteri Mustafa Hicri, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) siyasi partiler arasındaki ihtilafların meydana gelmesi ve mevcut krizlerin derinleşmesinin arkasında İran'ın olduğunu ileri sürdü...
19.06.2016 Dünya
Aylan Kurdi'nin babası: Davutoğlu bana 5 bin dolar verdi!
Aylan Kurdi'nin babası: Davutoğlu bana 5 bin dolar verdi! Bodrum'da sahile vurmuş bedeninin fotoğrafı büyük infial yaratan Aylan Kurdi'nin babası konuştu. Abdullah Kurdi çok fazla yardım görmediğini belirterek, "Eski Türk Başbakan Davutoğlu dışında; o bana 5 bin dolar verdi. Bir de Irak Kürdistanı Başbakanı Neçirvan Barzani beni arayarak Erbil'e davet etti ve bana bir ev satın aldı" dedi.
30.05.2016 Dünya
ABD ilk kez oraya gönderdi!
ABD ilk kez oraya gönderdi! ABD Başkanı Obama'nın uluslararası IŞİD'le mücadelede koalisyonu özel temsilcisi Brett McGurk, Kobani’de PYD’lilerle görüşmesinin ardından Bağdat’a gitti. Merkezi hükümet ve Kürt yönetiminin başbakanları ve askeri yetkilileriyle görüşen McGurk, IŞİD’le mücadelede atılacak yeni adımları ve Musul operasyonunu konuştu.
29.09.2021 Gündem
Irak Kürdistanı Başbakanı'ndan flaş IŞİD açıklaması
Irak Kürdistanı Başbakanı'ndan flaş IŞİD açıklaması IKBY Başbakanı Barzani, terör örgütü IŞİD'i bozguna uğratacaklarını söyledi.
27.01.2016 Dünya
'Irak’ta Kürt devletinin oluşması Barzani'nin zararına'
'Irak’ta Kürt devletinin oluşması Barzani'nin zararına' İRAN Radyosu, Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt yönetimi başkanı Mesut Barzani’nin Iraklı Kürtler’inin bağımsız bir devlete sahip olmalarının hiçbir zaman bu kadar yakın olmadığına ilişkin sözlerini değerlendirirken bunun Irak ve bölgenin istikrar ve güvenliğinin yararına olmayacağını dile getirildi...
25.01.2016 Dünya
Almanya Kuzey Irak'ta askeri üs kuruyor
Almanya Kuzey Irak'ta askeri üs kuruyor Almanya Savunma Bakanlığı tarafından, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde yer alan Erbil kentinde Peşmerge güçlerine askeri eğitim vermek üzere kurulacak çok amaçlı askeri üssün temeli atıldı.
14.01.2016 Dünya
'Erbil ve Süleymaniye ayrılıyor mu?'
'Erbil ve Süleymaniye ayrılıyor mu?' Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani’nin görev süresi çerçevesinde Ağustos ayında başlayan siyasi kriz yeni bir döneme girdi. Süleymaniye'de KDP'ye karşı gösterilerden sonra, hükümetteki Gorran üyesi 4 bakan azledildi. Gorran, gelişmeleri darbe olarak niteledi. Krizde, 'İran etkisi' olduğu iddiaları da var.
13.10.2015 Dünya
Kürdistan'da siyasi kriz
Kürdistan'da siyasi kriz Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Goran Hareketi arasında yaşanan gerilimden sonra Erbil ve Süleymaniye merkezli iki ayrı yönetim tartışması yeniden başladı. KDP Parlamento Grubu Başkanı Hoşnav: "Goran, artık hükümetin bir parçası değildir. Daha önce hükümetin kurulması ve parlamento başkanlığına dair yaptığımız anlaşma bitmiştir. KYB Parlamento Grubu Başkanı Talabani: "KYB, iki idareli yönetime inanmıyor. Kürdistan'da bunun kalmaması için de büyük çaba sarfetmiştir. Şimdi de böyle bir duruma karşıyız."
13.10.2015 Dünya
PKK'nın "çoklu yapı" taktiği
PKK'nın "çoklu yapı" taktiği "Terör örgütü, çoklu yapısıyla 'devletim' algısı oluşturuyor. Sadece silahlı değil, siyasi kanadında da farklı yapılarla tepkinin PKK'ya yönelmemesi amaçlanıyor. HDP barış mesajları verirken, aksine DBP bölücülük yapıyor"
29.09.2021 Gündem
Kuzey Irak'lı Kürtler PKK'ya katılıyor
Kuzey Irak'lı Kürtler PKK'ya katılıyor İngiltere'de yayımlanan Independent gazetesi, giderek artan sayıda Iraklı Kürdün, ateşkesin bozulmasına ve Türk uçaklarının Kuzey Irak'taki hava operasyonlarına rağmen PKK'ya katılmaya başladığını yazdı...
29.09.2021 Gündem
Irak Kürdistanı'nda erken seçim
Irak Kürdistanı'nda erken seçim Irak Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Esesert "KDP tarafından dile getirilen öneriler erken seçime işaret ediyor. Yani erken seçim ihtimali çok yüksek" değerlendirmesinde bulundu.
2.09.2015 Dünya
IŞİD tecavüzden önce...
IŞİD tecavüzden önce... IŞİD’in seks kölesi olarak pazarladığı kadınlar ve kız çocuklarıyla konuşan NYT, örgütün cinsel saldırılarını meşrulaştırmak için kullandığı teolojiyi ve seks ticaretinin arkasındaki muazzam örgütlülüğü yazdı.
14.08.2015 Dünya
PKK hedeflerine operasyonlar düzenlendi
PKK hedeflerine operasyonlar düzenlendi Türk Silahlı Kuvvetleri, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik Şehit Piyade Er Ömer Kağan Kandemir adını taşıyan operasyonda üst düzey bir PKK'lı ile PJAK üyesi 2 kadın teröristi etkisiz hale getirdi...
29.09.2021 Gündem
Musul operasyonu öncesi IŞİD'den kritik hamle!
Musul operasyonu öncesi IŞİD'den kritik hamle! IŞİD'in Musul savaşı için Irak aşiretleriyle ittifak kurmaya ve aşiretlerin içine yerleşmek için fırsat kolladığı iddia edildi
5.05.2015 Dünya
Barzani’den önemli açıklama: “Öcalan’la yazışıyoruz”
Barzani’den önemli açıklama: “Öcalan’la yazışıyoruz” Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, İmralı’da tutuklu bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan’la mektup vasıtasıyla yazıştıklarını açıkladı...
8.02.2015 Dünya
İlk bağımsız devlet Kürdistan olacak
İlk bağımsız devlet Kürdistan olacak Columbia Üniversitesi Barış ve İnsan Hakları Enstitüsü Direktörü David Phillips, “Irak Kürdistanı, yani dünyada bundan sonra ilan edilecek ilk bağımsız devlet olacak" dedi.
19.11.2014 Dünya
FT: 30 milyon Kürt birleşti
FT: 30 milyon Kürt birleşti Financial Times'da "Kobani savaşı Kürtlerin milliyetçi heveslerini diriltti" başlıklı bir yazı yer alıyor...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Irak Kürdistanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ırak kürdistanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.